Burcu Çetinkaya kimdir? Başörtüsünü neden çıkardı? Burcu Çetinkaya kiminle evli, nereli kaç yaşında?

Burcu Çetinkaya kimdir? Başörtüsünü neden çıkardı? Burcu Çetinkaya kiminle evli, nereli kaç yaşında?

Ralli pilotu Burcu Çetinkaya kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Burcu Çetinkaya bu gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, başörtüsünü çıkardığını duyurdu. Bu açıklamadan sonra vatandaşlar Burcu Çetinkaya kiminle evli? Burcu Çetinkaya başörtüsünü neden çıkardı? soruları arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. İşte Çetinkaya ile ilgili ayrıntılar...

2013 yılında tesettüre giren ralli pilotu Burcu Çetinkaya kimdir? Başörtüsünü neden çıkardı? Burcu Çetinkaya kiminle evli, nereli kaç yaşında? Türk ralli pilotu, televizyon sunucusu, yarışçı ve gazeteci Burcu Çetinkaya Bucak'ın hayatına dair merak edilen detaylar haberimizde.  Burcu Çetinkaya İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Kürtçe ve Arapça bilmektedir. Burcu Çetinkaya babası İlhan Çetinkaya, otomotiv ve taşımacılık sektörlerinde üst düzey yöneticidir. Burcu Çetinkaya eşi Fatih Bucak ise 7 Temmuz 1968 yılında Siverek'de doğmuştur. 5 çocuklu bir ailenin oğludur. Yükseliş Koleji ve Gazi Üniversitesi mezunudur. 5 Yaşında Siverek'ten Ankara'ya taşınmışlar. İşte Burcu Çetinkaya hakkındaki ayrıntılar...

19-04/09/burcu-cetinkaya.jpg

BURCU ÇETİNKAYA BAŞÖRTÜSÜNÜ NEDEN ÇIKARDI?

2013 yılında tesettüre giren ralli pilotu Burcu Çetinkaya, "Bu kadar yapabildim" diyerek, başını açtığına dair yeni kararını sosyal medyada takipçileriyle paylaştı.

Çetinkaya, bu kararını başı açık şekilde ata bindiği videosuyla duyurdu.

"BU KADAR YAPABİLDİM, GÜCÜM YETMEDİ"

Instagram hesabından ata binerken videosunu yayımlayan Burcu Çetinkaya, şu açıklamayı paylaştı:

"Bugün bir karar aldım ben. Bu kararda asla 6 yıldır taşımaya çalıştığım başörtüsüne inanmamak veya saygısızlık yok. Bu kadar yapabildim. Aldığım kararı tamamen manevi yaşamak istedim. Hatta imkan olsaydı sessizce. Nasip. Gücüm yetmedi diyelim. Kalbim aynı yerde. Ama o da benimle Allah arasında zaten. Bu süreçte benden güç alanlar olduysa onları istemeden kırdıysam özür.

"KENDİMİ DİNLEMEYE İHTİYACIM VAR"

Her hareketimi 6 yıldır siyasi zannedenler vardı. Belediye başkanı, siyasetçi adayı her şey yaptılar. Onlarca iftira attılar. Hayatımda hiç bir siyasi partiye üye olmadım ben. Hatta siyasi tekliflere hayır diyerek sporumu yapmaya devam etmeyi seçtim. Şimdi de kendi halimde işime gücüme bakarak hayatıma devam edeceğim inşAllah. Sadece azıcık kendimi dinlemeye ihtiyacım var.... Bu geçen süreçte alkışları hiç kabul etmedim. Hakaret edenlere de kırılmamaya çalıştım. Sadece hakkımda konuşulduğunda cevap hakkımı kullandım. Şimdi de bakış açım aynı.... Kimseye hakaret etmeden hayatı yaşamaya devam etmeye çalışacağım...."

19-04/09/burcu-cetinkaya-nereli.jpg

BURCU ÇETİNKAYA KİMDİR?

19 Mart 1981 İstanbul doğumludur. 

Özel Bebek Yeni Yıldız ilkokulunu bitirdikten (1992) sonra girdiği Robert College de önce orta (1996) ardından da lise eğitimini (1999) tamamladı. Koç Üniversitesi'nin Ekonomi bölümünden 2005 yılında mezun olduktan sonra senaristlik ve satış-pazarlama konularında iş hayatına atıldı.

İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Kürtçe ve Arapça biliyor, bekar. Koyu bir Bursaspor taraftarı olarak bilenen Çetinkaya çoğu deplasman maçlarına gitmektedir.

Caddebostan Spor Kulübü'nün üyesi ve otomobil sporları dışında iyi bir snowboard'cu. Satranç ve sinema ise spor dışı hobileridir.

Otomobil sporları kariyeri, 2005 sezonunda Hitit Rallisi ile başladı. Fiat Palio ile katıldığı bu ilk yarışında bayanlarda 3'ncü oldu. Aynı yıl Fiat Rallisi'nde yine bayanlar kupasında 3'ncülüğünü yineledi.

Kocaeli Rallisi'nde Bayanlar 2'ncisi; Beykoz Rallikrosu'nda sınıf 2'de 5'nci oldu. 2005 Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası'nın üç yarışına da katıldı ve Palio'su ile hepsinde finişe gelme başarısı gösterdi.

Genel klasmanlarında 25, 21 ve 15'nci sıralarda tamamladığı her üç rallide de Bayanlar Kupası'nı rakiplerine kaptırmadı. Sonuçta; 2005 Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası Bayanlar 1'nciliğini kazandı. Castrol Fiesta Rally Cup'ta ilk 10'a seçilen tek bayan pilot olarak, 2006 sezonu rallilerinde 9 erkek rakibi ile sıkı bir rekabete girecek. Kariyerinin İlk ralli otomobili olan Palio'dan sonra Fiesta ST ile start alacak ama gönlünde Fiat Punto Süper 2000 ile yarışmak yatıyor.

19-04/09/fatih-bucak-burcu-cetinkaya.jpg

FATİH BUCAK KİMDİR? 

Fatih Bucak, 7 Temmuz 1968 yılında Siverek'de doğmuştur. 5 çocuklu bir ailenin oğludur. Yükseliş Koleji ve Gazi Üniversitesi mezunudur. 5 Yaşında Siverek'ten Ankara'ya taşınmışlar. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ekonomi bölümü okumuştur. Babası Mehmet Celal Bucak, Adalet Partisi'nden 2 dönem Şanlıurfa milletvekilliği yaptı .Fatih Bucak'ın ilk evliliğinden Simirna Bucak ve ikinci evliliğinden Mehmet Celal Bucak adında oğlu dünyaya geldi. CHP Siverek Belediye Başkan adayı olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN