Son dakika! Aksaray oy oranları 2019 yerel seçimleri | Aksaray seçim sonuçları 31 mart

Son dakika! Aksaray oy oranları 2019 yerel seçimleri | Aksaray seçim sonuçları 31 mart

Aksaray yerel seçim sonuçları 2019 için gözler sandıklardan gelen verilerde. AK Parti Evren Dinçer, Millet İttifakı İYİ Partili Özhan Türemiş, MHP ise Sefer Alkan ile seçime girdi. Aksaray seçim sonucu hangi parti önde? Partilerin oy oranları 31 Mart akşamı sandıktan gelen ilk veriler... Tüm detaylarla karar.com seçim 2019 sayfasından aktarıyoruz. İşte il il seçim sonuçları...

2019 Aksaray seçim sonuçları anlık olarak KARAR.COM seçim özel sayfasından takip edilebiliyor. Tüm Türkiye sandıklardan gelecek sonuçlara ve partilerin oy oranlarına kilitlendi. Aksaray'da bu iller arasında. 31 Mart seçimlerinde Millet İttifakı İYİ Partili i Özkan Türemiş ile seçime girdi. AK Parti'nin adayı ise Enver Dinçer. MHP Sefer Alkan, SP Levent Serdar Şahin ile yarıştı. 24 Haziran seçimlerinde oy üstünlüğünü elinde bulunduran AK Parti 31 Mart Aksaray seçim sonuçları için de favori. Sayfamızdan Aksaray oy oranları 2019 verilerine ulaşabilir, parti ve adayların aldıkları oyları son dakika seçim haberleriyle birlikte takip edebilirsiniz. 

AKSARAY SEÇİM SONUÇLARI: AKSARAY'DA HANGİ PARTİ ÖNDE?

2019 sayfasından Aksaray AK Parti adayı Enver Dinçer ile Millet İttifakı adayı Özhan Türemiş'in oy oranı haritaya yansıyor. Hangi parti önde, hangi aday yüzde kaç oy aldı tüm sonuçları dakika dakika takip edebilirsinzi. 

19-03/22/aksaray.jpg

Peki Aksaray seçim sonucu nasıl şekillenir? Hangi parti ya da aday yarışı zaferle noktalar. 31 Mart Aksaray seçim sonnuçlarını analiz edebilmek için 24 Haziran 2018 genel seçim sonunçlarına bakmak gerekiyor. 24 Haziran seçimlerinde Aksaray'da AK Parti 56.1, MHP 20.5, İYİ Parti 10.5, CHP ise 9.9 oranında oy aldı. AK Parti'nin büyük bir potansiyele sahip olduğu kentte 2014 Aksaray seçim sonuçları da benzer bir tabloyu gösteriyor. Buna göre Haluk Şahin Yazgı, yüzde 57'ye yakın bir oyla seçilmiş, onu MHP adayı Rıfkı Kabatak yüzde 34'le takip etmişti. 

19-03/22/evren-dincer.png
Erdoğan, AK Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı olarak Enver Dinçer'i gösterdi

AK PARTİ'NİN AKSARAY ADAYI ENVER DİNÇER KİMDİR?

Aksaray'da 24 Haziran seçimlerinde ipi göğüsleyen AK Parti, 31 Mart seçimleri için Enver Dinçer'i aday gösterdi. Peki Enver Dinçer kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 14 ilde daha göstereceği belediye başkan adayını açıkladı. Erdoğan, AK Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı olarak Enver Dinçer'i gösterdiklerini duyurdu.

Enver Dinçer 1981 Aksaray doğumlu. İlk,orta ve lise eğitimini Aksaray'da tamamlayan Evren Dinçer Lisans Eğitimini Aksaray Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde,Yüksek Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü , insan kaynakları yönetimi üzerine tamamladı.

Enver Dinçer,Doktora Eğitimine Ankara Üniversitesi , İnsan kaynakları Yönetimi bölümünde devam ediyor.Evren Dinçer,10 şubat 2017 tarihinde yayımlanan atama kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı görevine atandı.

Aksaray'ın yerlilerinden olup,Aksaray Belediyesi'nden emekli Mustafa Dinçer'in çocuğu olan Evren Dinçer 8 Temmuz 2018 tarihinde Aksaray'da yapılan düğün merasiminde Merve Anamur ile dünya evine girdi.

Enver Dinçer, 6 Aralık tarihinde Başkan Erdoğan tarafından AK Parti Aksaray Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

19-03/22/zhan-turemis.jpg
Millet İttifakı'nın ortak adayı Özhan Türemiş 

MİLLET İTTİFAKI'NIN ADAYI İYİ PARTİLİ ÖZHAN TÜREMİŞ

31 Mart seçimlerinde, birçok bölgede CHP ile işbirliği yapacak olan İYİ Parti, 7'si il olmak üzere toplam 99 belediye başkan adayını daha açıkladı. Peki İYİ Parti Aksaray belediye başkan adayı Özhan Türemiş kimdir?

13 Ağustos 1978 doğumlu olan Türemiş Niğde Üniversite Jeoloji Mühendisliği mezunu. Aksaray Kurucu İl Başkanı olarak görev yapmıştır.

DEVLET BAHÇELİ MİLLET İTTİFAKI'NA YÜKLENDİ

Bahçeli, partisince Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve İYİ Parti'nin milliyetçiliği ve milliyeti bilmediğini belirtti.

Devlet Bahçeli şu ifadeleri kullandı: Onlar gitsin HDP ile fısıldaşsınlar. Onlar gitsin PKK ile yanak yanağa versinler. Onlar gitsin, YPG, PYD ve FETÖ muhipliği ile meşgul olsunlar. Zira yaptıkları budur, yapacakları da budur. Zillet ittifakı denen, tekere sokulan çomaktır. Zillet ittifakı, yürüyen kervana kast eden haydutluktur. Zillet ittifakı Türkiye'nin karşı cephesi, husumet odağıdır. Zillet ittifakı gelsin de Aksaray'daki coşkuya kulak versin. Aksaray'daki milli diriliş ruhunu görsünler. Fakat yapamazlar, buna dayanamazlar, tahammül edemezler. Kulakları var duymaz, gözleri var görmez dilleri var söylemez, hele hele kalpleri var mühürlendiğinden işlemez.

AKSARAY'DA KESİN ADAY LİSTELERİ BELLİ OLDU

Aksaray'da 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılacak siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına sunduğu geçici aday listelerindeki incelemeler tamamlandı.
İtiraz sürecinin sona ermesinin ardından, bağımsız adaylar dahil kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi.

Kesinleşen listelere göre Aksaray'da siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Aksaray merkez: Evren Dinçer
Ağaçören: Kemal Salman
Eskil: Necati Belgemen
Gülağaç: Faruk Teğmen
Güzelyurt: Ünal Demircioğlu
Ortaköy: Ali Rıza Özdemir
Sarıyahşi: Fatih Ünsal
Sultanhanı: Fahri Solak

Cumhuriyet Halk Partisi

Eskil: Yakup Gök (Millet İttifakı)
Sarıyahşi: Eren Özdaş (Millet İttifakı)
Sultanhanı: Ahmet Karacaer

Milliyetçi Hareket Partisi

Aksaray merkez: Sefer Alkan
Ağaçören: Yaşar Bekleviç
Eskil: Mustafa Zavlak
Gülağaç: Ahmet Singin
Güzelyurt: Sadullah Er
Ortaköy: Mahmut Ütük
Sarıyahşi: İbrahim Kazancı
Sultanhanı: Mehmet Çakır

İYİ Parti

Aksaray merkez: Özkan Türemiş (Millet İttifakı)
Ortaköy: Halil Demir (Millet İttifakı)
Sultanhanı: Selim Temel

Saadet Partisi

Aksaray merkez: Levent Serdar Şahin
Ağaçören: Ramazan Güler
Gülağaç: Metin Çıtak
Güzelyurt: Hacı İsmail Aral
Ortaköy: Turgut Akın
Sarıyahşi: Hayati Balcı
Sultanhanı: İdris Oktay Budak
Eskil: Serdar Doğan Mutlu

Türkiye Komünist Partisi

Aksaray merkez: Aylin Tozduman

Bağımsız adaylar

Aksaray merkez: Yaşar Ar

Aksaray yerel seçim sonuçları 2019 için gözler sandıklardan gelen verilerde. AK Parti Evren Dinçer, Millet İttifakı İYİ Partili Özhan Türemiş, MHP ise Sefer Alkan ile seçime girdi. Aksaray seçim sonucu hangi parti önde? Partilerin oy oranları 31 Mart akşamı sandıktan gelen ilk veriler... Tüm detaylarla karar.com seçim 2019 sayfasından aktarıyoruz. İşte il il seçim sonuçları...


 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN