Amasya belediye başkanlığı seçim sonucu son durum | Amasya seçim sonuçları 2019

Amasya belediye başkanlığı seçim sonucu son durum | Amasya seçim sonuçları 2019

31 Mart yerel seçimleri Amasya sonucu, Amasya seçim sonuçları partilerin aldığı oy oranı haberimizde. Diğer illerdeki ittifak ve ortak adayların aksine Amasya'da partiler kendi adaylarını çıkardı. 31 Mart'ta Amasya'da AK Parti Cafer Özdemir, CHP Arife Serpil Saraçoğlu, Saadet Partisi Noğman Yüksel, MHP Mehmet Sarı ile yarışacak. 2019 Amasya seçim sonuçları, Amasya ilçe seçim sonuç bilgileri karar.com seçim özel yayınında...

31 Amasya seçim sonuçları merak ediliyor. Özellikle büyükşehirlerde AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı, CHP ve İYİ Parti Millet İttifakı ile seçime gitti. Amasya'da ise ittifak kurulmadı, her parti kendi adayıyla yarışacak. AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti Amasya seçim sonuçları, hangi parti ne kadar oy aldı sorularının yanıtları haberimizde. KARAR.COM 31 Mart akşamı tüm illeri olduğu gibi Amasya seçim sonucunu da canlı olarak sayfalarına yansıtacak. Sürekli güncellenen verilerle sayfalarımızdan Adana'da hangi parti/aday önde, CHP, MHP, Saadet Partisi'nin oy oranları ne? Cafer Özdemir mi, Arife Serpil Saraçoğ mi önde? Amasya oy oranlarını saniye saniye takip edebilirsiniz.

AMASYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI, PARTİLERİN AMASYA OY ORANI

Birçok ilde partiler seçime ortak adaylar ve ittifak birleşmeleri gitti. Özellikle büyükşehirler Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı adayları kıyasıya yarışacak. Sandıklardan ilk gelen Amasya seçim sonuçlarını aşağıdaki linke tıklayarak anlık olarak takip edebilirsiniz. 31 Mart yerel seçiminde CHP adayı Arife Serpil Saraçoğlu ve AK Parti adayı Cafer Özdemir arasında geçecek yarışta Amasya seçim sonuçlarında partilerin oy oranlarını, aldığı oy sayısını ilçe ilçe takip edebilirsiniz. Amasya anlık seçim sonucu dakika dakika güncellenen verilerle aşağıdaki linkten izleyebilir, ayrıca güncel son dakika haberlere ulaşabilirsiniz. 

19-03/21/amasya.jpg

AMASYA'DA HER PARTİ KENDİ ADAYI İLE YARIŞIYOR

İttifak görüşmeleri Amasya için yapılmadı ve her parti kendi adayıyla Amasya Büyükşehir Belediye başkanlığı görevi için yarışıyor. 

Amasya'da 2019 yerel seçimlerinde yarışacak siyasi partilerin kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi. AK Parti Cafer Özdemir, CHP Arife Serpil Saraçoğlu, Saadet Partisi Noğman Yüksel, MHP Mehmet Sarı Amasya'da seçmenin nihai kararını bekleyecek.

31 Mart sonuçlarına dair yorum yapabilmek için 24 Haziran sonuçlarını görmek gerekiyor. 

19-03/21/amasya-1553177948.jpg

Amasya 24 Haziran milletvekili seçimlerinde Ak Parti yüzde 47 oy aldı. CHP ise yüzde 24.7 oy oranı çıkardı. MHP'nin ise Amasya'daki oy oranı yüzde 12.4. İYİ Parti ise yüzde 12.1 gibi azımsanmayacak bi oy çıkardı.

19-03/16/ak-parti-cafer-ozdemir.jpg

AK PARTİ AMASYA ADAYI CAFER ÖZDEMİR KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 2019'un mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Amasya'da Belediye Başkan adayı olarak Cafer Özdemir'i aday gösterileceğini açıkladı.
1967 yılında Yozgat Yerköy'de doğdu. İlkokulu köyünde tamamladıktan sonra girdiği devlet parasız yatılı öğretmen okulu sınavlarını kazanarak Manisa Salihli Lisesi'ne kayıt yaptırdı. Salihli Lisesi'nden 1985 yılında mezun oldu. 1986 yılında kazandığı Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü'nü 1990 yılında bitirdi.

1988 yılında henüz öğrenciyken Amasya'da arkadaşlarıyla beraber bir harita mühendislik firması kurdu. Böylece üniversitede öğrendiklerini uygulamaya dönüştürme fırsatı yakalamış oldu. 1992 yılında bağımsız bir mühendislik şirketi kurarak başta Amasya merkez olmak üzere Merzifon, Suluova, Taşova, Göynücek gibi ilçe belediyeleri yanında bir çok belde belediyesine imar ve ş ehircilik konularında danışmanlık hizmeti verdi. 

2003 yılında AK Parti yönetim kurulu üyesi olarak siyasete atıldı ve AK Parti Amasya İl Başkan Yardımcılığı yaptı.

2004 yılında mahalli idareler seçiminde birinci sıradan Amasya Belediyesi Meclis Üyesi seçildi ve 1 Aralık 2008 tarihine kadar Amasya Belediye Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdü. Bu tarihte görevinden istifa ederek Belediye Başkanlığı'na aday olan Özdemir, 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçiminde Amasya Merkezdeki oyların %40,12 sini alarak Amasya Belediye Başkanlığı'na seçildi.

19-03/16/53911492_400895200712811_4142655987473448960_o.jpg

CHP'NİN AMASYA ADAYI ARİFE SERPİL SARAÇOĞLU

CHP'nin 31 Mart seçimlerinde Amasya belediye başkan adayı Arife Serpil Saraçoğlu oldu. 15 Nisan 1961 tarihinde Amasya'da doğdu. Amasya Lisesi'nden mezun oldu. Yaklaşık 25 yıldır Amasya’da sivil toplum kuruluşlarında aktif görev aldı.

Amasya Yardımseverler Derneği, Amasya Yetiştirme Yurdu, Amasya Kadınlar Birliği Kurucu Üye olarak yönetim kurullarında görev aldı. Amasya Serdar Zeren Eğitim ve Kültür Vakfı kurucusu ve aynı zamanda yönetim kurulu başkanı olarak, Amasya Atatürk İlkokulu’nda okul aile birliği başkanlığı, Amasya İpek Yolu Koleji okul aile birliği başkanlığı, Amasya Cumhuriyet Halk Partisi il yönetim kurulu üyeliği ve il genel meclis adaylığı görevlerinde bulundu. Amasya doğa sporları ve araştırma gurubu yönetim kurulu üyesi, Amasya turizm derneği muhasipliği ve dernek başkanlığı görevini sürdürürken, halen Amasya Strabon restoran işletmecisi olarak çalışıyor. 2011 yılında 24. Dönem Milletvekili seçimleri için CHP Amasya’dan milletvekili aday adayı oldu.

AMASYA KESİN ADAY LİSTESİ

Amasya'da 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılacak siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına sunduğu geçici aday listelerindeki incelemeler tamamlandı.

İtiraz sürecinin sona ermesinin ardından, bağımsız adaylar dahil kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi.

Kesinleşen listelere göre Amasya'da siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

 Adalet ve Kalkınma Partisi

Amasya: Cafer Özdemir

Merzifon: İbrahim İncekul

Suluova: Fatih Üçok

Taşova: Bayram Öztürk

Gümüşhacıköy: Ömerül Faruk Yavuz

Hamamözü: Bahattin Destebaş

Göynücek: Kemal Şahin

 Cumhuriyet Halk Partisi

Amasya: Arife Serpil Saraçoğlu

Merzifon: Alp Kargı

Gümüşhacıköy: Zehra Özyol

Hamamözü: Mustafa Erge

Göynücek: Nurten Erdem

Milliyetçi Hareket Partisi

Amasya: Mehmet Sarı

Merzifon: Hüseyin Saka

Suluova: Yaşar Tancı

Taşova: Süleyman Torun

Gümüşhacıköy: Hamdi Dündar

Hamamözü: Fatih Bayrakdar

Göynücek: Fatih Erdoğan

İYİ Parti

Merzifon: Mustafa Kenan Kablan

Suluova: Mahmut Ersu

Taşova: Özgür Özdemir

 Saadet Partisi

Amasya: Noğman Yüksel

Merzifon: Sadi Arslan

Suluova: Enes Hulisi Kartal

Taşova: Osman Tunçel

Gümüşhacıköy: Mustafa Çakan

Hamamözü: Halit Duran

Göynücek: Ömer Çivrillioğlu

 Türkiye Komünist Partisi

Amasya: Zübeyir Kılıç

 Vatan Partisi

Amasya: Zübeyir Kılıç

Bağımsız adaylar

Amasya: Adem Şahin

31 Mart yerel seçimleri Amasya sonucu, Amasya seçim sonuçları partilerin aldığı oy oranı haberimizde. Diğer illerdeki ittifak ve ortak adayların aksine Amasya'da partiler kendi adaylarını çıkardı. 31 Mart'ta Amasya'da AK Parti Cafer Özdemir, CHP Arife Serpil Saraçoğlu, Saadet Partisi Noğman Yüksel, MHP Mehmet Sarı ile yarışacak. 2019 Amasya seçim sonuçları, Amasya ilçe seçim sonuç bilgileri karar.com seçim özel yayınında...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN