Kurbanlık dana fiyatları | 2019 kurbanlık fiyatı: Kurbanlıklar kente giriş yaptı

Kurbanlık dana fiyatları | 2019 kurbanlık fiyatı: Kurbanlıklar kente giriş yaptı

Küçükbaş ve büyükbaş 2019 kurbanlık fiyatı, kurban kesecek Müslümanlar tarafından merak ediliyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban ibadetini yerine getirecek olanlar, kurbanlık dana fiyatlarını araştırıyor. İşte detaylar…

Kurbanlık dana fiyatları 2019’da en çok sorgulanan konular arasına girdi. Bu yıl 11 Ağustos 2019 Pazar günü başlayacak kurban bayramı öncesi küçükbaş ve büyükbaş 2019 kurbanlık fiyatları merak ediliyor. ETBİR'den yapılan son dakika açıklamasına göre canlı büyükbaşta kilogram fiyatları 26 TL, küçükbaşta ise 23-24 TL'den başlayacağı açıklandı. Tüm bu gelişmeler ise karar.com’da…

BÜYÜKBAŞ KURBANLIK DANA FİYATLARI NE KADAR?

İstanbul'da bu sene 80 bin civarında büyükbaş, bir milyona yakın ise küçükbaş hayvan girişinin olmasının beklendiğini vurgulayan Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, belediyelere ve özel kesim yerlerine satış için çok sayıda talep geldiğini ifade ederek, bu durumun da hayvan sayısının yeterli olduğunu gösterdiğini belirtti. Büyükbaş kurbanlık fiyatlarının geçen seneye nazaran yüzde 10-15 yukarıda olduğuna işaret eden Yücesan, geçen sene kurbanlık canlı büyükbaşların kilogram fiyatlarının 22-23 TL civarından başladığını anımsatarak, bu sene büyükbaşta kilogram fiyatlarının 26 TL'den başlayacağını, yıllık enflasyonun yüzde 15,7 olduğunu ve artışın enflasyondan düşük olduğunu söyledi.

KÜÇÜKBAŞ 2019 KURBANLIK FİYATI

Küçükbaşta ise 2018 yılına kıyasla yüzde 10-15’lik bir yükselişin yaşanmasını düşündüklerini paylaşan Yücesan, Karaman Anadolu koyununun kilogramının 23-24 TL’den, kıvırcık koyunların da 24-25 TL’den satışa çıkmasının beklendiğine işaret ederek, büyükbaşta ve küçükbaşta bu fiyatların beklenen rakamlar olduğunu, arz fazla olması durumunda rakamların geçen sene ile aynı seviyelere inebileceğini kaydetti.

KURBANLIKLARIN KİLOSU SİVAS’TA 23 TL

Kurban Bayramı öncesinde Sivas’ta ki kurbanlıkların durumu ve fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulunan Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, tosunun canlı kilogram fiyatının 23 Türk lirası, damızlık vasfını kaybetmiş düvenin 22 Türk lirası, damızlık vasfını kaybetmiş ineğin 20 Türk lirası, dişi koyunun 20 Türk lirası, erkek koyunyn da 22 Türk lirasından satılacağını duyurdu. Kombinalardaki kesim ücretlerinin de büyükbaş için 450 Türk lirası olduğunu aktaran Hastaoğlu, parçalama ücreti 350 Türk lirası, küçükbaş için 100 Türk lirası, et çekim ücretinin de 2 Türk lirası olarak belirlendiğini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN