Merkel: Göçmen krizi konusunda Türkiye'ye ihtiyacımız var

Merkel: Göçmen krizi konusunda Türkiye'ye ihtiyacımız var

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avusturyalı mevkidaşı Werner Faymann ile düzenlediği ortak basın toplantısında göçmen krizi konusunda Türkiye ile daha iyi iletişim kurulmasının önemini vurguladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'da son zamanlarda artan sığınmacı krizinden dolayı Türkiye ile daha yoğun bir şekilde nasıl görüşebileceklerini tartışmaları gerektiğini söyledi.

Merkel, Şansölyelik binasında Avusturya Başbakanı Werner Faymann ile düzenlediği ortak basın toplantısında Avrupa'daki sığınmacı krizine ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Merkel, sığınmacı krizinin sadece Almanya'nın veya Avusturya'nın değil bütün Avrupa ülkelerinin sorunu olduğunu ve birlikte çözmesi gerektiğini ifade etti.

AB'ye "göçmen zirvesi" çağrısı

Sığınmacı krizini görüşmek üzere 28 Avrupa Birliği (AB) ülkesinin devlet ve hükümet başkanlarına zirve düzenleme çağrısında bulunduğunu belirten Merkel, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'un konuya olumlu yanıt verdiğini kaydetti.

Sığınmacıların geldiği ülkeler desteklenmeli

Sığınmacıların geldikleri ülkeleri nasıl destekleyebileceklerini tartışmaları gerektiğini aktaran Merkel, "Türkiye ile sığınmacılar konusunu nasıl daha iyi görüşebileceğimizi de tartışmak zorundayız" dedi.

Tusk'un geçen hafta Türkiye'de olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile sığınmacılar konusunu da görüştüğü anımsatan Merkel, "Donald Tusk Avrupa Konseyi'ni Türkiye ziyareti konusunda bilgilendirdi. Bu konuda konseyin bilgilendirilmesi çok önemliydi" diye konuştu.

"Sığınmacıları yüzüstü bırakamayız"

Avrupa'dan sığınmacı politikaları noktasında ortak bir çözüm bulunması talebinde bulunan Avusturya Başbakanı Faymann ise ortak bir çözümün bulunamaması durumunda bir insanlık krizinin yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Faymann, koruma arayan hiçbir insanın hayatını kaybetmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Kafamızı kuma gömmememiz önemli" ifadesini kullandı.

Sığınmacılar için insanlık değerlerinin uygulanmasının ve kontrollerin eş zamanlı yapılmasının gerekliliğini ifade eden Faymann, "Sığınmacı başvurusunda bulunacak insanları yüzüstü bırakamayız" dedi.

BERLİN/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN