Helin’in katili av tüfeğini internetten aldığını itiraf etti

Helin’in katili av tüfeğini internetten aldığını itiraf etti

İstanbul Pendik’te 17 yaşındaki Helin Palandöken’i katleden Mustafa Yetgin tutuklandı. İfadesinde av tüfeğini internet aldığı söyleyen Yetgin “Helin Palandöken ve yanında bulunan kişilere ateş ettiğimi kabul ediyorum” dedi. KARAR, olayın ardından söz konusu silahların internet üzerinden sadece 400 lira karşılığında kolayca satıldığını yazmıştı.

Pendik’te tartıştığı lise öğrencisi Helin Palandöken’i öldüren, iki kişi de yaralayan Mustafa Yetgin, dün çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Güzelyalı Tren İstasyonu’nda 17 yaşındaki Palandöken’i silahla vurarak öldüren, istasyonda bekleyen iki kişiyi de yaralayan ve girdiği Pendik Ticaret Meslek Lisesi’nde yakalanan Mustafa Yetgin’nin (21), emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen cinayet zanlısı savcılıkta ifade vermedi. Nöbetçi Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorgusunda ise Yetgin’in “Olayın hala şoku altındayım. Neyi nasıl anlatmam gerektiğini bilemediğim için şu ana kadar ifade veremedim. Helin Palandöken ve o esnada yanında bulunan kişilere av tüfeğiyle ateş ettiğimi kabul ediyorum. Bu av tüfeğini internetten satın almıştım. Ateş ettikten sonra da olay yerinden kaçtım” dediği öğrenildi. KARAR, olayın ardından söz konusu silahların internet üzerinden sadece 400 lira karşılığında kolayca satışa sunulduğunu gündeme taşımıştı. Bu arada cinayetin ardından Helin’in arkadaşları dehşeti anlattı. Bir öğrenci şunları söyledi: “Merdivenden iniyorduk. Patlama sesi duyduk. Torpil sandık. Sonra baktım. Helin gözlerini kapatmış, ‘yapma’ diyordu. Şahıs Helin’in karnına ateş açtı. Cemil de yaralandı. Daha sonra havaya ateş açtı.”

KADINLAR ANNESİNİN YANINA TAŞIDI

Helin Palandöken için dün Tuzla’daki Cem Kültür Vakfı’nda cenaze töreni düzenlendi, naaş kadınların omuzunda taşındı. Törende genç kızın babası ayakta durmakta zorlanırken, sınıf arkadaşları kadın cinayetlerine son verilmesi için çağrı yaptı. Palandöken’in cenazesi, 5 yıl önce trafik kazasında ölen annesi Saadet Palandöken’in yanında toprağa verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN