Mescid-i Aksâ için iftar vakti

Mescid-i Aksâ için iftar vakti

Mirasımız Derneği, Mescid-i Aksâ'da her gün 3 bin 500 kişilik iftar organizasyonu düzenliyor. Mescid-i Aksa’nın bahçesindeki iftar etkinliğinde konuşan Derneğin Başkanvekili Sebahattin Yiğit,”Kadir gecesi 30 bin kardeşimiz iftara katılıyor. Ramazan ayı boyunca da toplam 110 bin kişiye iftar yemeği vereceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

Filistin'de, Kudüs, Mescid-i Aksâ ve Osmanlı Devleti’nin bölgeye vakfettiği mirası korumak amacıyla 2008 yılında kurulan Mirasımız Derneği, Mescid-i Aksâ'da iftar yemeği düzenliyor. Ramazan ayı boyunca devam eden iftar organizasyonuna binlerce kişi katılıyor. Dernek, Türkiye’den hayırseverlerin katkısıyla her akşam 3 bin 500 kişiye olmak üzere, bir ayda toplam 110 bin kişiye iftar yemeği verecek. Mescid-i Aksa’nın bahçesinde düzenlenen iftar etkinliği bu yıl 8. yılına girerken, birçok ülkeden gelen binlerce Müslüman da iftar organizasyonuna katılıyor.

"YIL BOYUNCA 450 AİLEYE YARDIM EDİYORUZ"

Derneğin, basın mensuplarının da davetli olduğu Ramazan ayının ikinci cuma akşamında düzenlenen iftar programına Türkiye’nin Filistin Büyükelçisi, Kudüs Konsolosu Gürcan Türkoğlu da katıldı. Akşam namazı kılındıktan sonra başlayan iftar programı hakkında bilgi veren Mirasımız Derneği Başkanvekili Sebahattin Yiğit, yıl boyunca 450 aileye de her gün kumanya dağıtımında bulunduklarını anlattı. Yiğit, “Bugün Ramazanın ikinci cumasıydı. Filistinliler akın akın buraya geldi. Ramazanın manevi atmosferini burada doyasıya yaşıyorlar. Bizler de Türkiye halkının yardımlarını onlara ulaştırmayı kendimize görev biliyoruz. Bu amaçla 8 yıldır kesintisiz sürdürdüğümüz Mescid-i Aksa'daki iftar programlarımızı birlikte yapmanın heyecanı ve coşkusunu yaşıyoruz. İftarlar ziyaretçilerin yoğunluğuna göre akşamları değişebiliyor. Bazı akşam bin kardeşimiz, Kadir gecesi 30 bin kardeşimiz iftara katılıyor. Ancak Ramazan ayında 100 binin altına düşmüyoruz, 110 bin iftariyelik ikram etmeyi hedefliyoruz. Yıl boyunca ayrıca 450 aileye de kumanya dağıtıyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN