Sirkeli suyun yararı kadar zararı da var! Sakın bu şekilde yapmayın: Fayda değil zarar veriyor

Sirkeli suyun yararı kadar zararı da var! Sakın bu şekilde yapmayın: Fayda değil zarar veriyor

Sirkeli suyun pek çok yönden şifa kaynağı olduğu yadsınamaz bir gerçek! Ancak sirkeli suyu sakın bu şekilde kullanmayın! Fayda değil tamamen zarar veriyor...

Sirke, sağlık için şifalı bir kaynak gibi görünse de aslında burun temizliği için kullanılması önerilmeyen bir malzemedir. Özellikle kış aylarında tıkanan burun gibi rahatsızlıklarda doğal çözümler aranırken, sirke kullanımı sıkça tercih edilmektedir. Ancak uzmanlar, buruna sirke çekmenin sağlığa zararlı olduğunu vurguluyor.

Buruna sirkeli su çekmek, genellikle burun içindeki mukozayı tahriş ederek zarar verebilir. Sirkenin asidik özellikleri, burun içindeki hassas dokuları kurutabilir ve çatlaklara neden olabilir. Bu durum, burun içindeki kan damarlarının hasar görmesine ve burun kanamalarına yol açabilir. Ayrıca sirke çekmek, burunda yanma, kaşıntı, kızarıklık ve şişme gibi tahriş belirtilerine neden olabilir.

SİRKE YERİNE TUZ KULLANIN

21 günde hayatınız değişecek! Su, tuz, sirke mucizesi...

Sirkenin içeriğindeki maddelerin burun içindeki bakteri dengesini bozma potansiyeli, enfeksiyon riskini artırabilir. Bu nedenle, burun temizliği için genellikle tuzlu su solüsyonları önerilir. Tuzlu su, burun içindeki mukozanın nemini korur, tahrişi en aza indirir ve mikroplarla savaşmaya yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN