Bunu yapmayan muayene olamayacak! Pazartesi günü başlıyor... Bakan Koca yeni sistemi açıkladı

Bunu yapmayan muayene olamayacak! Pazartesi günü başlıyor... Bakan Koca yeni sistemi açıkladı

Randevu sistemi değişiyor! Artık randevu alıp gitmemek yok, bunu yapmayan muayene olamayacak! 13 Mayıs Pazartesi günü başlıyor! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni sistemi açıkladı! Onaylı Randevu Sistemi nedir? İşte detaylar...

Hastanelerde randevu alıp iptal etmeden randevuya gitmeyen hastaların sayısını azaltmak için çeşitli çalışmalar devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevularını düzenli ve kullanışlı hale getirmek için getirilen yeni randevu sistemini açıkladı.

ONAYLI RANDEVU SİSTEMİ NEDİR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevularının daha düzenli ve etkin hale getirilmesi amacıyla Onaylı Randevu Sistemi'nin başlatılacağını duyurdu.

Bakan Koca, "Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 20.00'ye kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS'de başlatılan bu yeni döneme de Onaylı Randevu Dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor. Uygulama 13 Mayıs pazartesi günü başlıyor. Onaylı Randevu Dönemi hayırlı olsun." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Onaylı Randevu Sistemi'nin nasıl işleyeceğine dair detayları paylaşan Bakan Koca, randevusu olan hastaların akşam saat 20.00'ye kadar randevularını onaylayacağını veya gelemeyeceğini bildireceğini ifade etti. Bu sayede randevu sisteminin daha verimli kullanılmasının sağlanacağını belirtti.

O İKİ GRUP İSTİSNA OLACAK

Yeni dönemde özellikle 65 yaş üstü hastalarla kanser hastalarının, onay işlemlerinden istisna tutulacağını belirten Bakan Koca, Onaylı Randevu Sistemi'nin hastanelere ve hekimlere zamanı daha verimli kullanma imkanı sağlayacağını vurguladı.

Bakan Koca, Onaylı Randevu Sistemi ile hastaların randevu iptallerinin daha kolay bir şekilde yapılabileceğini ve bu sayede randevu kapasitesinin daha etkin kullanılması sağlanacağını belirterek “Onaylı Randevu Sistemi, hastanelerimize, hekimlerimize zamanı verimli kullanma imkanı sağlayacak. Hasta, gelemeyeceği randevuyu iptal edecek. Böylece, randevu sadakatsizliği sebebiyle, şu an boş kalan kapasitemizi hizmet bekleyen hastalar için kullanabileceğiz. Boş kalan her bir randevuda, sistemden randevu alamayıp, talep bırakmış hastalarımıza ulaşacağız. Öncelik, talep bırakan hastalarda olacak." şeklinde konuştu.

RANDEVU KOORDİNASYON MERKEZİ DEVREYE GİRİYOR

Onaylı Randevu Sistemi ile birlikte, çeşitli branşlarda hastanın talebine 24 saat içinde cevap verebileceğini belirten Koca, "Bu yeni sistemden, beklenen sonucu alacağımıza inanıyoruz. Taleplerin etkin şekilde karşılanabilmesi içinse Randevu Koordinasyon Merkezini devreye alıyoruz. Bu merkezin faaliyetlerini şahsen takip edeceğim." dedi.

Sağlık Bakanı ayrıca, pandemi döneminde hastanelerde randevu sistemine geçişin artmasıyla birlikte gelinmeyen toplam randevu sayısının 81 milyon olduğunu ve bu durumun randevu kapasitesinin yüzde 30'unun kullanılamamasına sebep olduğunu belirtti. Onaylı Randevu Sistemi'nin, bu gibi sorunları çözme ve randevu süreçlerini daha etkin hale getirme amacıyla başlatıldığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN