Ömrü uzatıyor, hayatı kurtarıyor! Japonlar salataya bile katıyor: Türkiye'de bolca yetişiyor

Ömrü uzatıyor, hayatı kurtarıyor! Japonlar salataya bile katıyor: Türkiye'de bolca yetişiyor

Hem ömrü uzatıyor, hem de hayat kurtarıyor! Japonlar bunu salataya bile katıyor! Türkiye'de bolca yetişiyor ancak kıymeti çok bilinmiyor...

Türkiye, susam ihracatında büyük bir artış yaşadı. 2022 yılında 77 milyon dolar olan susam ihracatı, 2023 yılında yüzde 62'lik bir artışla 124,5 milyon dolara çıktı. Üstelik, Türkiye'nin susam ihracatındaki yeni hedefi ise 250 milyon dolara ulaşmak.

SUSAMIN FAYDALARI NELER?

Susam ihracatında rekor artış - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Bu yükselişle birlikte, susamın sağlık üzerindeki faydaları da ön plana çıkıyor. Susam, kalp sağlığını koruyan yağ asitleri içerirken, kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerle kemikleri güçlendirir. Ayrıca, sindirimi kolaylaştırır, kansere karşı korur, kan şekerini dengeler ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

TÜRKİYE'DE SUSAM NEREDE YETİŞİR?

Her gün 1 çay kaşığı susam yiyin, o şikayetlerinizden kurtulun...

Türkiye'de susam yetiştiriciliği, özellikle Harran Ovası'nda yoğunlaşmıştır. Harran Ovası'nın iklimi ve toprak yapısı, susamın sağlıklı bir şekilde yetişmesi için oldukça elverişlidir. Ayrıca, Adana, Mersin, Urfa, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi illerde de susam yetiştiriciliği yapılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN