Kilo vermek isteyenler bu saat aralığında egzersiz yapmalı! Bilimsel olarak en iyi zaman dilimi tespit edildi

Kilo vermek isteyenler bu saat aralığında egzersiz yapmalı! Bilimsel olarak en iyi zaman dilimi tespit edildi

Obez kategorisinde yer alan kişilerin egzersiz için en yüksek faydayı sağlayacağı zaman dilimi bilimsel olarak tespit edildi. İşte, kilo vermek için egzersiz yapılacak en iyi saatler...

Sydney Üniversitesi Charles Perkins Merkezi'ndeki bilim insanları, Birleşik Krallık Biyobankası'ndan 40 yaş üstü ve obez 29 bin 836 kişiye ait sağlık verilerini 8 yıla yakın süre boyunca takip etti. 8 yılda katılımcılardan 1425'i ölürken 3980'inde kalp ve damar hastalığı rahatsızlığı, 2162'sinde de mikrovasküler fonksiyon bozukluğu görüldü. Ayrıca veri tabanındaki 2995 kişiye de tip 2 diyabet tanısı konmuştu.

Araştırmacılar, vücuda takılabilir cihazdan elde ettikleri verilere göre; sabah, öğleden sonra ya da akşam orta ve ağır şiddette egzersiz yapanları sınıflandırdı. Sonuçlara göre orta ya da şiddetli fiziksel aktiviteleri akşam altı ile gece yarısı arasında yapanlarda erken ölüm ya da kalp ve damar hastalıklarından ölüm riski daha azdı.

EGZERSİZ YAPMAK KALP HASTALIĞINA İYİ GELİR Mİ?

10haber'de yer alan habere göre, spora yeni başlayanlar için hele de fazla kiloluysalar 10 dakikanın üstünde egzersiz yapmak için epey bir kararlılık gerekir. Çalışma akşam saatlerinde 3 dakika bile egzersiz yapılsa günlük fiziksel aktiviteden daha fazla fayda gördüğünüzü gösteriyor.

Yani yeni başlayanlar, ailesi, "Sadece 3 dakika mı dayanabildin" diye dalga geçenler motivasyonunuz kırılmasın. Bu arada daha önceki çalışmalar 3 dakikalık egzersizlerin şekeri kontrol altına alma ve kalp hastalıkları riskini azaltma konusunda pozitif bir etki yaratacağını göstermişti.

ŞEKER HASTALARI NE ZAMAN EGZERSİZ YAPMALI?

Bu arada çalışmada yapılan fiziksel aktiviteler arasında bir ayrım yapılmamış. Araştırmanın başyazarı Dr. Matthew Ahmadi, akşam yapılan egzersizin tip 2 diyabete karşı en koruyucu egzersiz olduğunu da not düşüyor.

Bİlimsel çalışma, Diabetes Care dergisinde yayımlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN