Kadir gecesinde nasıl namaz kılınır? Kadir suresi Türkçe ve Arapça okunuşu: Arınma gecesi...

Kadir gecesinde nasıl namaz kılınır? Kadir suresi Türkçe ve Arapça okunuşu: Arınma gecesi...

Kadir suresi Türkçe ve Arapça okunuşu, en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Türkiye’de ve dünyada Ramazan-ı Şerif’in 27’nci gününe denk gelen ve bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir gecesinde nasıl namaz kılınacağı, hangi ibadetlerin yapılacağı ve birçok detay merak ediliyor. Peygamber Efendimiz’e bu gece indirilen Kur’an-ı Kerim’de yer alan ayetlere göre; bu gece arınma ve tevbe gecesi olacak. Milyarlarca Müslüman, Allah’a tevbe edip dua edecek. Peki Kadir gecesine nasıl namaz kılınır? En az kaç rekât namaz kılınmalıdır? Kadir suresi Türkçe ve Arapça okunuşu nasıldır? İşte Kadir gecesine dair aradıklarınız…

Kadir gecesinde kaç rekât namaz kılınır? Kadir gecesinde nasıl namaz kılınmalıdır, nasıl ibadet edilmelidir? soruları, en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Ramazan ayının 27’nci günü idrak edilen ve ‘arınma gecesi’ olarak tabir edilen Kadir gecesinde Müslümanlar, kaç rekat namaz kılacağını, nasıl ibadet edeceğini ve Kadir suresinin Türkçe ve Arapça okunuşunu merak ediyor. Bin aydan daha hayırlı olarak bilinen ve Peygamberimize bu gece indiği söylenen Kur’an-ı Kerim’i mutlaka ama mutlaka bu gece okumayı ihmal etmeyin, okumayı bilmiyorsanız da dinlemekten kaçınmayın. Bu geceyi ibadete ayırın, Allah’a kalpten tevbe edip namaz kılın. Peki Kadir gecesinde nasıl namaz kılınır? Kadir gecesinde kaç rekat namaz kılınmalıdır? Nasıl ibadet yapılmalıdır? İşte Kadir gecesi ile ilgili detaylar…

TÜM ARADIKLARINIZ İÇİN TIKLAYIN

Kadir gecesinde nasıl namaz kılınır?

Kadir gecesi kılınan namazda her bir iki rekatta Tahiyata oturulur, selamın arkasından on bir kez ‘Allah-u Ekber, Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd’ denir. Tabi bu namaz camide hoca tarafından kıldırılır. Camiye gidemeyenler de bu namazı evde Allah rızası için kılabilir. Bunun ardından 100 kez İşrah suresi 100 kez Kadir suresi okunması iyidir. Kadir suresi okunarak kılınan Kadir Namazı 2 rekâttan 12 rekata dek kılınabilir, namazın kılınışı esnasında Fatiha ile Kadir Suresi okunur.

Kadir Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm… (Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla…) İnna enzelnahü fiy leyletilkadr (Biz o (Kur'ân)nu Kadir gecesinde indirdik.) Ve ma edrake ma leyletülkadr (Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin?) Leyletülkadri hayrüm min elfi şehr (Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.) Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr. (Melekler ve Ruh (Cebrail veya Ruh adındaki melek) o gece Rablerinin izniyle, her iş için inerler.) Selamün hiye hatta matle'ılfecr (O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir.)

AMİN…

19-05/29/kadir-gecesinde-yapilacak-dua-ve-ibadetler-nelerdir-kadir-gecesi-ne-zaman-2019-tevbe-gecesi-1559112985.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN