Kocaelili annelere afet eğitimi verildi

Kocaelili annelere afet eğitimi verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi “Kocaeli Anne Şehir Sağlıklı Yaşam” programı kapsamında katılımcı annelere afet eğitimi verildi

Afete hazır annelerKocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı “Kocaeli Anne Şehir Sağlıklı Yaşam” programı devam ediyor. Projeye katılan annelere bu kez afete hazırlık eğitimi verildi. ‘Afete Hazır Anneler’ eğitimi Büyükşehir Belediyesi Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü Deprem Eğitim Merkezi personelince verildi.Eğitimler afet bilinci eğitimi eğitmen sertifikası bulunan Zemin Deprem İnceleme Müdürlüğü personelleri tarafından verilirken, eğitim içeriğinde; afet bilinci, KBRN (Kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer), afetlerde ilkyardım ve yangın, psikolojik ilkyardım, yapısal olmayan risklerin azaltılması (eşya sabitleme) ve gözlemsel mahalle tehlike analizi yer aldı.Gözlemsel mahalle tehlike analiziEğitime katılan annelere deprem başta olmak üzere Kocaeli’nin afet riskleri, mahallelerinde, evlerinde ve çocuklarının eğitim gördüğü okullarda ve çevresindeki afet riskleri anlatılarak, afet risk algıları arttırılmaya çalışıldı. Katılımcıların yaşadıkları bölgedeki mevcut afet tehlike riskleri hakkında bilgi verilerek, yaşam alanlarındaki kentsel altyapı, bina çevresi ve bina cephesine ait tehlikelerin neler olduğu ve bu tehlikelerin nasıl belirleneceği ile ilgili Gözlemsel Mahalle Tehlike Analizi eğitimi verildi.Afet çantasıAnnelere yaşanabilecek bir afet durumunda “Aile Afet Planı” hazırlamaları gerektiği bilgisi de verilen konular arasında yer aldı. Bu planı hazırlarken; evin güvenli yerleri, afet ve acil durum çantasının düzenlenmesi ve evin tahliye planının yer alması gerektiği söylendi. Afet planı içerisinde acil durumlarda güvenli bir yere nasıl gideceği, aile bireyleriyle nasıl iletişim kurulacağı, nasıl bir araya gelineceği ve farklı durumlarda ne yapılacağı önceden planlanmasının yapılması gerektiği ifade edildi.Toplumsal direnç arttırılacakAnnelere olası bir afet sonucunda kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer maddelerin yayılmasıyla oluşan, insan ve çevre için zararlı ve tehlikeli durumlarda nasıl önlem almaları gerektiği açıklandı. Acil durumlarda kullanılan uyarı ve ikaz işaretleri annelere tanıtıldı.

KOCAELİ/İHA


(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN