Yeni askerlik sisteminde bedelli askerlik ücretleri ne kadar? Bedelli askerlik şartları belli oldu

Yeni askerlik sisteminde bedelli askerlik ücretleri ne kadar? Bedelli askerlik şartları belli oldu

Yeni askerlik sisteminde bedelli askerlik ücretlerinin ne kadar olduğunu merak edenler için son dakika gelen habere göre bedelli askerlik şartları belirlendi. Yakın zaman önce Meclis tarafından alınan kararın ardından yaş 25 bedel 15 bin TL olarak belirlenen bedelli askerliğin ardından getirilecek yeni askerlik sisteminde bedelli askerlik ücretleri ve bedelli askerlik yaşı, şartları belli oldu. Peki kaç gün bedelli askerlik yapılacak? İşte detaylar…

Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı ve 23 Mayıs Perşembe günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan yeni askerlik sisteminde bedelli askerlik şartları belli oldu. Yeni askerlik sisteminde en çok merak edilen konulardan biri de bedelli askerlik yaşı ve ücretiydi. Peki yeni askerlik sistemine göre bedelli askerlik yaşı kaç oldu? Bedelli askerlik süresi ne kadar? Bedelli askerlik ücreti belirlendi mi? İşte yeni askerlik sistemine göre bedelli askerlik şartları…

Meclis’e sunulan yeni askerlik sisteminde bedelli askerlik şartları belli oldu

Yeni askerlik sistemi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulurken, AK Parti Milletvekili Mehmet Muş, yeni sistemle ilgili detayları kamuoyuyla paylaştı. Yeni askerlik sisteminde askerlik süresinin 6 aya indirildiğini isteyenin maaş karşılığında 6 ay daha askerliğe devam edebileceğini vurgulayan Muş, verilecek maaşın asgari ücretten az olmayacağını bildirdi.

Bedelli askerlik yaşı ve ücreti

Bir diğer önemli detay da bedellideki yaş olayı. Muş, 20 yaşını dolduranların bedelliden yararlanabileceğini vurgulayarak, yeni askerlik sisteminde bedelli ücretinin de 31 bin Türk lirası olacağını duyurdu. Son çıkan bedelli yasasında bedelli askerlik ücreti 15 bin TL olarak belirlenmişti. Bu yasayla beraber bedelli askerliğin bedeli 2 katına çıkmış oluyor. 1 ay boyunca da temel askerlik eğitiminin alınması zorunlu olacak.

19-05/23/yeni-askerlik-sisteminde-bedelli-askerlik-ucretleri-ne-kadar-oldu-bedelli-askerlik-sartlari-belirlendijpgg.jpg

Askere gelmedikleri için her gün ceza

Bakaya kalanlarla alakalı da önemli bir detayı paylaşan Muş, yoklama kaçağı olanlar ile bakaya kalanların bedelli askerlikten faydalanamayacağını vurgulayarak, bu durumdaki kişilerin, askere gelmediği her gün için de ceza ödeyeceğini açıkladı. Muş, yasa çıkmadan önceki tarihte asker kaçağı olanların da 1 kereye mahsus affedilerek bedelliden yararlanabileceğini bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN