İzmaritini atmak için bile kapı açan var!

İzmaritini atmak için bile kapı açan var!

MOTOR SÜRÜCÜLERİ DE İSYANDA... KARAR’ın gündeme taşıdığı motosiklet kullanıcılarının durumu yeni bir tartışma başlattı. Motosiklet sürücülerinin araçlarını normal bir taşıt olarak görmedikleri şeklindeki iddialara İstanbul Motorcular Kulübü Başkanı Uğur Pala’dan yanıt geldi. Pala, araç sürücülerinin seyir halindeyken sigara izmariti atmak için kapılarını açtığını belirterek trafikte yaşadıkları risklere işaret etti.

KENAN BUTAKIN

Trafikte bazı motosiklet sürücülerinin araçlarını normal bir taşıt olarak görmediği şeklindeki iddialar tartışma yarattı. İleri sürüş tekniği uzmanları bu durumun kazalara davetiye çıkardığını söylerken, bu yılın ilk 6 ayında yaşanan 130 bin kazada motosikletlerin 3’üncü sırada yer alması dikkat çekti. Ancak normal taşıt sürücüleri trafikte karşılaştığı bazı motosiklet sürücülerinden şikayet ederken, motosiklet sürücüleri de kural tanımayan araç sürücülerinden dertli.

KARAR’a konuşan İstanbul Motorcular Kulübü Başkanı Uğur Pala, motor kullanıcılarının trafikte kural tanımayan birçok sürücüyle karşılaştığını belirterek yaşadıkları sorunları anlattı: Motor kullanıcıları için Türkiye’deki en büyük eksiklik motor yollarının az olması. Ben hem motor hem de araç kullanıyorum. Motor kullananlar olarak kurallara son derece dikkat ediyoruz. Tabi kuralları çok fazla, bilmeyen yeni yeni motor kullananlar da olabiliyor. Motosiklet normal bir araçmış gibi kullanılsa belli sorunlar olmaz. Ancak tüm bunların dışında motosiklet kullanıcıları da çok fazla sorun yaşıyor. Bu sorunların başında araçların birden bire kapılarını açması geliyor. Tükürmek için seyir halindeyken bile kapı açan sürücüler var.

Sigara izmaritini bile rüzgar içeri savurur diye kapı açarak atan sürücüler bulunuyor. Sadece bu nedenden dolayı yaşamını yitiren arkadaşlarımız var. Trafikte kapılarını açanlar kazaya sebebiyet verebilir. Bu açıdan seyir halinde kapı açanların bir cezası olmalı. Bunun dışında sinyal kullanmayan sürücüler görüyoruz. Bir anda karşımıza çıkabiliyorlar. Bazı taşıt sürücüleri dörtlü ikaz lambalarını yakmadan duruyor.  Diğer yandan bizler motosiklet sürücüleri olarak Türkiye’de motor yollarının da yapılmasını talep ediyoruz. Birçok ülkede motosikletler için yollar var. Herkes kendi şeridini biliyor ve ona göre hareket ediyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN