Genç yazarlar, Sultangazi Yazı Akademisi'nde pişecek

Genç yazarlar, Sultangazi Yazı Akademisi'nde pişecek

Anadolu Yazarlar Birliği'nin, Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Sultangazi Yazı Akademisi kuruldu. Akademi, Sultangazili genç yazarlara edebiyat dünyasının yolunu gösterecek.

Anadolu Yazarlar Birliği'nin, Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen Sultangazi Yazı Akademisi'nin açılışı gerçekleşti.

Açılış programında konuşan Anadolu Yazarlar Birliği Başkanı Yusuf Tosun "Yazı Akademisi ile gençlerimizin okuma, düşünme ve yazma becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu, bir dönemlik bir atölye çalışması değil. İnşallah, öğrencilerimiz lise hayatları boyunca bir yandan da akademiye devam edecekler ve liseden mezun olduklarında her birini genç birer yazar olarak çeşitli dergilerde okuyacağız" dedi.

123 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİM BAŞLADI

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ise belediyeciliğin sadece altyapı hizmetlerinden, kaldırım ve parklar yapmaktan ibaret olmadığının altını çizerek “Özellikle eğitim ve kültür alanında tüm imkanlarımızı seferber etmeye gayret ediyoruz. Bu gençlerimiz zamanla Sultangazi sınırlarından taşacak, bir gün inşallah Türkiye'nin tanıdığı, tanıyacağı yazar ve düşünce insanları olacaklar” diye konuştu.

Sultangazi'deki liselerden 123 öğrencinin eğitime başladığı Sultangazi Yazı Akademisi'nde; okuyan, düşünen ve düşüncelerini gerek sözlü gerekse yazılı olarak ifade edebilen bireyler yetiştirmek, Sultangazili genç şair ve yazar adaylarını Türk Edebiyatına kazandırmak amaçlanıyor.

Akademi kapsamında Sultangazi ilçesindeki liseli gençler Hüseyin Akın, Hüseyin Karaca, Sıddık Ertaş, Kadir Ünal ve Orhan Gazi Gökçe gibi önemli şair ve yazarların yönetiminde eğitim yılı boyunca bir araya gelecekler ve birlikte okuyup yazacaklar. Ayrıca seminerler, yazar buluşmaları, atölye çalışmaları, dergi yayını gibi birçok etkinliği de birlikte gerçekleştirecekler.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN