La Diva Turca Leyla Gencer 'Don Giovanni' operasıyla anıldı

La Diva Turca Leyla Gencer 'Don Giovanni' operasıyla anıldı

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, "Don Giovanni" operası ile 20. yüzyılın en önemli sopranolarından Leyla Gencer'i vefatının 16. yılında andı. Gencer’in anısına düzenlenen gecede, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nı İbrahim Yazıcı yönetirken, sahnelenen eserin yönetmenliğini Aytaç Manizade üstlendi.

Gösteri öncesi İDOB Başrejisörü Caner Akın, Leyla Gencer’in sanat kariyerine ilişkin bir konuşma yaptı.

Gencer'in yurtdışında ulaştığı başarılardan, ülkesini Avrupa'da gururla temsil eden bir sanatçı olarak köklerini unutmayan bir Cumhuriyet kadını ve sanatçısı olduğunu vurgulayan Akın, şunları söyledi:

1kapak-002.jpg

'20. YÜZYIL OPERA DÜNYASINA DAMGASINI VURDU'

"Leyla Gencer’in operaya olan tutkusu ve şarkı söylemeye karşı kaybetmediği aşkı, sanat ve hayat içindeki duruşu, bir eseri yorumlarken gösterdiği titizlik, disiplin ve hassasiyeti, yeni nesiller üzerinde büyük bir etkiye sahip. Gencer, 1956 yılında Mozart'ın 'Don Giovanni' operasının Türkiye'deki ilk gösteriminde Donna Anna rolünü dönüşümlü olarak Suna Korad ile paylaşmıştır. Bugün, onun anısına bu eseri sahneliyoruz ve 20. yüzyıl opera dünyasına damgasını vurmuş Leyla Gencer'e saygıyla eğiliyoruz."

1kapak-003.jpg

DON GİOVANNİ TEMSİLİNDE YER ALAN SANATÇILAR

Temsilde Don Giovanni rolünde Caner Akgün, Leporello rolünde Göktuğ Alpaşar, Donna Anna rolünde Özgecan Gençer, Donna Elvira rolünde Nesrin Gönüldağ, Don Ottavio rolünde Ufuk Toker, Zerlina rolünde Aslı Ayan, Masetto rolünde Alp Köksal ve Burak Kul, II Commendatore rolünde ise Umut Tingür sahne aldı.

1kapak-004.jpg

Dekor tasarımını Efter Tunç, kostüm tasarımını Serdar Başbuğ, ışık tasarımını Kemal Yiğitcan üstlenirken, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu'nu Volkan Akkoç yönetti. Eserdeki hareket düzeni ise Alper Marangoz tarafından sağlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN