CNR’ın onur konuğu ‘Başkomser Nevzat’

CNR’ın onur konuğu ‘Başkomser Nevzat’

CNR Kitap Fuarı’nın onur konuğu son kitabı ‘Aşkımız Eski Bir Roman’ ile en çok okunanlar listesine ilk sıralardan giren, polisiye tutkunlarının hayran olduğu ‘Başkomser Nevzat’ karakterinin yaratıcısı Ahmet Ümit olacak.

NR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteği ile düzenlenen 7. Uluslararası CNR Kitap Fuarı bu yıl 8-16 Şubat tarihleri arasında kitapseverlerle buluşacak.

Yüzlerce yayınevi ile yüzbinlerce okuru buluşturmaya hazırlanan fuarın bu seneki teması ‘Keşfet’, onur konuğu ise polisiye yazarı Ahmet Ümit olacak.

KİTAP FUARINA BU YIL 500 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

25 bin metrekarelik CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde yer alacak fuarda imza günleri, söyleşi, seminer ve paneller başta olmak üzere 700’ün üzerinde etkinlik gerçekleştirilecek. Fuarda bu yıl ayrıca bir kitap bağış kampanyası da düzenlenecek.

Fuar boyunca toplanan kitaplar ihtiyacı olan köy okullarının kütüphanelerine  gönderilecek. Ulaşım kolaylığı nedeniyle her yıl kitap tutkunlarının akın ettiği fuara bu yıl 500 bin ziyaretçi bekleniyor.

POLİSİYENİN USTA KALEMİ

Ahmet Ümit, 1960’ta Gaziantep’te doğdu. 1983’te Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. 1985-1986 yıllarında, Moskova’da, Sosyal Bilimler Akademisi’nde siyaset eğitimi gördü. Şiirleri, 1989 yılında ‘Sokağın Zulası’ adıyla yayımlandı. 1992’de ilk öykü kitabı ‘Çıplak Ayaklıydı Gece’ yayımlandı.

Bunu ‘Bir Ses Böler Geceyi’, ‘Agatha’nın Anahtarı’, ‘Şeytan Ayrıntıda Gizlidir’ adlı polisiye öykü kitapları izledi. Hem çocuklara hem büyüklere yönelik ‘Masal Masal İçinde’ ve ‘Olmayan Ülke’ kitapları ile farklı bir tarz denedi. 1996’da yazdığı ilk romanı ‘Sis ve Gece’, polisiye edebiyatta bir başyapıt olarak değerlendirildi.

Bu romanın ardından ‘Kar Kokusu’, ‘Patasana’ ve ‘Kukla’ yayımlandı. Bu kitapları ‘Ninatta’nın Bileziği’, ‘İnsan Ruhunun Haritası’, ‘Aşk Köpekliktir’, ‘Beyoğlu Rapsodisi’, ‘Kavim’, ‘Bab-ı Esrar’, ‘İstanbul Hatırası’, ‘Sultanı Öldürmek’, ‘Beyoğlu’nun En Güzel Abisi’, ‘Elveda Güzel Vatanım’ ve ‘Kırlangıç Çığlığı’ adlı kitapları izledi. Ahmet Ümit’in, İsmail Gülgeç’le birlikte hazırladığı ‘Başkomser Nevzat-Çiçekçinin Ölümü’ ve ‘Başkomser Nevzat-Tapınak Fahişeleri’, ‘Aptülika’ (Abdülkadir Elçioğlu) ile birlikte hazırladığı ‘Başkomser Nevzat-Davulcu Davut’u Kim Öldürdü?’ ve Bartu Bölükbaşı ile birlikte hazırladığı ‘Elveda Güzel Vatanım-İttihatçıların Yükselişi’ adlı çizgi romanları ise polisiye tutkunlarınca çok sevildi.

Yayınlanmış 26 eseri bulunan Ahmet Ümit’in seksene yakın kitabı 26 yabancı dilde yayınlandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN