'Turkuaz: Gökyüzünün ve Yeryüzünün Mirası' kitabı raflardaki yerini aldı

'Turkuaz: Gökyüzünün ve Yeryüzünün Mirası' kitabı raflardaki yerini aldı

Filli Boya’nın kültürel mirasımız Turkuaz rengine sahip çıkmak, Turkuaz’ın anlam ve öneminin ülkemizde ve dünyada hak ettiği yeri edinmesini sağlamak amacıyla Sanat Tarihçisi Prof. Dr. Gül İrepoğlu ile birlikte hazırladığı ‘Turkuaz Gökyüzünün Ve Yeryüzünün Mirası’ kitabı dünyanın seçkin noktalarındaki yerini aldı.

Turkuaz üzerine yazılmış ilk ve en kapsamlı eser olan ‘Turkuaz Gökyüzünün Ve Yeryüzünün Mirası’ kitabı; adı Türkler ile bütünleşen Turkuaz rengini ve hikâyesini tüm dünyaya tanıtıyor. İngilizce ve Türkçe yayımlanan eser dünyadaki en önemli uluslararası mimarlık ofislerine, müzelere, sanat galerilerine, Türk elçiliklerine, dünyanın önde gelen kütüphanelerine, üniversitelerine ve UNESCO gibi uluslararası kültür kuruluşlarına gönderilerek raflarda yer almayı başardı.

19-01/28/turkuaz3.jpg

Turkuaz renginin tüm dünyaya tanıtılmasında önemli rol oynayan “Turkuaz Gökyüzünün Ve Yeryüzünün Mirası” kitabına dünyadan yoğun ilgi ve talep devam ediyor.

19-01/28/turkuaz2.jpg

RENK KOLEKSİYONUNDA 48 FARKLI TURKUAZ TONU YER ALIYOR

Filli Boya’nın bu kitaptan ilham alınarak oluşturduğu Turkuaz Renk Koleksiyonu’nda ise toplam 48 farklı Turkuaz tonu bulunuyor. Bunlardan 7 renk Selçuklu dönemi Turkuaz örneklerinden oluşurken, diğer 34 farklı Turkuaz tonu ise Osmanlı dönemi sanat ve mimari eserlerden belirlenen yansımalardan oluşuyor. Koleksiyonda ayrıca günümüz Turkuaz örneklerinden de 7 renk yer alıyor.

Eş zamanlı olarak dünyada ilk kez Turkuaz üzerine oluşturulmuş en kapsamlı kitap olan “Turkuaz Gökyüzünün Ve Yeryüzünün Mirası” adlı eser de hem turkuaz taşının, hem de turkuaz renginin kültürümüzün her alanındaki yansımalarına yer veriyor. Kitapta; Doğada Turkuaz; Tarihte Turkuaz; Turkuazlı Mücevherler; Sanatı Renklendiren Turkuaz; Edebiyatta Turkuaz gibi başlıklar inceleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN