2019 Karabük seçim sonuçları: Karabük oy oranları | 31 Mart seçimleri

2019 Karabük seçim sonuçları: Karabük oy oranları | 31 Mart seçimleri

31 Mart Karabük seçim sonuçları, oy oranlarını seçim 2019 sayfasında dakika dakika aktarıyoruz. Karabük Millet İttifakı, AK Parti, MHP oy oranları, ilçe ilçe son durum kazananlar, kaybedenler anlık olarak seçim haritasına yansıyor. Diğer illerde Cumhur ittifakı çatısı altında ortak aday çıkartan AK Parti ve MHP Karabük’te kendi adayları ile yarıştı. Millet İttifakı ise İYİ Partili Dursun Altıparmak’la sandığa gitti. İşte Karabük seçim sonuçları son durum...

81 ilde olduğu gibi Karabük'te de gözler sandıkta. 2019 Karabük seçim sonuçlarını, partilerin aldığı oy oranları, ilçe ilçe seçim sonuçları son durum KARARA.COM seçim 2019 sayfasında dakika dakika aktarılıyor. İYİ Parti Dursun  Altıparmak (Millet İttifakı), AK Parti Burhanettin Uysal, MHP Rafet Vergili'nin yarıştığı Karabük seçim sonuçlarını son dakika haberleriyle birlikte aktarıyoruz. Millet İttifakı adayı Dursun Altıparmak mı, AK Partili Burhanedin Uysal mı zafere ulaşacak? 2019 Karabük seçim sonuçları, anlık seçim sonuç haberleri ve partilerin aldığı oy oranları aşağıdaki linkten takip edilebiliyor. 

19-03/28/karabuk-secim-sonuclari.jpg

KARABÜK SEÇİM SONUÇLARI 2019 NE OLUR?

Peki Karabük seçim sonucu ve Karabük oy dağılımı ne olur? Kentte yerel seçimleri hangi parti ya da aday önde tamamlar. Bunun için önceki seçim sonuçlarına bakmak fikir verebilir. 24 Haziran seçimlerinde Karabük'te AK Parti yüzde 53.8, CHP yüzde 16.7, MHP yüzde 13.6, İYİ Parti yüzde 12.2 oy aldı. AK Parti'nin ittiakı gitmediği kentte CHP, İYİ Parti oylarının toplamı, yüzde 28'i geçiyor. 

2014 Yerel Seçimelri Karabük sonuçları ise yine AK Parti'yi işaret ediyor. AK Parti yüzde 42.78 oy alırken, onu çok az bir farkla MHP izlemiş, CHP yüzde 10,36'da kalmıştı.  

AK PARTİ ADAYI BURHANEDDİN UYSAL KİMDİR?

2019 Karabük seçimKerim’de AK Parti adına Burhaneddin Uysal Karabük'te AK Parti yüzde 53.8, CHP yüzde 16.7, MHP yüzde 13.6, İYİ Parti yüzde 12.2yarışacak. 

Karabğk’te AK Parti’nin adayı Burhaneddin Uysal oldu. Peki Burhaneddin Uysal kimdir, nerelidir? İşte detaylar...

Burhanettin Uysal, 20 Haziran 1967 yılında Konya'da doğdu. Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'nden ve Polis Akademisi'nden mezun olduktan sonra, Gazi Üniversitesi'nde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Komiser Yardımcısı ve Komiserlik yaptı. Bülent Ecevit Üniversitesi Safranbolu MYO Müdürlüğü, Bülent Ecevit Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, Karabük Üniversitesi Rektörlüğü, YURTKUR Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

19-03/21/106702.jpgBurhaneddin Uysal AK Parti’nin Karabük adayı olarak 31 Mart’ta yarışacak.

26. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili seçilen Uysal, Romanya Andrei Saguna Kostence Üniversitesi ve Malezya Perlis Üniversitesi tarfından Fahri Doktora unvanı aldı.

Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu Başkan Vekili, AB Uyum Komisyonu Üyesi, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi, AKPM Üyesi ve Asya Parlamenter Asamblesi görevlerinde bulundu.

Burhanettin Uysal, iyi derecede İngilizce bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.

UYSAL: 31 MART SEÇİMLERİ İKİ BOYUTLU

Memur-Sen Karabük İl Temsilciliği tarafından Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda düzenlenen Memur-Sen teşkilat buluşması toplantısına katılan AK Parti Karabük Belediye Başkanı Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal, "31 Mart seçimlerinin iki boyutu var. Birincisi ülke boyutu, ikincisi ise Karabük boyutudur" dedi.

Dış güçlerin ülkeyi dize getirme gibi oyunları olduğunu ifade eden Uysal, "Daha iki gün önce 18 Mart Çanakkale Zaferimizi kutladık. Bu zafer ülkemiz üzerinde oynan oyunları bozduğumuz bir zaferdi. Şimdi de buna benzer oyunlar oynanıyor; ama milletimizin, devletimizin, hükümetimizin dik duruşu ile bu oyunları bozuyoruz. Darbeler atlattık, 15 Temmuzu atlattık. Hani deriz ya her şer'de bir hayır vardır diye işte hainlerin bu girişiminden sonra birbirimize daha çok kenetlendik. Sadece darbelerle mi? Bizleri ezmek istiyorlar, hayır. Darbe ile başarılı olamadılar, şimdi ekonomik olarak bizleri kıskaca alıp birbirimize düşürmek, kendilerine avuç açan bir millet haline getirmek için oyunlarına devam ediyorlar. Bize düşen görev 31 Mart'ı iyi anlamak. İstenilen tek bir şey var. Recep Tayyip Erdoğan. Mevcut bugünkü Belediye Başkanlığı sayısından, daha az belediye kazanılsın. Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü mevcut oylarından daha az oy alacak olursa kendilerinin eline bir fırsat geçmiş olacak. Bu fırsat nedir? Recep Tayyip Erdoğan, halk desteğini kaybetmiştir ve erken seçime gidilmesi gerekir. Bunun çığırtkanlığını yapıyorlar. Biz de bunun bilincindeyiz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kökleşebilmesi için kazanımlarımızın devam etmesi için 31 Mart'ı tekrar değerlendirmemiz gerekir. Aksi takdirde tüm kazanımlarımızın bir günde elimizden alındığını görür, sıkıntılar ile baş başa kalırız" diye konuştu.

19-03/21/dursun-altiparmak.jpgMillet İttifakı ortak adayı İYİ Partili Dursun Altıparmak.

MİLLET İTTİFAKI’NIN KARABÜK ADAYI DURSUN ALTIPARMAK KİMDİR?

Dursun Altıparmak CHP-İYİ Parti İttifakı’nın Karabük adayı oldu. Peki, Dursun Altıparmak kimdir?

Dursun Altıparmak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, İyi Parti Karabük Bölgesi, 1'nci sıradan millet vekili adayıdır.

1954 yılında Zonguldak ili Çaycuma ilçesinde doğan Altıparmak, ilk, orta ve lise eğitimini Zonguldak'ta tamamladı. Üniversite eğitimini de Ankara'da tamamlayan Altıparmak, bir çok özel şirkette üst düzey yöneticilik yaptı. 1989-1994 yılları arasında Karabük Belediye Başkanlığı yapan Altıparmak, 1990-1994 arasına Kardemir Karabükspor başkanlığında da bulundu. ANAP, DYP ve AP gibi başka partilerde de görevler alan Altıparmak, evli ve 2 çocuk babasıdır.

KARABÜK VE İLÇELERİNDE YARIŞAN ADAYLAR

Adalet ve Kalkınma Partisi

Karabük: Burhanettin Uysal

Safranbolu: Ali Kaya

Eflani: İbrahim Ertuğrul

Eskipazar: Mustafa Yarkan

Yenice: Coşkun Güven

Ovacık: Yakup Narter

Yortan Beldesi: Yılmaz Tiryaki

Cumhuriyet Halk Partisi

Safranbolu: Elif Köse (Millet İttifakı)

Yenice: Sabri Cebecik (Millet İttifakı)

Ovacık: Hidayet Kasımoğlu (Millet İttifakı)

Milliyetçi Hareket Partisi

Karabük: Rafet Vergili

Safranbolu: Fatma Danışman

Eflani: Hüsnü Akın

Eskipazar: Hüseyin Dönmez

Yenice: Zeki Çaylı

Ovacık: Bahri Eroğlu

Yortan Beldesi: Ali Şık

İYİ Parti

Karabük: Dursun Altıparmak (Millet İttifakı)

Eflani: Halil İbrahim Bulut (Millet İttifakı)

Eskipazar: Uğur Kayabaşı (Millet İttifakı)

Yortan Beldesi: Türkcan Cantürk (Millet İttifakı)

Saadet Partisi

Karabük: Mehmet Yüce

Safranbolu: Orhan Gökmen

Eflani: Veli Gözlemeci

Eskipazar: Ramazan Turan

Yenice: İsmail Kirenli

Ovacık: Osman Uluşan

Yortan Beldesi: Hüseyin Acar

Bağımsız Türkiye Partisi

Karabük: Mustafa Erper

Safranbolu: Elif Caymaz

Eflani: Hakan Görmüş

Eskipazar: Aydın Diktepe

Yenice: Şakir Kabacı

Ovacık: Mehmet Ali Günaydın

Demokratik Sol Parti

Karabük: Müyesser Şenyürek 

Büyük Birlik Partisi

Karabük: Mahmut Malkoç

Safranbolu: Halil İbrahim Kartaş

Eskipazar: Niyazi Küçükyılmaz

Türkiye Komünist Partisi

Karabük: Göker Debağoğlu

31 Mart Karabük seçim sonuçları, oy oranlarını seçim 2019 sayfasında dakika dakika aktarıyoruz. Karabük Millet İttifakı, AK Parti, MHP oy oranları, ilçe ilçe son durum kazananlar, kaybedenler anlık olarak seçim haritasına yansıyor. Diğer illerde Cumhur ittifakı çatısı altında ortak aday çıkartan AK Parti ve MHP Karabük’te kendi adayları ile yarıştı. Millet İttifakı ise İYİ Partili Dursun Altıparmak’la sandığa gitti. İşte Karabük seçim sonuçları son durum...


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN