Oscar habercisi de ‘Parazit’ diyor

Oscar habercisi de ‘Parazit’ diyor

Dünyanın dört bir yanından 304 eleştirmen, IndieWire’ın yaptığı anketle 2019’un en iyilerini belirledi. Oscar’ın habercisi kabul edilen listeye Bong Joon-ho imzalı Parazit damga vurdu. Eşitsizlik panoroması yapım En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo gibi katagorilerde öne çıkarak açık ara en çok beğenilen film oldu.

Dünyanın en prestijli sinema sitelerinden ve bağımsız sinemanın önemli mecralarından IndieWire, geleneksel olarak düzenleyip yılın en iyilerini belirlediği anketin sonuçlarını açıkladı. Bu yıl 14. kez düzenlenen ankete dünyanın dört bir yanından 304 eleştirmen katıldı.

19-12/24/3.jpgMarriage Story

Eleştirmenlerin oylarına göre 72. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye kazanan Bong Joon-ho imzalı Parasite, 2019’un en iyi filmi seçildi. Birbirlerine benzeyen ama farklı görünen iki ailenin aracılığıyla günümüzü sarsan ekonomik eşitsizlikle ilgili çarpıcı bir yapım olan Parasite; En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi İngilizce Olmayan Film kategorilerinde birinciliği elde etti. Noah Baumbach’ın yazıp yönettiği, Adam Driver ve Scarlett Johansson’lı bir ayrılık hikayesi olan Marriage Story, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorilerinde ön plana çıkarken; Sam Mendes’in baştan sona tek bir plan sekans gibi görünecek şekilde çektiği I. Dünya Savaşı filmi 1917, En İyi Sinematografi kategorisinin ilk sırasına yerleşiyor.

19-12/24/4.jpg
The Irıshman

Martin Scorsese’nin yıllardır üzerinde çalıştığı ve bir mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın hayatına odaklanan Irıshman’i ise listenin ikinci sırasında yer alıyor.

19-12/24/5.jpgMidsommar

Bununla beraber dünya prömiyerini yaptığı 72. Cannes Film Festivali’nden Grand Prix ödülüyle dönen ve Netflix’te yayınlanan Atlantique, Olive Wilde’ın ilk yönetmenlik denemesi Booksmart, 2019 Sundance Film Festivali’nin en dikkat çekici filmleri arasında yer alan ve festivalden 2 ödülle dönen Joe Talbot imzalı The Last Black Man in San Francisco ise En İyi İlk Film listesinin ilk üç sırasında yer alıyor. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN