İsrailli Bakan: Trump'ın kararı yetersiz

İsrailli Bakan: Trump'ın kararı yetersiz

İsrail'in 'Kudüs Bakanı' Zeev Elkin, Trump'ın kararı sonrası kentin doğusunun Filistinlilere verilmesine kapı aralandığını savundu. Trump'ın kararını yetersiz gören Elkin, "Birleşik Kudüs İsrail'in başkentidir demeliydi" şeklinde küstah ifadeler kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesinden sonra sadece İsrail bu kararı memnuniyetle karşıladı. Trump'ın skandal kararı bazı İsraillilerce yeterli bile bulunmadı

BAKANDAN KÜSTAH AÇIKLAMA

İsrail'in Kudüs işlerinden sorumlu bakan Zeev Elkin'den de konuyla ilgili farklı ve bir o kadar da şaşırtıcı bir açıklama geldi. Elkin, Trump'ın konuşmasında Kudüs'ün Filistinliler ile İsraillilerin bölünmesine kapı araladığını savundu.

Trump konuşmasında İsrail'in kent üzerindeki sınırlarının müzakereler sonucu belirleneceğinin vurgusunu yapmıştı. ABD Başkanı'nın bu müzakere vurgusu İsrail'in Kudüs işlerinden sorumlu bakan Zeev Elkin'i rahatsız etmiş görünüyor.

17-12/09/kudus-1512807933.jpg

"BİRLEŞİK KUDÜS DEMELİYDİ"

Elkin, Reuters'a demecinde, Trump'ın konuşması için "Trump bu konuşmasını kasti olarak yaptı. Kudüs'ün sınırlarının, bir bölünme seçeneğini öngören müzakereler sonucunda belirleneceğini bile söyledi." yorumu yaptı. İsrail hükümetleri BM kararlarına rağmen ‘birleşik Kudüs'ü ebedi başkent' olarak görürken, Elkin Trump'ın ‘birleşik Kudüs' ifadesini ‘planlı olarak' kullanmadığını söyledi. 

"İSRAİL BUNU KABUL ETMEZ"

İsrailli bakan, Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in ‘birleşik başkenti' olarak tanımlamış olması halinde ‘çok mutlu olacağını' söyledi; ülkesinin kentin bölünmesine izin vermeyeceğini söyledi. Elkin, "Bu çok, çok önemli bir faktör ve İsrail'in bunu kabul etmeyeceği konusunda şüphem yok. Nihayetinde önemli olan da bu" ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN