Yumurtayı şipşak soyabileceğiniz formül! Bu yöntem sayesinde yumurta kabuğunu kolayca soyabileceksiniz

Yumurtayı şipşak soyabileceğiniz formül! Bu yöntem sayesinde yumurta kabuğunu kolayca soyabileceksiniz

Yumurtayı şipşak soyabileceğiniz formül! Bu yöntem sayesinde yumurta kabuğunu resmen mandalina soyar gibi soyacaksınız! İşte kolayca yumurta soynamın yöntemi...

Yumurta, sağlığımız için gerekli olan birçok vitamin ve minerali içeren önemli bir besindir. Genellikle haşlanmış olarak tüketilen yumurtanın kabuğunun zor soyulması birçok kişinin yaşadığı bir sorundur. Ancak, bu sorunu çözmek için etkili yöntemler bulunuyor.

YUMURTAYI SOYMANIN KOLAY YOLLARI

En pratik yumurta soyma yöntemi - Sözcü

İlk olarak, yumurtanın taze olması ve iç kısmındaki protein tabakasının kabuğa sıkıca yapışması kabuğun zor soyulmasına neden olabilir. Ayrıca, haşlanan yumurtanın soğutulması sırasında kabuktaki zarın sıkışması ve yumurta beyazının kabukla daha sıkı bir şekilde bağlanması da soyulmayı zorlaştırabilir.

Yumurta kabuğunun daha kolay soyulabilmesi için birkaç etkili yöntem mevcuttur. Bunlardan ilki, yumurtayı soğuk su altında soymaktır. Yumurtayı tezgaha hafifçe vurarak her yerini kırın, ardından soğuk su altında tutarak kabuğu soyun.

Başka bir yöntem ise yumurtanın alt kısmındaki geniş ucu bir çatalla delmek ve ardından yumurtanın etrafında dairesel çatlaklar oluşturarak kabuğu soyabilmektir.

Bir diğer etkili yöntem ise sirke kullanmaktır. Haşlanmış yumurtayı sirke içeren bir su kabına koyarak birkaç dakika bekletin, ardından kabuğu daha kolay soyabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN