Estetik modası gülüşlere de sıçradı

Estetik modası gülüşlere de sıçradı

İnsanoğlunun gülüşünü güzelleştirme isteğinin ilk çağlara kadar dayandığına dikkat çeken Dental Estetik'ten Dr. Levent Canbolat, “Zenginliğin ifadesi altın dişler dişlerin üzerine uygulanan çeşitli değerli taşlar eski çağlarda kraliyet ailelerinde, saraylarda çok yaygın olarak görülmektedir. Günümüzde de bu, gülüş estetiklerinde görülüyor" diye konuştu.

Gülüş tasarımının sanılanın aksine, yeni bir olgu olmadığını söyleyen Dr. Levent Canbolat, "Tam aksine bu insanlık var olduğundan beri süre gelen bir kavramdır. Sadece devirler değiştikçe, bu kavram da şekil değiştirip modaya ayak uydurmuştur. Değişen yaşam koşulları ve moda trendleri şaşalı ve abartılı altın dişler yerini, doğal görünen seramik dişlere bırakmıştır” dedi.

Özellikle son yılların fotoğraf modası 'özçekim'in hayatlarımıza girmesiyle diş tasarımının önem kazandığını anlatan Canbolat, gülüş estetiği, 'zirkonyum diş' tasarımının Türkiye'de sadece kendi merkezlerinde yapıldığına da dikkat çekti. Özelikle yurtdışı hastalarından yoğun talep aldıklarını belirten Dr. Levent Canbolat, 4 iş günü gibi kıa bir sürede gülüş tasarımı işlemlerini tamamladırkalırı da sözlerine ekledi.

ZİRKONYUM DİŞ NEDİR?

Zirkonyum metalinden üretilen beyaz renkli maddedir. Bu madde diş kaplamalarında kullanılmaktadır. Bu ürün metale karşı duyarlı kişilerde sıklıkla kullanılmaktadır. Zirkonyum diş, sıcaklığa ve korozyona karşı dayanıklıdır. Aynı zamanda ışık geçirgenliği özelliği bulunmaktadır. Bu özellik şeffaf bir görünüm sağlamaktadır. Şeffaf bir görünüm olduğu için kaplama olarak bazı kişiler bu ürünü tercih etmektedir.

ZİRKONYUM DİŞ HANGİ DURUMLARDA KULLANILIR?

Zirkonyum genellikle estetik amaçlı olarak kullanılmaktadır. Özellikle diş beyazlatma gibi durumlarda kullanılmaktadır. Bazı kişilerde dişler belirli uygulamalarla beyazlatılmaktadır. Bazı kişilerde ise ileri derecede beyazlatma gerekmektedir. İleri derecede renklenmelerde ve kalıtsal renklenmelerde uygulanmaktadır. Aynı zamanda ortodonti tedavi tercih etmeyen kişilerde kullanılmaktadır.
Bunlar diş ayrıklıkları, diş çapraşıklıkları ve dönük dişlerde uygulanmaktadır. Daha önceden dolgu yapılmış fakat zamanla rengi ve yapısı bozulmuş dolgularda kullanılır. Dişlerde köprü ve kaplama tedavilerinde uygulanır. Aynı zamanda implant tedavilerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Zirkonyum aynı zamanda gülüş estetiğini tercih eden kişilerde uygulanır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN