İsrail, Gazze'nin tek çıkış kapısını da kapattı

İsrail, Gazze'nin tek çıkış kapısını da kapattı

Gazze'ye ambargo uygulayan İsrail "Şavuot Bayramı"nı gerekçe göstererek Filistinlilerin tek ticari sınır kapısı olan Kerm Ebu Salim'i kapattı.

İsrail yönetiminin, Gazze Şeridi'nin tek ticari sınır kapısı olan Kerm Ebu Salim'i Yahudilerin "Şavuot Bayramı" nedeniyle kapattığı bildirildi.

Gazze'yi olumsuz etkileyecek

Gazze Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı Müdürü Munir el-Galban, yaptığı açıklamada, Yahudi inancına göre Tevrat'ın inişinin kutlandığı Şavuot Bayramı nedeniyle İsrail'in kapıyı kapatıldığını söyledi. Galban, sınır kapısının kapatılmasının Gazze'deki ticari hareketlilik ve yakıt ithalatını olumsuz etkileyeceğini kaydetti.

7 kapıdan 6'sını İsrail'in kontrolünde

Gazze'de giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Bu kapılardan ticari amaçla kullanılan 4'ü Haziran 2007'de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişi için kullanılıyor. Kerm Ebu Salim Kapısı da çeşitli gerekçelerle sık sık kapatılıyor.

GAZZE/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN