Muğla partilerin oy oranları: İşte seçim 2019 Muğla seçim sonuçları

Muğla partilerin oy oranları: İşte seçim 2019 Muğla seçim sonuçları

Muğla seçim sonuçları yerel seçim 2019 sonucunda önemli bir yere sahip. 724 bin seçmenin bulunduğu Muğla'da oy oranları KARAR.COM yerel seçim sayfasında anlık verilerle takip ediliyor. Millet İttifakı CHP'li Osman Gürün Cumhur İttifakı ise AK Partili Mehmet Nil Hıdır ile yarıştı. Muğla Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti oy oranları 31 Mart akşamı son dakika seçim haberleriyle sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Muğla'da 724 bin seçmen 2.231 sandıkta 31 Mart yerel seçimleri için oy kullandı. Milletvekili seçimlerinde Muğla'da seçimere katılım yüzde 80'lerde olmuştu. MHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı açıklamadı, Cumhur İttifakı kapsamında AK Partili Mehmet Nil Hıdır'ı destekleme kararı aldı. CHP ise Muğla adayı olarak Osman Gürün'ü gösterdi. İYİ Parti Millet ittifakının adayını destekleme kararı aldı. 31 Mart akşamı tüm illeri olduğu gibi Muğla seçim sonucu karar.com seçim 2019 sayfasında oy oranlarını gösteren tablolarla takip edilebilecek. Aşağıdaki linke tıklayarak Muğla seçim sonuçlarını görebilirsiniz. 

19-03/26/mugla-secim-sonuclari.jpg

MUĞLE SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?

Peki Muğle seçim sonuçları 2019 nasıl şekillenir? Oy dağılımı nasıl olur? Bunun için önceki seçim sonuçları tahmin yürütmemizi sağlayabilir. 2014 yerel seçimlerinde Muğla'da CHP yüzde 49.12 ile ipi göğüslemişti. AK Parti yüzde 28.98, MHP 18.01, HDP 1.57, oy almıştı. Osman Gürün'ün belediye başkanı seçildiği kentte 24 Haziran Genel Seçim sonuçları da benzer tablo ile noktalanmıştı. Muğla seçim sonuçları 2018'e göre, CHP yüzde 40, AK Parti yüzde 28'in üzerinde oy almış ilk seçimine giren İYİ Parti ise yüzde 16.48 ile sürpriz yapmıştı. MHP'nin oyları da yüzde 6.49'a gerilemişti. HDP ise oylarını arttırarak yüzde 6.74'e çıkardı. HDP'nin 31 Mart seçimlerinde Millet İttifakı'na desteği de düşünülürse Millet İttifakı'nın kazanacağına kesin gözüyle bakılabilir. 

MUĞLA İLÇE İLÇE KİM HANGİ PARTİDEN ADAY OLDU? 

Muğla ve ilçelerinde yerel seçim adayları şöyle:

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

Büyükşehir : Mehmet Nil Hıdır (Cumhur İttifakı)

Bodrum: Tahir Ateş (Cumhur İttifakı)

Dalaman: Muhammet Karakuş (Cumhur İttifakı)

Fethiye: Muhittin Kayabaş (Cumhur İttifakı)

Kavaklıdere: Mehmet Demir (Cumhur İttifakı)

Köyceğiz: Kamil Ceylan (Cumhur İttifakı)

Marmaris: Serkan Yazıcı (Cumhur İttifakı)

Menteşe: Gültekin Akça (Cumhur İttifakı)

Milas: Barış Saylak (Cumhur İttifakı)

Seydikemer: Yakup Otgöz (Cumhur İttifakı)

Ula: İsmail Akkaya (Cumhur İttifakı)

Yatağan: Mustafa Toksöz (Cumhur İttifakı)

CUMHURİYET HALK PARTİSİ

Büyükşehir: Osman Gürün (Millet İttifakı)

Dalaman: Muhammet Şaşmaz

Bodrum: Ahmet Aras

Datça: Gürsel Uçar

Fethiye: Alim Karaca

Kavaklıdere: Kenan Ay (Millet İttifakı)

Köyceğiz: Hüseyin Erol (Millet İttifakı)

Marmaris: Mehmet Oktay (Millet İttifakı)

Menteşe: Bahattin Gümüş

Milas: Muhammet Tokat (Millet İttifakı)

Ortaca: Mehmet Sertkaya (Millet İttifakı)

Seydikemer: İbrahim Ertürk

Ula: Ümit Karaarslan

Yatağan: Halil Arslan (Millet İttifakı)

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

Datça: Feyzullah Gülada (Cumhur İttifakı)

Ortaca: Alim Uzundemir (Cumhur İttifakı)

İYİ PARTİ

Fethiye: Nagehan Bulut

Bodrum: Mehmet Tosun

Ula: Bekir Tavas

Seydikemer: Eşref Şen

Dalaman: Sedat Kızıl

Menteşe: Ayşin Evgeç Dalgıç

Datça: Levent Aslan

DEMOKRATİK SOL PARTİ

Büyükşehir: Sevgi Küpeli

Bodrum:Necati Utkan

Menteşe: Ali Durna

Milas: Mehmet Salih Ayaz

Marmaris: Ali Acar

Ortaca: İsmail Can Varol

VATAN PARTİSİ

Günal Dal

Bodrum: Şeref Bozkurt

Dalaman: Hüseyin Türkay

Datça: Ayfer Özarslan

Fethiye: Selçuk Selvi

Kavaklıdere: Mehmet Özer

Köyceğiz: Ali İzcioğlu

Milas: Latif Akgül

Ortaca: Selahattin Kozak

Seydikemer: Ahmet Köse

Ula: Mehmet Tiryaki

BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ

Büyükşehir: Halil Birinci

Bodrum: Ergün Bülten

Dalaman: Adil Göksel

Datça: Mustafa Bahadır

Fethiye: Zahide Zülal Yıldız

Kavaklıdere: Meral Bülten

Köyceğiz: Fatma Karasakal

Marmaris: Burak Karataşoğlu

Menteşe: Şenol Genç

Milas: Çetin Çukur

Ortaca: Osman Öztürk

Seydikemer: Perihan Kaplan

Ula: Fetehne Birol

Yatağan: Ercan Kuşçu

TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ

Büyükşehir: Caner Şahin

Bodrum: Cem Buksur

Yatağan:Engin Anbarcı

Ortaca: Fatma Arslan

Fethiye: Mehmet Özcan Yılmaz

Menteşe: Aydın Turan

DEMOKRAT PARTİ 

Büyükşehir: Mehmet Kocadon

Bodrum: İbrahim Kaynar

Dalaman: Beyhan Korkut

Milas: Ali Doğan Serçek

Ortaca: Hasan Karaçelik

Yatağan: Mehmet Serhat Serdaroğlu

SAADET PARTİSİ

Büyükşehir: Turhan Tutumlu

Bodrum: Ahmet Ergin

Dalaman: Kemal Yurt

Datça: Celal Can Hacıhasanoğlu

Fethiye: Hakkı Kavas

Kavaklıdere: Onur Can

Köyceğiz: Sayit Aydın

Marmaris: İlhan Özler

Menteşe: Ömer Yenice

Milas: Emin Eren

Ortaca: Bayram Çelik

Seydikemer: Hüseyin Karabulut

Ula: Gülfem Okur

Yatağan: Hayrettin Yaya

BAĞIMSIZ ADAYLAR

Muğla Büyükşehir Belediyesi: Behçet Saatcı

Muğla Büyükşehir Belediyesi: Müşteba Karamanoğlu

Menteşe: Cevdet Güven

Ortaca: Samahattin Nazlı

Ortaca: Zafer Kundakçı

 

"MUĞLA'YA BAHAR 1 NİSAN'DA BİZİMLE GELECEK"

Cumhur İttifakı'nn AK Partili Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, Muğla'da gitmedik ilçe, gezmedik köy bırakmadı. Muğla ve ilçelerinin gönlünü kazanan Hıdır, gece gündüz demeden Muğla için koşturuyor.

19-03/12/mugla-adayi.jpg

Cumhur İttifakı'nn AK Partili Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, Muğla’da gitmedik ilçe, gezmedik köy bırakmadı. Muğla ve ilçelerinin gönlünü kazanan Hıdır, gece gündüz demeden Muğla için koşturuyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır Cumhur ittifakının Belediye Başkan adaylarını seçim ofislerinin açılışlarına katılmayı da ihmal etmiyor. Son olar Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan'ın seçim ofisi açılışın da konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, yaptığı konuşmayla Köyceğiz halkının takdirini topladı. Alkışlar eşliğinde sık sık konuşması kesilen Hıdır, Muğla il ve ilçelerine yapacakları yatırımları dile getirdi. Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli, parti yönetimi ve katılan topluluğu selamlayarak başlayan Hıdır, Cumhur ittifakını yıkmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini dile getirdi.

"BİZ KAPI ARKALARINDA İTTİFAK YAPMIYORUZ"

Hıdır, Onlar gibi gizli kapılar arkasında ittifaklar ve anlaşmalar yapmadıklarını sözlerine ekleyerek. Bu demokratik bu özgür ortamda her arkadaşımızın, sizlerin huzuruna gelen değerli adayların seçme ve tercih etme hakkı var. Ancak bunları tabi ki Milli iradenizin, bu hür ve özgür tercihi sırasında değerlendirmenizi de rica ediyorum."dedi

Alkışlar arasından Konuşmasına devam eden Dr. Mehmet Nil Hıdır "Muğla’yı içinde bulunduğu bu zor dönemden kim çıkartır, Allah'ın izniyle iktidar çıkartır. Bakın Güllükten itibaren Bodrum körfezi, Yalıkavak, Marmaris körfezi, Dalyan,Ekincik, Ölüdeniz,Sarıgerme'de artık kanalizasyon ve arıtma tesisi olmadığı için denizimiz kirlenmeye başladı. Yapın bunları? Efendi ödenek gelmiyor. Cumhurbaşkanımız ne söyledi? Ben Muğla'ya eski parayla 20 katrilyon yatırım yaptım dedi. Siz bunları görmüyor musunuz arkadaş? Demek ki görmüyorlar. Onun için değerli arkadaşlar biz onlara 31 Mart'ta neyin ne olduğunu göstereceğiz. Madem ki onlar görmüyorlar bu Millet sandıkta onlara gösterecek. 1 Nisan sabahı iktidarın aynı Köyceğiz'de, Seydikemer'de,Kavaklıdere'de olduğu gibi 13 ilçemiz de de yeni bir bahar başlayacak.Hani onlar diyor ya 1 Nisan bahar olacak diye? Bu bahar Muğla'mız için olacak ama kiminle Ak Parti ile,Chp ile değil, gizli hesaplar yapanlarla değil, gizli ittifakçılarla değil Ak Parti ile Muğla'ya yeni bir güneş doğacak inşallah" dedi.

19-03/12/mugla-chp-1552379608.jpg

ETKİLEYİCİ BİR MUĞLA YARATACAĞIZ 

“Tarımsal üretimin artması kırsalda üretilenlerin kıyısal Muğla’da tüketilmesi için kooperatiflerimizle büyük bir güç olacağız. Muğla başat ürünleri ile kendi markalarını üretecek. Muğla kalkınacak, Türkiye kazanacak”

Dr. Gürün, başkanlığı döneminde yapamadığı tek proje olan Bodrum katı atık tesisini yapmak istediğini belirtti. Başkan ve başkan adayı , “Bodrum’da hayal ettiğimiz tesisimizi faaliyete geçirdiğimizde Muğla’nın bir inci tanesi gibi çevresi var. Katı atık tesisleri ile de tertemiz örnek bir Muğla yaratacağız” dedi.

MUĞLA'DA EN ÖNEMLİ SORUN NEDİR?

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemimde yurttaşlarımıza vaat ettiğim ve yapamadığım tek bir projemiz var. Muğla’mızın çöpünün beşte birini üreten Bodrum’da katı atık tesisimizi yapmak. Bodrum Düzenli Katı Atık Tesisi için Büyükşehir Belediyesi olarak tüm girişimlerimizi yaptık, ihalesi, yer teslimi yapılan ve yüklenici firmanın inşaata başlayacağı alan birden 3.dereceden birinci derece sit alanına dönüştü. Hâlbuki bakanlıktan tüm izinler alınmış, Bodrum’umuzun kanayan yarası çöp sorununun çözümü için en büyük adımı atmıştık. Muğla’mız Türkiye’de katı atık düzenli depolamalarında sayı olarak birinci sırada. Muğla’da 6, Antalya’da 5 katı atık tesisi var. Bodrum’da 7.si için tekrar girişimlere başladık ve önümüzdeki dönemde Bodrum tesisimizi de faaliyete geçirerek bir inci tanesi gibi, çevresi katı atık tesisleri ile tertemiz, örnek bir Muğla yaratacağız.

"MUĞLA'DA NELER DEĞİŞECEK"

Muğla’mızın teknolojik gelişmelerin, teknolojinin üssü olması için Tekno Köy’ü kuracağız. Tarımsal üretimin artması kırsalda üretilenlerin kıyısal Muğla’da tüketilmesi için kooperatiflerimizle büyük bir güç olacağız. Muğla başat ürünleri ile kendi markalarını üretecek, Muğla kalkınacak, Türkiye kazanacak. Kültür merkezleri, otogarlar ve en önemlisi çocuklarımız için kreşleri hayata geçireceğiz. Altyapısı, yolları ile örnek, verimli toprakları ile üreten, turizm çeşitliliğinde doğal güzellikleri, tarihi yerleri, spor, sağlık, kültür turizmiyle söz sahibi, tarih ve kültürün kentine yakışır merkezleri ile etkileyici bir Muğla yaratacağız.

"İLETMEK İSTEDİĞİMİZ MESAJLARIMIZ VAR"

Muğla doğal, tarihi güzellikleri ile eşsiz, Cumhuriyet ve Atatürk sevdası ile örnek, en önemlisi de sevgiyi, hoşgörüyü benimsemiş insan zenginliği ile yaşanılacak bir şehirdir. Yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duyduğumuz Muğla’mızda hemşerilerimiz hizmetlerin en iyisini hak ediyor. Sevgi, hoşgörü ve Güler yüzlü hizmet anlayışı ile Muğla’yı kucaklamaya, hemşerilerimizin daha huzurlu bir şehirde yaşamalarını sağlamak için 7/24 çalışmaya devam edeceğiz.

 Muğla seçim sonuçları yerel seçim 2019 sonucunda önemli bir yere sahip. 724 bin seçmenin bulunduğu Muğla'da oy oranları KARAR.COM yerel seçim sayfasında anlık verilerle takip ediliyor. Millet İttifakı CHP'li Osman Gürün Cumhur İttifakı ise AK Partili Mehmet Nil Hıdır ile yarıştı. Muğla Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti oy oranları 31 Mart akşamı son dakika seçim haberleriyle sayfamızdan takip edebilirsiniz.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN