Müjde! Galakside savaş çıktı

Müjde! Galakside savaş çıktı

Sinema perdesinde 40 yıllık bir efsaneye imza atan Yıldız Savaşları’nın yeni üçlemesinin son bölümü ‘Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi’nde yıldız savaşçıları bu kez özgürlük için birleşiyor.

SALİHA  SULTAN 

Sinema salonlarında bugün 6’sı yabancı 9 film vizyona giriyor. Haftanın öne çıkan filmi ise, Star Wars’ın yeni üçlemesinin son filmi, 9. Star Wars filmi ‘Skywalker’ın Yükselişi’. Serinin hayranlarının heyecanla beklediği filmin yönetmen koltuğunda ise  serinin ilk bölümü ‘Güç Uyanıyor’un yönetmeni J.J. Abrams’ı yeniden görüyoruz. Dünyanın en iyi film listelerine daima bütün bölümlerini sokabilmeyi başaran  ve bilim kurguda birinci sınıf bir yapım olarak dünyanın her yerinde fanları bulunan Star Wars’ın bu bölümünün Disney’in ilk Star Wars filmi olan ‘Güç Uyanıyor’un elde ettiği  2  milyar dolarlık gişe rekorunu kırması bekleniyor.

19-12/19/s.jpg

Filmin diğer bir hedefi ise bu yıl vizyonda 2,8 milyar dolar hasılat yapan Marvel Comics’in İntikamcılar adlı süper kahraman grubundan uyarlanan ‘Avengers: Endgame’ filminin rekorunu da alaşağı etmesi. 1977’de ışın kılıcı ile sinemaseyircisinin hayatına giren ve 40 yıldır birçok neslin fenomeni olan Star Wars efsanesi son bölümünde The Resistance’ın özgürlük adına verdiği son büyük savaşı ve Star Wars evreninin sevilen karakterlerinin bu uğurda tekrar bir araya gelmesini konu ediniyor.

250 milyon dolarlık bütçeyle çekilen, görüntü efektleri ve müzikleriyle bilim kurgu yapımlarının sınırlarını zorlayan ‘Star Wars:  Skywalker’ın Yükselişi’nde son filmden Mark Hamill, Daisy Ridley, Oscar Isaac, Adam Driver, orijinal üçlemeden tanıdığımız Billy Dee Williams, Ian McDiarmid (Palpatine) ve Heroes’tan tanıdığımız Greg Gunberg gibi birbirinden ünlü oyuncular yer alıyor. Filmin bazı sahneleri ise David Lean klasiğinde ‘Arabistanlı  Lawrence’ Anthony Quinn’in Ürdün’de elinde su tulumu ile yürüdüğü çöllerde çekildi. Star Wars’ta ise aynı çöllerde Daisy Ridley Rey’in elinde Skywalker ışın kılıcı var. 

19-12/19/1-1576787106.jpg
Beyaz Hüzün

Haftanın öne çıkan diğer yabancı yapımı ise televizyon tarihinin en büyük skandallarından biri olarak 2016 yılına damga vuran, uzun yıllar kadın çalışanlarına tacizde bulunan medya patronu,  Fox News’in kurucusu Roger Ailes skandalını beyazperdeye taşıyor. Dram, biyografi türündeki ‘Skandal’ filminde, Nicole Kidman, Charlize Theron ve Margot Robbie gibi isimlerin başrolde. Jay Roach’ın yönettiği film Bombshell, başta Gretchen Carlson ve Megyn Kelly gibi televizyon emekçileri olmak üzere birçok kadının, medya patronu Roger Ailes’ın iş yerinde yarattığı istismar ve taciz düzenini ifşa etmeye çalışmalarını konu ediniyor.

19-12/19/4-1576787096.jpg
Ema

Bugün vizyona giren ‘Paranormal Chat’ filminin yönetmen koltuğunda ise Matthew Solomon oturuyor. Korku, gerilim türündeki film, bir güvenlik firmasında çalışan ajan Martin Takagi’nin, internet trafiği kontrolleri sırasında rastladığı şüpheli bir chat sonrası gelişen olayları konu ediniyor. Filmde, Tohoru Masamune, Richard Hatch ve Alison Haislip rol alıyor. Başka Sinema konseptiyle vizyona giren, Neruda, Jackie filmleri ile Oscar’a aday gösterilen Pablo Larrain’in yönettiği dram filmi ‘Ema’ ise eşiyle birlikte evlat edindikleri genç oğullarının neden olduğu bir olay sonrası evliliği dağılmaya yüz tutan Ema’nın hikayesini anlatıyor 

19-12/19/3-1576787022.jpg
Skandal

Mariana Di Girolamo, Santiago Cabrera ve Josefina Fiebelkorn gibi oyuncuların rol aldığı filmin senaryosu ise  New Yorklu oyun yazarı Alejandro Moreno ve Neruda’nın senartisti Guillermo Calderon kaleme almış. Film dans sahneleriyle de izleyicinin dikkatini çekiyor.  

19-12/19/2-1576787006.jpg
Kırk Yalan

Haftanın yerli filmlerinden komedi türündeki ‘Kırk Yalan’ ise komedyen Hamdi Alkan’ın yönetmenliğinde sevdiği kız Halime ile evlenmek için Pınarhisar’a giden Sadık ve arkadaşlarının Afrika armadu marula meyvesini yedikten sonra başlarına gelen komik hikayeleri anlatıyor. Filmde Oğuzhan Uğur, Timur Acar, Ferdi Sancar gibi oyuncular yer alıyor. Yalnız bir kadın olan ve mahkumlara mektuplar yazarak sevgi arayan Zeynep’in müebbet bir mahkuma dönüşmesini anlatan ‘Kader Postası’ filminin yönetmenliğini ise Çiğdem Bozeli ve Elif Akarsu Polat yapıyor. Boncuk Yılmaz, Benian Dönmez gibi oyuncuların rol aldı film, aynı zamanda bir çocukluk aşkı hikayesini de perdeye taşıyor. Haftanın son yerli filmi ‘Beyaz Hüzün’ ise, Balkan Savaşı’nın akabinde mangasıyla birlikte Sarıkamış’a doğru yola çıkan Abrek Çavuş ve askerlerinin Türk tarihine yazılmış hazin hikayesini beyazperdeye taşıyor. Kenan Korkmaz’ın yazıp yönettiği filmde Kenan Korkmaz, Murat Yatman, Şenol Kara ve Duygu Poyraz rol alıyor.  

19-12/19/5-1576786995.jpg

ÇOCUKLAR BU EŞEĞE BAYILACAK

Sinemada bugün vizyona giren iki animasyon özellikle haftasonu çocuklara ve ailelere keyifli dakikalar yaşatacak. ‘Eşek Kral’ adıyla vizyona giren The Donkey King animasyonunda çocuklar maceraperest ve hayal gücü kuvvetli bir eşek olan Mangu’nun, çıktığı yolculukta kendini bir anda kralın veliahtı olarak bulmasıyla gelişen olaylarları sinema perdesinde izlerken epek eğlenecek.  Diğer animasyon filmi ‘Elfland-Yeni Yıl Dedektifleri’ ise, yaklaşmakta olan yeni yılda kaybolan Noel Baba’nın kayıp kızağını bulmakla mükellef, Jingo, Bingo, Tingo ve Dorabella’dan oluşan Elf ekibinin eğlenceli macerasını çocuklara uygun bir dille anlatıyor. Her iki film de,  görsel efektlerinin yanı sıra eğlenceli müzikleriyle de çocuklara güzel hatıralar vadediyor.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN