Pilates videoları ile karın ve basen bölgesinden kurtulun! Evde Pilates dersleri izle

Pilates videoları ile karın ve basen bölgesinden kurtulun! Evde Pilates dersleri izle

Pilates uzmanı Aslı Özdemir, Karar TV'de evde rahatlıkla yapılabilecek pilates hareketlerini Evde Pilates dersleri ile sakatlanmadan, ağrı çekmeden fit bir vücut için neler yapılması gerektiğini anlattı. Hareketleri videomuzdan izleyebilir, daha sıkı bir karın bölgesine sahip olabilirsiniz. İşte evde pilates ders videosu...

Evde karın çalıştıran pilates hareketleri özellikle göbek sorunu olan ya da daha sıkı bir karın bölgesine sahip olmak isteyenler için mükemmel olacaktır. Pilates videosunu izleyerek siz de evde kolaylıkla karın sıkılaştıran egzersizler yapabilirsiniz.

Pilates sistemi vücudun her bölümünü çalıştırmaya yönelik farklı aktivitelere uygun egzersizler içerir. Pilates, esnekliği arttırmak, kasları güçlendirmek ve vücudun genel sağlığını iyileştirmek amacıyla geliştirilmiş bir egzersiz sistemidir. Egzersizler minder üzerinde ya da özel olarak dizayn edilmiş aletlerle yapılır.

EVDE YAPILABİLECEK İLK PİLATES EGZERSİZİ – KARIN EGZERSİZİ

İlk önce sırt üstü uzanıyoruz. Bel fıtığı olanlar evde yaparken özellikle bel pozisyonuna dikkat etmelidir. Belinizde bir üzüm tanesi olduğunu düşünün. O üzümü belinizin altına koyun: Üzümü ezmeyeceğiz ancak belimizi de fazla yükseltmeyeceğiz. Omuzlar her zaman aşağı doğru inecek. Başın pozisyonu ise düz bir şekilde olacak.

Pilates topunu iç bacağınızı çalıştırmak için iç bacaklarınızın arasına yerleştirin. Dizleri sıkılaştırmak istiyorsanız topu dizlerinizin arasına yerleştirin.

Eller geride ve nefes verirken yükselin. Topu sıkın ve bu şekilde karnınız ile bacaklarınızı çalıştırın. Bu hareketi 10 kez tekrarlayabilirsiniz.

19-12/09/evde-pilates-1.jpg

İKİNCİ KARIN PİLATES EGZERSİZİ

Top isterseniz bacaklarınızın arasında olsun isterseniz topu kullanmayın. Bacaklar masa pozisyonuna getirilecek. Dizlerinizin üzerinden ayak parmak uçlarınızı görmeniz gerekiyor. Yine aynı şekilde kollarınızı arkaya doğru uzatın ve öne doğru getirin.

Bu hareketi yaparken yine belinizin pozisyonuna dikkat etmelisiniz. Bu hareketi 10 kez tekrarladıktan sonra ellerinizi kısa kısa yaylandırabilirsiniz. Boynunuzun ve belinizin pozisyonuna dikkat etmelisiniz. Hareketi tamamladıktan sonra bacaklarınızı karnınıza çekin ve boynunuzu sağa sola çevirerek rahatlayın.

19-12/09/evde-pilates-2.jpg

ÜÇÜNCÜ KARIN PİLATES EGZERSİZİ

Bel fıtığı olan kişiler sadece basit seviye kolları yaylandırma hareketini yapabilirler. Diğer ikinci seviye ise bacakları yine masa pozisyonuna getirerek kolları yaylandırmalıdırlar. Üçüncü seviye ise bacaklar düz bir şekilde kaldırılmalıdır.

19-12/09/evde-pilates-3.jpg

DÖRDÜNCÜ KARIN VE BEL PİLATES EGZERSİZİ

En zor üst karın hareketidir. Masa pozisyonundayken pilates topunu ayak bileklerinizin arasına yerleştirin ve masa pozisyonuna gelin. Eller gerideyken nefes alın ve elleri ileri alırken nefes verirken bacaklarınızı düz bir şekilde kaldırın. Bu sırada karnınızı içeri çekin. Bu şekilde üst bacak ve karnınızı çalıştırmış olacaksınız.

19-12/09/evde-pilates-4.jpg

BEŞİNCİ PİLATES EGZERSİZİ

Yine masa pozisyonundayken bacaklar ileri doğru uzatılır, karın içerde ve top ayak bilekleri ile sıkılır. Bu harekette iç bacak, üst bacak ve karın çalışıyor.

19-12/09/evde-pilates-5.jpg

PİLATESİN FAYDALARI

Kemik yoğunluğunuzu artırır!

Kilo vermenize yardımcı olur!

Sırt ağrılarını dindirir!

Core kaslarını güçlendirir!

Yaralanmaları önler!

Esnekliği artırır!

Çoklu egzersiz olanağı sunar!

Duruşunuzu düzeltir!

EVDE PİLATES EGZERSİZLERİ İLE KARNINIZI SIKILAŞTIRIN - VİDEO İZLE

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN