Türk edebiyatının ‘Beyaz Kartalı’ydı

Türk edebiyatının ‘Beyaz Kartalı’ydı

Bahaettin Karakoç, 88 yaşında yaşamını yitirdi. En son geçen haftalarda Kahramanmaraş’taki kitap fuarına katılarak kitaplarını imzalayan Karakoç, merhum şair Abdurrahim Karakoç’un da kardeşiydi.

Türk edebiyatının ‘Beyaz Kartal’ ve ‘Dede Korkut’ lakaplı şair ve yazar Bahaettin Karakoç, Kahramanmaraş’ta tedavi gördüğü hastanede 88 yaşında hayatını kaybetti. Merhum şair Abdurrahim Karakoç’un kardeşi de olan Bahaettin Karakoç, geçen pazartesi günü sabah evinde rahatsızlanarak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Damarlarında tıkanıklık tespit edilen ve anjiyo yapılan Karakoç, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak önceki gün hayatını kaybetti. Karakoç’un cenazesi gerekli işlemlerin ardından Şeyh Adil Mezarlığında aile kabristanına defnedilecek.

1930’da o dönem Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı olan ve Cela olarak anılan Ekinözü’nde dünyaya gelen Karakoç’un ilk şiiri 1942’de Yurt gazetesinde yayınlandı. 1983’te Kayseri Sanatçılar Derneği tarafından yılın şairi seçilen Karakoç, 1986’da ‘Bir Çift Beyaz Kartal’ kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği’nin ödülünü aldı. 1993’te Kazakistan’ın Başkenti Almatı’da Türkçe’nin Uluslararası 2’nci Şiir Şöleni’nde Büyük Bay ödülüne layık görüldü. 2014’te Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verilen Bahaettin Karakoç, en son bu ayın başında 5’inci Uluslararası Kitap ve Kültür Festivali’ne katılarak kitaplarını imzalamıştı.

9 çocuk babası Bahaettin Karakoç’un oğlu Oğuz Karakoç babasının kendisini Türk edebiyatına adadığını ifade ederek “Babam olduğu için demiyorum Bahaettin Karakoç gibi edebiyata kendini adamış insanlar zor gelir. Türkiye’nin birçok şehrinde değer verildiği halde Kahramanmaraş’ta Bahaettin Karakoç’a siyasiler tarafından, bürokratlar tarafından değer verildiğini görmedim. En çok da buna üzülüyorum. Bundan sonra bol bol anarlar, hatırlarlar ama sağlığında anılması bence daha güzel olurdu” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN