Emet’te 65 yaş üstü vatandaşlara bedava hamam uygulaması yeniden düzenlendi

Emet’te 65 yaş üstü vatandaşlara bedava hamam uygulaması yeniden düzenlendi

Kütahya’nın Emet ilçesinde 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz belediye hamamlarını kullanma uygulamasına yeni düzenleme getirildiği bildirildi

Emet ilçesinde Belediye Meclisi tarafından 4 Şubat 2019 tarihinde alınan kararla 65 yaş üstü vatandaşlara belediye tarafından işletilen hamamlara girişte ücret alınmaması uygulaması yeniden düzenlendi.Belediyenin içerisinde bulunduğu ekonomik durum kadar yapılan denetimlerde zarar eden işletmelerde bu tür uygulamaya gidilemeyeceği yönündeki raporlara istinaden belediye meclisi son toplantısında yeni bir düzenlemeye gitti.Emet Belediye Meclisi Başkan Vekili İsmail Hakkı Kurt başkanlığında 10 Haziran’da yapılan toplantıda bir önceki kararı iptal ederek 2022 sayılı 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaşlarına aylık bağlanması ilkelerini kapsayan vatandaşlardan ücret alınmamasını karara bağladı. Kanunen şehit, gazi yakınlarına uygulanmakta olan yüzde 50 indirim yanında, devletten yaşlılık ve yoksulluk maaşı alan vatandaşlar hamamlardan ücretsiz yararlanabilecek.Belediyede Şubat ayında başlayan uygulama kapsamında 65 yaş üstü yaklaşık bin vatandaş, ücretsiz hamam giriş kartı almıştı. Emet belediye meclisinin 10 Haziran 2019 tarihinde oy çokluğu ile aldığı karar ile bu uygulama sona ermiş oldu.

KÜTAHYA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN