Satış rekoru kıran ıslak mendilde büyük tehlike ortaya çıktı! Elinizi bırakın masaya bile sürmeyin

Satış rekoru kıran ıslak mendilde büyük tehlike ortaya çıktı! Elinizi bırakın masaya bile sürmeyin

Satış rekoru kıran ıslak mendilde ortaya çıkan tehlikenin büyüklüğü gözler önüne serildi! Bırakın elinizi, masaya bile sürmeyin...

Günlük hayatta birçok alanda pratiklik sağlayan ıslak mendiller, aslında sağlık açısından ciddi riskler taşıyor olabilir. Son yıllarda popülerlik kazanan bu ürünler, içerdikleri kimyasallar nedeniyle cilt sağlığını tehdit ediyor.

ISLAK MENDİLİN İÇERDİĞİ KİMYASALLAR CİDDİ ZARARLAR VERİYOR

“Islak Mendil Doğa ve Hijyen Düşmanı Bir Kandırmaca” - Sivil Sayfalar

İçerdiği kimyasal maddeler sebebiyle ıslak mendillerin vücut için zararlı olduğu biliniyor. Kullanılan bölgede tahrişe neden olabileceği gibi, çatlak olan bölgelerde deri altına sızarak alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Ayrıca, ıslak mendillerin içeriğindeki kimyasalların ayakkabı veya ahşap yüzeylerin renklerinin atmasına neden olabileceği de biliniyor.

Bununla birlikte, özellikle bebeklerin cildi son derece hassas olduğundan, ıslak mendillerin bebeklerin cildini tahriş ettiği ve pişik gibi cilt sorunlarını artırabileceği belirtiliyor. Bu nedenle, bebeklerin altını temizlerken kaynatılmış ve soğutulmuş suya batırılmış pamuk kullanılması öneriliyor.

TEHLİKENİN BOYUTUNU DERMATOLOG AÇIKLADI

Islak mendille ilgili bu araştırma herkesi şaşırttı! Bir daha kullanmayacaksınız... - Sağlık Haberleri

Connecticut Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dermatoloji ve Pediatri Profesörü Dr. Mary Wu Chang'ın yaptığı araştırmalar da ıslak mendillerin potansiyel tehlikelerini ortaya koyuyor. Dr. Chang, içerisinde cilde zarar veren maddeler bulunan ıslak mendillerin, alerjik reaksiyonlara ve cilt sorunlarına neden olabileceğini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN