MEB 2019 LGS soru ve cevaplarını erişime açtı | 2019 LGS soru kitapçığı ve cevap anahtarı

MEB 2019 LGS soru ve cevaplarını erişime açtı | 2019 LGS soru kitapçığı ve cevap anahtarı

MEB, 2019 LGS soru ve cevaplarını erişime açtı. Milli Eğitim Bakanlığı, LGS kapsamında dün gerçekleştirilen merkezi sınavın soru kitapçığı ve cevap anahtarını 'www. meb.gov.tr' sitesinden yayımladı. 2019 LGS soru kitapçığı ve cevap anahtarını açıklanmasının ardından sınav sonuçlarının da 24 Haziran'da yine 'www.meb.gov.tr' sitesinden ilan edileceği duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, Liselere Geçiş Sistemi  (LGS) kapsamında dün gerçekleştirilen merkezi sınavın soru kitapçığı ve cevap anahtarı 'www.meb.gov.tr' internet adresinden yayımlandı. 

Bakanlıkça dün yapılan LGS kapsamındaki merkezi sınava 1 milyon 74 bin 13 öğrenci başvurdu. Sınavın soru kitapçığı ve cevap anahtarı, 'www.meb.gov.tr' adresinden adayların ve velilerin bilgisine sunuldu.  

MEB'in "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına ilişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu"nda yer alan takvime göre, merkezi sınav sonuçları 24 Haziran'da 'www.meb.gov.tr' internet adresinde ilan edilecek.

2019 LGS SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

Milli Eğitim Bakanlığı'nca 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan LGS kapsamındaki merkezi sınav dün yapılmıştı.

2019 LGS MARATONU TAMAMLANDI

Sınavın birinci bölümünde 50 soruluk sözel alan için 75 dakika süre verilirken, 40 soruluk sayısal alan testinden oluşan ikinci bölüm ise 80 dakika sürmüştü. LGS kapsamındaki merkezi sınavla Türkiye genelinde bin 531 liseye öğrenci yerleştirilecek. Okulların toplam kontenjanı 139 bin 660 olarak açıklandı.

MEB'in "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına ilişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu"nda yer alan takvime göre, merkezi sınav sonuçları 24 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. 

SINAV YEREL YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Sınavsız yerel yerleştirmede, 2018'de ortaokullarda bulunma kriteri bu yıl kaldırıldı. Sınavsız yerel yerleştirme, öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak. Üç kriterin de eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılacak. 

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN