Oğuz Gündoğdu: Kocaeli'ndeki depremin beklenen depremle ilgisi yok

Oğuz Gündoğdu: Kocaeli'ndeki depremin beklenen depremle ilgisi yok

Merkez üssü Kocaeli Kandıra açıkları olan ve İstanbul'da hissedilen 5.0 büyüklüğündeki depremi Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu Karar'a değerlendirdi.

KARAR HABER MERKEZİ

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Kocaeli'nin Kandıra ilçesi açıklarında meydana gelen depremi değerlendirdi. İstanbul'da bekelenen büyük depremle, son depremin bir ilgisinin olmadığını belirten Gündoğdu şöyle konuştu:

“Depremin yaşandığı nokta neredeyse Karadeniz'in orta kesimine yakın bir nokta. Bizim İstanbul'da beklediğimiz depremle hiçbir alakası ve yakınlığı yok. Karadeniz'in kendi sıkışması veya açılması ilgili bir deprem bu. İlk andaki bilgiler ile bu şekilde değerlendiriyoruz. Bu bölgede zaten çok sık deprem de yaşanmıyor."

Gündoğdu, Karadeniz açıklarındaki depremin İstanbul'da beklenen depremi tetiklemeyeceğini de belirtti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN