Öğrenciler Sivil Savunma Günü’nde tatbikat gerçekleştirdi

Öğrenciler Sivil Savunma Günü’nde tatbikat gerçekleştirdi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Adapazarı SGM’de öğrenciler 28 Şubat Sivil Savunma Günü’nde etkinlikler gerçekleştirdi

Drama atölyesi öğrencileri acil durum tahliye planı oluşturarak güvenli tahliye tatbikatı gerçekleştirirken mutfak atölyesi öğrencileri yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi’nde öğrenciler 28 Şubat Sivil Savunma Günü’nde etkinlikler gerçekleştirdi. Drama ve Mutfak atölyesi öğrencilerinin katıldığı etkinliklerde öğrenciler günün anlam ve önemini kavramak adına tatbikatlar gerçekleştirdi. Bu kapsamda drama sınıfı öğrencileri sınıflarının acil durum tahliye planını oluşturarak olası bir afette gerçekleştirilmesi gereken ‘Çök, Kapan, Tutun’ kurallarını uyguladılar ve panik yapamadan sistemli, güvenli bir şekilde tahliye edilmeyi uygulamalı olarak öğrendiler.Aynı zamanda sınıflarında risk avı yapan çocuklar güvenli bölgeleri ve önlem alınması gereken yerleri belirlediler. Mutfak atölyesi öğrencileri ise sınıflarında yangın tatbikatı gerçekleştirdiler. Ani yangınlarda yapılması gerekenleri uygulamalı bir şekilde öğrenen öğrenciler 110 itfaiye ekibini temsili olarak canlandırıp mutfakta çıkan yangını söndürdüler.

SAKARYA/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN