Nostradamus kimdir? Kahin Nostradamus'un kehanetleri nelerdir?

Nostradamus kimdir? Kahin Nostradamus'un kehanetleri nelerdir?

Nostradamus kimdir? Kahin Nostradamus'un kehanetleri nelerdir? Nostradamus kahinliği ile ön plana çıkan ancak aynı zamanda doktor, astrolojik danışman, tercüman ve yazardır. Kehanetlerinin çoğunun tutması nedeniyle adından sıkça söz edilen Nostradamus'un asıl adı Michel de Nostredame'dir.

 Nostradamus kimdir? Kahin Nostradamus'un kehanetleri nelerdir?  Nostradamus kahin, doktor, tercüman, astrolojik danışman ve yazar gibi farklı ünvanlara sahiptir. Kahin olarak adını duyuran Nostradamus (Michel de Nostredame), 1503 yılında doğdu.

İlâç ve Tıp konusundaki ilk eğitimini, 1529'da kaydolduğu Montpellier Fakültesi'nde aldı. Agen'de tanıdığı Rönesans entelektüeli denilebilecek Julius Sezar Skaliger adlı bir İtalyandan, Okültizm hakkında bir hayli bilgi aldı.

1531’de soylu bir ailenin kızıyla evlendi. Bu evlilikten iki çocuğu oldu ancak eşi ve çocukları 1534’te salgın sırasında hayatını kaybetti.

19-08/08/nostradamus-32.jpg

Nostredame soyadının Yahudi olan dedesinden geldiği ileri sürülen Nostradamus 1547 yılında ikinci evliliğini Anne Ponsard ile yaptı. Bu evlilikten ise altı çocuğu oldu. Nostradamus'un Ponsard ile oturduğu ev günümüzde Nostradamus Müzesi olarak varlığını sürdürüyor.

1546-47 yıllarında başgösteren veba salgınları sırasında hazırladığı özel tedavi yöntemleri ve ilaçlarla ün kazandı.

1547 ile 1549 arasında yaptığı İtalya yolculuklarında, Milano’da bir simyacı ile tanıştı. Bu simyacıdan öğrendikleriyle 1552’de ilk kitabını ilaçlar üzerine yayınladı.

Tüm çağdaşları gibi, astrolojiyle de ilgilenen Nostradamus 1550’den itibaren gök cisimleri esas alınarak yapılmış kehanetler içeren bir almanak yayınlamaya başladı.

19-08/08/nostradamus-3-1565276257.jpg

KEHANETLERİNİ 1555 YILINDA  KİTAPTA TOPLAMAYA BAŞLADI

1555 yılında kehanetlerini bir kitapta toplamaya karar verdi ve Salon-de-Provence’e yerleşti. Toplam on adet olan ünlü ‘yüzlük’lerinin ilk kitabını 1555’te Lyon’da yayınladı.

Bu kitapların her biri yüzer dörtlükten oluştuğu için « yüzlükler » adıyla tanınırlar. 1558’de kitabını daha da genişletti ve krala ithaf etti. 1560’da saray hekimliğine atandı.

KEHANETLERİ NEDENİYLE AFOROZ EDİLDİ

Ünü giderek yayılan Nostradamus, Catherine de Médicis’nin astrologlarından biri haline geldi. 1564’te Catherine de Médicis onu saraya daimi kalmak üzere çağırdı ve kral IX. Charles’ın hekimi ve danışmanı olarak ilan etti. 1581’de kehanetlerinden dolayı Kilise tarafından aforoz edildi.

19-08/08/nostradamus-322.jpg

 NOSTRADAMUS'UN KEHANETLERİ

Belirli tarihi olmayan Nostradamus kehanetleri:

400 yıldan sonra ilk kez bir süpernova çıplak gözle görülecek ve Papa değişecek,

Ünlü bir Rock şarkıcısı bir uçak kazasında yaşamını yitirecek,

Kuzey İtalya, Londra ve İngiltere’nin önemli bir bölümü büyük depremlerle sarsılacak, hatta Britanya Adası’nın bir bölümü denize batacak,

Los Angeles, San Francisco veya Seattle’de dev bir deprem ya da patlama olacak,

Prenses Diana yüzlerce tanığın önünde görünüp ve özel mesaj verecek,

Nostradamus'un tarihi beklenen kehanetleri:

Nostradamus, Asya'da Ortadoğu kökenli bir Mehdi'nin belireceğini ve akabinde Dünya'nın 2016-2020 yılları arasında Altın Çağ'a gireceğini,

2020 yılında, atomik bir saldırı sonrasında Roma’da taş üzerinde taş kalmayacağını,

2025 yılına kadar Dünya'nın ekseni değişeceğini ve sadece depremlerden değil dünyanın ekseninin değişimine neden olacak sismik aktivitelerin olacağını,

2050 yılında, iki Almanya’nın birleşeceğini, dünya üzerinde 57 yıl süreyle barışın hakim olacağını, ve Nostradamus’un kendisinin büyük bir kahin olarak tanınıp herkesçe kabul edileceğini,

2076 yılında ihtimal dahilinde Avrupa, Asya ve Afrika ülkeleri arasında 25 yıllık 4. Dünya Savaşı’nın çıkacağını savaşın bitiminde de yarı yarıya çöle dönmüş bir dünya bırakılacağını,

2106 yılında, 4. Dünya Savaşı’nın sona ermesi ve 1000 yıllık barış döneminin başlayacağı ve düşünülmesi bile zor olan olağanüstü buluş ve gelişmelerin ortaya çıkacağını ve yüksek bir yaşam düzeyi olacağını,

3750 yılında, yeni bir savaş ve o güne kadar yaşanmamış ölçüde bir korku dalgası yaşanacağını,

3797 yılında, son gün olacağını ve yeryüzü ile gökyüzünün yepyeni bir çevreye bürünmesiyle insanoğlunun ölümsüzlüğe erişeceğini söylemiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN