Eski şifa kitaplarından gelen kaynak! Canan Karatay da önerdi: Beden sağlığından cilt sağlığına her şeye faydalı

Eski şifa kitaplarından gelen kaynak! Canan Karatay da önerdi: Beden sağlığından cilt sağlığına her şeye faydalı

Pekmezle beraber tüketildiği zaman vazgeçilmez bir lezzet sunan tahin, eski şifa kitaplarından gelen bir kaynak oluyor. Prof. Dr. Canan Karatay’ın da önerdiği tahin, beden sağlığından cilt sağlığına her şeye faydalı oluyor…

Canan Karatay’ın sağlıklı yaşam üzerine verdiği tavsiyeler herkes tarafından yakından takip ediliyor. Eskinin şifa kitaplarında önerilen tahin, Canan Karatay’ın da mutlaka tüketilmesi gerektiğini söylediği bir besin.

Öyle ki Karatay, tahinin kan dolaşımını düzenleyerek damar tıkanıklığı tedavisine destek sunduğunu söylüyor. Peki tahinin bu kadar tavsiye edilmesini gerektiren faydaları nelerdir?

canan-karatay-tahin-1.jpg

TAHİNİN FAYDALARI

Tahin, antiinflamatuar özellikleriyle bağışıklığı güçlendirerek kolesterol seviyesini düşürür, kalp hastalıkları ile felç riskini azaltır. Aynı zamanda tahinin içinde bulunan kalsiyum ile magnezyum da kan basıncının düşürülmesinde etkili olur.

Eski şifa kitaplarında çoğu hekimin önerdiği tahin ile limon karışımı yalnızca kan yapıcı veya yorgunluk önleyici değil ayrıca enerji depolarını güçlendirici yönüyle de dikkat çekiyor. Kadın ve erkeklerde doğurganlığı artıran tahin, kısırlık riskini de en aza indirir.

Bolca B vitamini içeren tahin, hücreleri yenileyerek saçların parlaklığını da artırır. İçeriğinde bulunan çinko ise cildin yenilenmesine ve cildi sağlıklı tutan kolajenin üretiminde aktif rol oynar.

Tahin, içeriğindeki Omega 3 ile Omega 6 sayesinde sinir hücrelerinin sağlıklı çalışmasına destek olur. Düzenli tüketildiği zaman tahin, hafızanın güçlenmesini sağlayarak beynin işleyişine katkıda bulunur.

Tahin, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir ve potasyum gibi mineraller açısından zengindir. Bu mineraller, kemik sağlığından kas fonksiyonlarına kadar bir dizi vücut fonksiyonunda kritik bir rol oynarlar.

canan-karatay-tahin-2.jpg

Özellikle vegan veya vejetaryen diyetlerde, tahin demir alımını artırabilir. Demir, kan üretimi ve vücutta oksijen taşınması için önemlidir.

Lif bakımından zengin olan tahin, sindirim sağlığına katkı sağlar. Lif, düzenli bağırsak hareketlerini teşvik ederek kabızlığı önleyebilir ve sindirim sistemi hastalıklarını hafifletebilir.

Tahinin bu faydalarından yararlanmak için, dengeli bir diyet içinde düzenli şekilde tüketebilirsiniz. Fakat, tahin kalorili bir gıda olduğundan kontrollü tüketmek gerekiyor. Aynı zamanda, tahin ya da susam tohumlarına karşı alerjisi olanların da tüketirken dikkatli olması gerekiyor. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa ya da özel bir diyet uyguluyorsanız, uzmana danışmadan tüketmemelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN