'Görülmüştür' Yunanistan'dan iki ödülle dönüyor

'Görülmüştür' Yunanistan'dan iki ödülle dönüyor

Dün akşam Atina'da sonuçlanan 32. AVRUPA SİNEMA PANORAMASI Festivali'nde Serhat Karaaslan'ın "Görülmüştür" filmi, iki ayrı jüri tarafından ödüllendirildi.

SALİHA SULTAN/İSTANBUL

Festivalin Rus Alena Sycheva, Yunan Tassos Goudelis ile Vecdi Sayar'dan oluşan Uluslararası FIPRESCI (Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu) jürisi, Angelopoulos'a ithaf edilen FIPRESCI ödülünü "Görülmüştür"e verdi.

FIPRESCI ödülü Angelopoulos'un kızı tarafından "Film, mahkumların mektuplarını inceleyen bir gardiyanın sosyal ve entelektüel sorunlarını ustalıkla yansıtıyor. Yönetmen, kahramanının öğrendiği yaratıcı yazarlık ile sansür kavramını yan yana getirerek, bir metafor oluşturuyor " gerekçeli kararıyla ‘‘Görülmüştür’’ filmine takdim edildi.

19-12/05/_mrt2875.jpg

Stathis Valoukos, Antonis Boskoitis, Elisavet Chronopoulou’dan oluşan Panorama Jürisi de En İyi Uluslararası Film ödülünü Serhat Karaaslan'ın yönettiği "Görülmüştür" filmine verdi.

Geçtiğimiz hafta sona eren 30.Singapur Uluslararası Film Festivali Ana Yarışması’nda da Jüri Özel Ödülüne layık görülen ‘‘Görülmüştür’’ 6-13 Aralık 2019 tarihleri arasında Hindistan’ta düzenlenecek olan 24.Kerala Uluslararası Film Festivali’nin açılış filmi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN