Selman Nacar'ın 'Tereddüt Çizgisi' vizyona giriyor: Yarım kalan bir adalet arayışı

Selman Nacar'ın 'Tereddüt Çizgisi' vizyona giriyor: Yarım kalan bir adalet arayışı

Sinemalarda dördü yabancı tam 14 yeni film vizyonda. Filmlerde, yönetmen Selman Nacar’a İstanbul Film Festivali’nde ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü kazandıran ‘Tereddüt Çizgisi’ öne çıkıyor. Tülin Özen’in müvekkilinin masumiyetine inanan Canan adlı bir avukatı canlandırdığı film izleyiciyi hukuki süreçlerin yavaşlığı, delillerin karartılması ve olumsuz hapishane koşulları gibi detaylar aracılığı ile adalet sistemi üzerine düşünmeye davet ediyor.

Sinema salonlarında bugün dördü yabancı tam 14 film vizyona giriyor. Filmlerde, yönetmen Selman Nacar’a geçen hafta İstanbul Film Festivali’nde ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü kazandıran ‘Tereddüt Çizgisi’ öne çıkıyor.

Dünya prömiyerini 80. Venedik Film Festivali’de yapan, Zürih Film Festivali’nden ‘En İyi Film’ ödülüyle dönen filmde avukat Canan’ın masum olduğuna inandığı ve uzun süredir savunduğu bir cinayet zanlısının hüküm duruşması gününde kendi vicdanıyla yüzleşmek zorunda kalmasının hikayesi anlatılıyor.

Filmin başrolünde Tülin Özen yer alırken ona Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin, Vedat Erincin, Erdem Şenocak eşlik ediyor. Nacar, ikinci uzun metrajı olan bu filminde hukuki süreçlerin yavaşlığı, delillerin karartılması ve olumsuz hapishane koşulları gibi detaylar aracılığı ile adalet sistemi üzerine düşünmeye davet ediyor.

Haftanın diğer filmleri ise şöyle:

ŞAHSİ MESELEMİZ MERKEZ ÜSSÜ HATAY: 6 Şubat depremi sonrası enkaza dönen Hatay sokaklarında çekilen ve tepki toplayan filmin yönetmen koltuğunda Gürsel Ateş oturuyor. Bülent Durgun, İskender Bağcılar, Emre Özmen gibi isimlerin rol aldığı film, öğretmen Baran’ın evlilik yıldönümü olan 6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybetmesinin ardından, babasının Atatürk’ün ‘şahsi meselemiz’ dediği Hatay’ı terk etmemesini konu ediyor.

hatay.jpg
Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay

VAZGEÇME: Diğer bir deprem temalı film olan, komedi dram türündeki ‘Vazgeçme’nin yönetmen koltuğunda Mustafa Kemal Kara oturuyor. Cezmi Baskın, Uğur Biçer, Sevda Bayraktar gibi oyuncuların rol aldığı film depremde hafızasını kaybeden ve hastanede yatan eşinin yanına sahte belgelerle giren Kerem’in eşini hayata bağlama çabası anlatılıyor.

KANLI GECE-KAMP: Mustafa Tilci’nin yönettiği, Seval Arun, Engin Bozbey, Mehmet Özcan Varaylı’nın rol aldığı film gerilim aksiyon türünü sevenleri salonlara çekmeyi hedefliyor.

BAKKAL AMCA MAHMUT TUNCER: Bilal Kalyoncu yönetmenliğinde vizyona girecek film adını türkücü Mahmut Tuncer’in meşhur şarkısından alıyor. Biyografi filmi çekerek işlerini yoluna koymayı planlayan Tevfik Gürol adlı bir yönetmenin hikayesini konu edinen filmde, Mahmut Tuncer’e bir biyografi filmi çekmeye karar vermesinin ardından yaşanan trajikomik olayları anlatıyor.

ÜÇ GÜNLÜK DÜNYA: Caner Erzincan’ın yönettiği, Bülent Emrah Parlak, Erkan Petekkaya, Erkan Çelik’in rol aldığı film İstanbul’un arka mahallelerinden birinde tekel sahibi olan Muhittin geçim sıkıntısına düşünce çareyi kendi içkisini üretmekte bulmasının ardından yaşadığı komik olaylara odaklanıyor.

SİNEMADA İTİRAZ EDİYORUM: Haftanın komedi filmlerinden ‘Sinemada İtiraz Ediyorum’, Müfit Can Saçıntı’nın 5 yıldır tiyatro sahnelerinde sürdürdüğü tek kişilik güldürüsünü beyazperdeye taşıyor.

ÇOCUKLARA İKİ ANİMASYON: Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek ‘Küçük Prens Karlar Ülkesi’, çıktığı macera dolu yolculukta gerçek bir kahramana dönüşen küçük bir çocuğun hikayesini konu ediyor. ‘Hanna ve Minik Canavarlar’ animasyonu ise insanlar arasında yaşamaktan bıkmış canavarların yaşadığı kasabaya gelen küçük bir kızın eğlenceli hikayesini çocuklarla buluşturuyor.

cocukkalbi.jpg
Çocuk Kalbi

ÇOCUK KALBİ: Senaryosunu ve yönetmenliğini Sinan Biçici’nin üstlendiği ve başrollerini İlker Aksum, Alihan Türkdemir ve Eser Eyüboğlu’nun paylaştığı ‘Çocuk Kalbi’ İtalyan yazar Edmondo De Amicis tarafından yazılan romandan uyarlandı. Film, arkadaşlarının taşınmasını engellemek için bir araya gelen bir grup arkadaşın dokunaklı hikayesini anlatıyor.

ŞARKICI ÖYKÜ GÜRMAN GERİLİM FİLMİNDE

grabuna-001.jpg
Grabuna

Karanlık salonlarda gerilim ve korkuyu sevenleri bu hafta biri yabancı 3 yapım bekliyor: SAKALLI BEBEK SOBE: Mustafa Miraç Kaya’nın yönettiği, Elif Çapkın, Taha Bakıcı, Onur Urhan’ın rol aldığı film, travmalarından kurtulmak için bir yolculuğa çıkan Saadet’in paralel bir evrende sıkışıp kalma hikayesini konu ediniyor. GRABUNA: Şarkıcı Öykü Gürman, Hakan Akgün, Kaan Yılmaz gibi oyuncuların rol aldığı filmin yönetmen koltuğunda Tolga Savu oturuyor. Film, 70’li yıllarda Ankara’dan Edirne’ye atanan bir memurun aşk hikayesi üzerinden gizemli bir müzede yaşadıklarını konu ediniyor.TAROT: Senaristliğini ve yönetmenliğini Anna Halberg ve Spenser Cohen’in üstlendiği film, tarot falı okumalarında önemli bir kuralı ihlal eden bir grup arkadaşın başına gelen korku dolu anları konu ediniyor.

27’LER KULÜBÜNDEN BİR BİYOGRAFİ

27 yaşında aşırı alkolden hayata veda eden İngiliz caz ve soul müzik ikonu, Grammy ödüllü şarkıcı Amy Winehouse’un hayat hikayesini beyazperdeye taşıyan ‘Back to Black’ filmi bugün vizyonda. Marisa Abela, Jack O’Connell ve Eddie Marsan’ın oyuncu kadrosunda bulunduğu film Amy’nin hayatının bilinmeyenlerini anlatıyor. Filmde, adı müzik dünyasında Kurt Cobain, Jimi Hendrix gibi 27 yaşında ölen sanatçılar kulübüne yazılan efsanevi şarkıcının hayatında şöhret basamaklarını çıkışı ve 5 Grammy ödülü kazanan, 16 milyondan fazla satan albümü ‘Back to Black’in yayınlanmasına kadar birçok önemli dönüm noktası izleyiciyle buluşuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN