İHH'dan Afrikalı katarakt hastalarının tedavisi için bağış kampanyası

İHH'dan Afrikalı katarakt hastalarının tedavisi için bağış kampanyası

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Afrika'da katarakt hastalarını tedavi edebilmek için bir bağış kampanyası düzenledi. Bugüne kadar Afrika'da 120 bin kişiye ışık olan İHH, hayırseverlerin desteklerini bekliyor.

Yardım kuruluşu İHH, Afrika'da katarakt hastalarının tekrar sağlıklı bir şekilde görebilmeleri için tedavilerini gerçekleştiriyor.

19-12/18/65251_0450293-1576673029.jpg

Bugüne kadar tedavilerle 120 bin kişinin tekrar dünyayı görebilmesini sağlayan İHH, kendilerine destek olmak isteyen hayırseverler için bir bağış kampanyası düzenledi.

"120 BİN KİŞİYE IŞIK OLDUK"

İHH'nın resmi sitesinden yapılan '120 bin kişiye ışık olduk' başlıklı duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye’de genellikle yaşlılarda görülen ve tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olan katarakt hastalığı; Dünya genelinde yaşın yanı sıra kötü beslenme, uzun süre şiddetli ışığa maruz kalma, göz travmaları gibi yerel sebeplerle yaygın biçimde görülüyor.

Teknik ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle milyonlarca insan ameliyat olamadığı için görme yeteneğini kaybediyor ve yaşamını başkalarına bağımlı bir şekilde sürdürüyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak 2007 yılında başlattığımız katarakt kampanyası ile bugüne kadar 100 bin kişiye ışık olduk. Çalışmalarımızla katarakt hastalarına umut olmaya devam ediyoruz."

19-12/18/45.jpg

TELEFONDAN MESAJ ATMAK YETERLİ

Kampanyaya bağışta bulunmak isteyen hayırseverler KATARAKT yazarak 3072'ye gönderilecek bir sms ile 5 TL yardımda bulunabilirler. Daha büyük bağışlarda bulunmak isteyenler için ise resmi sitede 'online bağış' bölümü mevcut.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN