Paralel mahkemenin kararı AYM’den döndü

Paralel mahkemenin kararı AYM’den döndü

Bursa’da 18 yıl önce öldürülen Murat Sultanoğlu’nun davası AYM’ye taşındı. AYM, müebbet hapse çarptırılan sanık Bülent Şakar’ın yeniden yargılanmasına karar verdi. Hak ihlaline neden olan kararı veren mahkemenin tüm üyelerinin FETÖ’cü olduğu ortaya çıktı.

KENAN BUTAKIN / ÖZEL HABER

Bursa’da 1998’da evinden kaçırıldıktan sonra öldürülen Murat Sultanoğlu cinayetinin ardından, olayın Hizbullah’ın iç hesaplaşması olduğu belirtildi. Cinayetten bir süre sonra yakalanan 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine kondu. Davada karar ise 14 yıl sonra çıktı. Kapatılan İstanbul Özel Yetkili 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2012 yılında verdiği kararla sanıklar Bülent Şakar ile Orhan Eren ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan Bülent Şakar, 2001 yılında cinayette rolünün olduğunu söylediği ilk ifadesinin işkence altında verildiğini iddia ederek itirazlarda bulundu. Sonuç alamayan Şakar, 2014’te Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Başvurusunda 13 yıl tutuklu kaldığını belirten Şakar, azami tutukluluk süresinin aşıldığını, gözaltındayken müdafi atanmadığını, kollukta işkence altında ifade verdiğini, mahkemenin de soruşturmanın genişletilmesi taleplerinin de reddedildiğini iddia etti. Anayasal düzeni zorla değiştirmeye kalkışmak suçundan hüküm giyen Şakar, AYM’den yargılamanın yenilenmesini ve 200 bin TL de tazminat talep etti.

TAZMİNAT VE TAHLİYE

AYM ise 30 Haziran’daki kararında adil yargılanmanın ve müdafi yardımıyla yargılama hakkının ihlal edildiğine hükmetti. Mahkeme, kararın bir örneğinin ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapılmak üzere kapatılan 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi. 15 bin lira tazminat alan Şakar 9 Eylül’de tahliye edildi.

YİNE AYNI MAHKEME

Karardan sonra gözler 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çevrildi. Mahkeme Başkanı Rüstem Eryılmaz geçen ay FETÖ’den tutuklandı. Eryılmaz, Hrant Dink Davası’nda “Örgüt yoktur” kararına imza atmıştı. Tutuklanan Üye Hakim Mustafa Başer de Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 62 kişi hakkında tahliye kararı vermişti. Üye Hakim Mesut Özcan ve Savcı İsmail Tandoğan için de “Selam Tevhid” kumpasından aranıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN