İçişleri'nden çirkin saldırıyla ilgili açıklama: Korumalar sorumlu davranmadı

İçişleri'nden çirkin saldırıyla ilgili açıklama: Korumalar sorumlu davranmadı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik çirkin saldırıya ilişkin İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Kılıçdaroğlu'nun yakın korumalarının, koruma görevinin gerektirdiği usul ve tekniğe uygun davranmadıkları kanaatindeyiz" ifadelerine yer verildi. Öte yandan olayla ilgili oldukları gerekçesiyle CHP'nin şikayetçi olduğu 28 kişinin aralarında bulunduğu 74 kişi hakkında işlem yapıldığı açıklandı.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik çirkin saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

"KORUMALAR DA SORUŞTURULMAKTADIR"

Çubuk'taki şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı sırasında yanında bulunan korumalarına ilişkin soru üzerine Çataklı "Törenin yapıldığı alanda sayın Kılıçdaroğlu'nun yakın korumalarının, koruma görevinin gerektirdiği usul ve tekniğe uygun davranmadıkları kanaatindeyiz. Olayın geneli hakkında mülkiye müfettişlerimizce yürütülmekte olan bir soruşturma var. Sayın Kılıçdaroğlu'nun korumalarının durumu da bu soruşturma kapsamındadır. Soruşturma bitip rapor teslim edildikten sonra da gereken neyse o yapılacaktır." yanıtını verdi.

Çataklı, olayla ilgili oldukları gerekçesiyle CHP'nin şikayetçi olduğu 28 kişinin aralarında bulunduğu 74 kişi hakkında işlem yapıldığını, bunlardan 67'sinin Akkuzulu köyünden, 4'ünün Çubuk merkezden, 2'sinin bitişikteki İmam Hüseyin köyünden ve bir kişinin de Kalecik'ten şehidin okul arkadaşı olduğunu açıkladı.

"HERKES HUKUK YOLLARINA BAŞVURULABİLİR"

Çataklı, CHP'nin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk'taki cenaze töreninde uğradığı saldırı nedeniyle Ankara İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ünsal Bulut hakkında 'görevi kötüye kullanma' iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunun hatırlatılması üzerine, "Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devleti. Herkes hukuk yollarına başvurabilir. Ancak bizim değerlendirmemiz jandarmamızın olağan olarak bir şehit cenazesinde alması gereken bütün tedbirleri kendisine bildirilen katılım düzeyine uygun olarak aldığı yönündedir" şeklinde konuştu.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN