Kadir gecesi ne zaman? Kadir gecesi önemi nelerdir? Sema kapıları açılıyor

Kadir gecesi ne zaman? Kadir gecesi önemi nelerdir? Sema kapıları açılıyor

Kadir gecesinin ne zaman olduğu ve Kadir gecesinin önemi en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Türkiye’de ve dünyada Ramazan-ı Şerif’in 27’nci gününe denk gelen Kadir gecesinin bu yıl ne zaman idrak edileceği araştırılıyor. Kadir gecesini ibadetlerle geçirecek olan Müslümanlar, Kadir gecesinin önemini de sorguluyor. İşte Kadir gecesine dair aradıklarınız...

Kadir gecesi için şimdiden araştırmalarını sürdüren Müslüman âlemi, Kadir gecesinin ne zaman olduğunu merak ediyor. Bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir gecesini ibadetlerle idrak edecek olanlar, Kadir gecesinin önemini Diyanet ya da çeşitli kaynaklardan sorguluyor. Müslümanlara Kur’an-ı Kerim’in bu gecede gönderilmeye başlandığı kabul edilen Kadir gecesinde yapılan ibadetler daha bir önem arz ediyor. Peki Kadir gecesi ne zaman ve önemi nedir? İşte detaylar…

Kadir gecesi ne zaman?

Her yıl Ramazan-ı Şerif’in 27’nci gecesi olarak bilinen ve bugünlerde çeşitli ibadetlerin yapıldığı, ellerin semalara açıldığı, gökten sayısız meleğin indiği Kadir gecesi, 31 Mayıs Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece idrak edilecek. Bu gecede tüm camilerde çeşitli etkinlikler tertiplenecek. Namazlar kılınıp, dualar okunacak.

19-05/27/kadir-gecesi-ne-zaman-kadir-gecesi-onemi-nelerdir-sema-kapilari-aciliyorjpgg.jpg

Kadir gecesinin önemi nedir?

Müslümanları yakından alakadar eden Kadir Gecesi'nde ne olduğu sorgulanıyor. Kadir Gecesi Kur'an’ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gece olarak bilinir. Peygamber Efedndimiz Hz. Muhammed’e Hira dağında Kur'an’ı Kerim’in ilk ayeti o kutsal gecede indiği söylenir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, Kadir Gecesi için şu ifadeleri kullanıyor.

“Kim Kadir Gecesi’nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır.”

“Kadir Gecesi yatsı namazında cemaatte hazır bulunan, ondan nasibini almıştır.”

Efendimiz (sav) buyuruyor:

“Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kur'ân-ı kerîmi hatmetmekten daha sevâptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir.”

KADİR GECESİ İLE İLGİLİ DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Kadir gecesi ile ilgili bilgi

Görüldüğü üzere bu ayette, Kur'an-ı Kerim'in Kadir gecesinde indirildiği ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilmektedir. Hayırlı olanın bu gecede yapılan amel olduğu, bin ayın ise içinde Kadir gecesinin bulunmadığı bir süreyi ifade ettiği anlaşılmaktadır. Kadir gecesi, yüce dinimiz İslam'ın en şerefli, en faziletli ve en ihtişamlı gecelerinden en başta gelenidir. Kadir gecesi, İslam güneşinin, Kuran meşalesinin dünyayı aydınlatmaya başladığı mübarek bir gecedir. Bu gece, kalbi Kuran nuru ve peygamber müjdesi ile parlayan, alnı secde izleri ile nurlanan müminler için af ve mağfiret gecesidir. Kadir, sözlükte, hüküm, şeref, güç, yücelik gibi anlamlara gelir. Dini literatürde, “leyletü'l kadr” şeklinde Kur'an-i Kerim'in indirildiği gecenin adı olarak kullanılır. Aynı adı taşıyan Kur'an-i Kerim'in 97. Kadir süresi, bu gecenin fazileti hakkında nazil olmuştur. Bu sürede yüce Allah (cc) şöyle buyurmaktadır. “Şüphesiz biz o Kur'an'ı Kadir gecesinde indirdik, Kadir Gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin, Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır, Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rab'lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN