‘Gece Kuşu’nun çırpınışına kulak verin

‘Gece Kuşu’nun çırpınışına kulak verin

Beyazperdede bu hafta 7 film gösterime giriyor. Yabancı yapımlar arasında Emma Thompson ile Mindy Kaling’in başrolü paylaştığı ‘Gece Kuşu’ öne çıkıyor. Filmde, 30 yıldır sürdürdüğü televizyon programının hızla düşen reytinglerini yükseltmek ve kariyerini kurtarmak için çaba harcayan sunucu Katherine Newbury ile bu yolda ona destek olan siyahi Molly’nin hikayesi anlatılıyor.

Sinema salonlarına yaz rehaveti hakim olsa da filmseverlerin ilgisini çekecek en azından birkaç yapım gösterime giriyor. Onlar arasında öne çıkan film Nisha Ganatra’nın yönettiği ve Emma Thompson, Mindy Kaling, Max Casella, Hugh Dancy, John Lithgow, Denis O’Hare, Reid Scott ile Amy Ryan’ın oynadığı ‘Gece Kuşu’ (Late Night). Televizyondaki 30 yılı aşan söyleşi programında değişiklik yapmadığı takdirde şöhretini kaybedeceğini anlayan Katherine Newberry, program yazarlarından kendisini tekrar komik ve güncel göstermelerini ister. Newbury, kadınlardan nefret eden bir kadın olmakla suçlanmaktadır.

Hakkındaki iddiaların başarısına gölge düşürmesini istemeyen Katherine Newbury, çıkan söylentilerin doğru olmadığını kanıtlamaya karar verir. İnsanlara, kadınlardan nefret etmediğini göstermek isteyen Newbury, tamamı beyaz ve erkeklerden oluşan ekibine, kadın bir çalışan dahil etmeye karar verir. Yazarlar ekibine kadın sesi eklemek isteyen Newbury, yapılan çeşitli görüşmelerin ardından siyahi bir kadın olan ve daha önce bir kimya tesisinde kalite kontrolü yapan Molly’yi işe alır. Yeni işi için oldukça heyecanlı olan Molly, ofiste sadece çeşitlilik getirmek için bulunmadığını kanıtlamak için var gücüyle çalışır. Newbury, başlarda Molly’nin varlığından rahatsız olsa da, Molly’nin ünlü sunucunun gittikçe düşen reytinglerini yükseltmek ve kariyerini canlandırmak için verdiği çaba iki kadının birbirlerine git gide ısınmasına neden olur. 

19-08/15/c.jpg
Gece Kuşu

Jacques Kluger’in yönettiği ve Charley Palmer, Roxane Mesquida, Laetitia Chambon, Helena Chambon ile Priscilla Adade’nin oynadığı Kaçış Oyunu (Play or Die) da gösterime giren filmler arasında. Oyunsever çok samimi iki arkadaş olan Lucas ve Chloe, sevdikleri Paranoya adlı oyuna katılmaya karar verirler. İlk bulmacayı çözdükten sonra, oyunun finalinde ıssız bir ormanın içerisinde bulunan terk edilmiş bir akıl hastanesine ulaşırlar. Burada onları oyuna dahil olacak olan dört oyuncu daha beklemektedir. Bir süre sonra oyundaki bu akıl hastanesinden sadece birinin sağ çıkabileceğini anlarlar.  

19-08/15/3.jpg

Alexandra Daddario, Tyler Hoechlin, Kimiko Glenn ile Laverne Cox’un başrolde yer aldığı Sır Tutabilir misin? (Can You Keep a Secret?) filminin yönetmeni Elise Duran. Sophie Kinsella’nın aynı isimli çok satan romanından uyarlanan; eğlenceli ve romantik hikâyesiyle çok iyi hissettiren filmin konusu kısaca şöyle: Emma Corrigan’ın hepimiz gibi sırları vardı. Ama bir gün hepsini uçakta tanıştığı bir yakışıklıya anlatıverdi. Aslında sırlarımızı bir daha hiç görmeyeceğimiz birine anlatmamız oldukça doğal. Tabii onun bir yabancı olmadığını öğrenirsek işler biraz karışabilir. 

19-08/15/2.jpg
Angry Bırds Filmi 2

Angry Birds Filmi 2’de bir türlü uçamayan Angry Birds ve yeşil domuzcuklar güçlerini biraraya getiriyor. Kuş ve Domuzlar Adası’nı tehlikeye sokan yeni bir tehdit üzerine Red, Chuck, Bomb ve Mighty Eagle, Chuck’ın kız kardeşi Silver’ı da aralarına alır. Kuşlar, domuz Leonard, onun asistanı Courtney ve tekno domuz Garry ile bir takım kurmaya çalışır. Böylece evlerini kurtarmak için bir işbirliğine imza atarlar. Thurop Van Orman’ın yönettiği filmde seslendirmeleri Jason Sudeikis, Josh Gad, Leslie Jones ile Bill Hader yaptı.  

19-08/15/5.jpg

Guillauma Canet’nin yönettiği ve François Cluzet, Marion Cotillard, Gelles Lellouche ile Laurent Lafitte’nin oynadığı Küçük Beyaz Yalanlar Devam Ediyor’da, yazlık evinde inzivaya çekilmek isteyen Max, doğum günü sürprizi olarak yıllardır görmediği eski arkadaşlarını karşısında bulunca işler karışır. Max, zorlama bir mutluluk için çabalarken, davetsiz misafirlerinin ise başlarına gelmedik kalmaz.   

19-08/15/6.jpg

Andrew Jones’in yönettiği ve Gareth Lawrence, Derek Nelson, Mark Homer ile Lee Bane’in oynadığı Alcatraz filminde ise silahlı bir soyguncunun ve bir gangsterin önderlik ettiği bir grup mahkûm, aldatıcı Alcatraz Adası’ndan kaçmaya çalışıyor. Haftanın tek yerli yapımı Osman Taşçı’nın yönettiği ve Burak Tozkoparan, Hayal Köseoğlu’nun oynadığı ‘Sesinde Aşk Var’. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN