Hocalı katliamı kurbanları düzenlenen etkinlikle anıldı

Hocalı katliamı kurbanları düzenlenen etkinlikle anıldı

Ermenilerce 26 Şubat 1992’de katledilen 613 Azerbaycan vatandaşı Kağıthane Belediyesi’ne bağlı Gültepe Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikle anıldı

Etkinliğe Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de katıldı.

Kağıthane Belediye’sinin desteklediği anma programı önce sergiyle başlayıp daha sonra tiyatro gösterisiyle devam etti. Aralarında olayı bizzat yaşayan, baskın gecesi ablası ve abisi esir düşen Eldeniz Aqayev de tiyatro anında göz yaşlarına hakim olamadı. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Hocalı Katliamı’nı “Tarihin gördüğü en büyük vahşetlerden biri” olarak niteleyerek, “İnancı Müslüman, milliyeti Türk olduğu için şehit edilen tüm soydaşlarımızı rahmetle anıyorum. Hocalı’da yaşanan vahşeti unutmadık, unutturmayacağız” şeklinde konuştu.Organizasyonu düzenleyen genel koordinatör Ayhan Ünlü ise, “Hocalı Katliamı 1992 yılında Azerbaycan’da Ermeni çeteleri tarafından yapılmış bir soykırımdır. Karabağ’a bağlı Hocalı bölgesinde yaşlı genç, çoluk çocuk dinlemeden 613 soydaşımız katledildi. Bunun acısını hala yaşıyoruz’’ dedi.

İSTANBUL/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN