Ardahan seçim sonuçları 2019: İşte yerel seçim Ardahan oy oranları

Ardahan seçim sonuçları 2019: İşte yerel seçim Ardahan oy oranları

31 Mart Ardahan seçim sonuçları ve oy oranları Karar.com seçim 21019 sayfasında. Tüm illerde olduğu gibi Ardahan seçim sonucu için de gözler sandıklara kilitlendi. Kentte AK Parti Yunus Baydar (Cumhur ittifakı), İYİ Parti Mete Özdemir, CHP Faruk Demir ile seçime girdi. Bölgede oy potansiyeli yüksek olan HDP ise aday çıkarmadı. İşte 31 Mart Ardahan seçim sonuçları...

Türkiye kritik bir seçim daha gitti. Tüm illerde gözler sandıkta. Seçim 2019 sayfamızdan 2019 Ardahan seçim sonuçlarını da aktarıyoruz. Cumhur İttifakı’nın ortak aday çıkardığı Ardahan’da önemli bir oy potansiline sahip HDP aday göstermedi. 31 Mart Ardahan seçim sonuçları, partilerin aldığı oy oranları, Ardahan seçim sonucunu tablolarla dakika dakika aktarıyoruz. 2019 Ardahan seçimlerinde AK Parti Yunus Baydar (Cumhur ittifakı), İYİ Parti Mete Özdemir, CHP Faruk Demir yarışacak. 

ARDAHAN SEÇİM SONUÇLARI OY DAĞILIMI

Son genel seçimlerde yüzde 23.38 oy olan HDP’nin aday çıkarmadığı kentte seçim sonucu sürprizlere açık. AK Parti ve MHP’nin ortak adayı Yunus Baydar Cumhur İttifakı adına yarışacak. Ardahan’da İYİ Parti’nin adayı Mete Özdemir, CHP ise Faruk Demir. Millet İttifakı'nın kurulmaması HDP oylarının hangi adaya kanalize olacağı sorusunu gündeme getirken, Ardahan seçim sonuçlarına etki edecek bir tablo ile karşı karşıya seçmen. Aşağıdaki linke tıklayarak Ardahan seçim sonucu ve oy dağılımlarını dakika dakika takip edebilirsiniz. 

19-03/28/ardahan-secim-sonucu.jpg

31 Mart Ardahan seçim sonuçları için yorum yapmak gerekirse, 24 Haziran sonuçları önemli bir veri olarak ele alınabilir. 24 Haziran’da Ardahan'da AK Parti yüzde 37.1, CHP yüzde 25.9, HDP yüzde 23.4 oy aldı. 2014 yerel seçim sonuçlarına göre ise AK Parti adayı yüzde 34.26, CHP adayı ise yüzde 33.57 oy almıştı. BDP (HDP) adayı ise yüzde 10.85'te kalmıştı. 

19-03/21/yunus-baydar-a-adaylik-izni-cikti_12299f67a0abdf05d4db.jpg

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI YUNUS BAYDAR KİMDİR?

Ardahan’da Cumhur İttifakı adayı Yunus Baydar oldu. Peki Yunus Baydar kimdir?

 Ardahan Merkez Yanlızçam köyünde 1976 yılında doğdu.

İlk ve orta okulu yanlızçamda okudu. Liseyi Bursa'da Orhanlı Lisesinde okuyan Baydar, 1993 yılında Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner fakültesine girdi.

1998 yılında fakülteyi bitiren Baydar daha sonra 15 yıldır Ardahan merkezde serbest veteriner hekim olarak çalışmaya başladı.

2009 yerel seçimlerinde Akparti den merkez ilçe 1.sıra adayı olarak İl Genel Meclis üyesi seçildi.

2010 yılında İl Başkanı olarak atanan Baydar, 2012 de yapılan il kongresinde tekrar İl başkanlığına seçildi. Evli, 2 si erkek 1 i kız olmak üzere 3 çocuk babası.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Ardahan İli Belediye Başkan adayı oldu.

19-03/21/faruk-demir-aday-adayligini-acikladi.jpg

CHP’NİN ARDAHAN ADAYI FARUK DEMİR KİMDİR?

CHP Ardahan’da ittifaka gitmeyerek kendi adayını çıkardı. Faruk Demir Ardahan belediye başkanlığı için yarışacak.

Faruk Demiri (d. 1963, Hanak, Ardahan, Türkiye), Türk sanatçı ve siyasetçi. İlk ve orta öğrenimini Ardahan Hanak'ta tamamladı. 1982 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Şan bölümüne girdi ve mezun oldu.

1987 yılında TRT'nin açmış olduğu yetişmiş ses sanatçısı sınavında başarılı olarak Türk Halk Müziği ses sanatçısı unvanıyla TRT'de çalışmaya başladı. Bu görevi 1999 yılına kadar aralıksız sürdürdü. Bu zaman dilimi içerisinde TRT televizyonlarında Kuşaktan Kuşağa, Yüreğimizin Dili Türkülerimiz, Türküye Merhaba gibi çeşitli Türk Halk Müziği programlarında sunuculuk ve danışmanlık yaptı. Aynı yıllarda, kendi bestelerinin de yer aldığı Güneşim Ol ve Ardahan'ın Yollarında isimli iki albüm çıkardı.

1999 yılında DSP'den milletvekili adayı oldu ve 21.dönem Ardahan Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Parlamentoda İnsan Hakları Komisyonu üyeliği TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye-Singapur Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlıkları yaptı.

Sanatçı, halen Başkent Üniversitesi televizyonu Kanal B'nin müzik direktörlüğünü ve aynı kanalda Pazar günleri 21.00 - 23.00 arası yayınlanan Yurdun Sesi programının yayın ve sunuculuğunu yapmaktadır.

ARDAHAN’DA YARIŞACAK PARTİ VE ADAYLAR BELLİ OLDU

Ardahan'da 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılacak siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına sunduğu geçici aday listelerindeki incelemeler tamamlandı.

İtiraz sürecinin sona ermesinin ardından, bağımsız adaylar dahil kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi.

Kesinleşen listelere göre Ardahan'da siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

AK Parti Yunus Baydar (Cumhur ittifakı), İYİ Parti Mete Özdemir, CHP Faruk Demir

Adalet ve Kalkınma Partisi

Ardahan merkez: Yunus Baydar (Cumhur ittifakı)

Göle: İlhan Gültekin

Hanak: Taşdemir Çoban

Damal: Özge Derdiyok

Posof: Cahit Ulgar

Çıldır: Kemal Yakup Azizoğlu

Cumhuriyet Halk Partisi

Ardahan merkez: Faruk Demir

Göle: Özel Özen

Hanak: Ayhan Büyükkaya

Damal: Ergin Önal

Posof: Onur Bayraktar

Çıldır: Mehmet Mülazim Karaçay

Milliyetçi Hareket Partisi

Göle: Oktay Arslan

Hanak: Şahin Laçin

Damal: Taner Tan

Posof: Cevdet Derim

Çıldır: Çağrı Alkanat

Halkların Demokratik Partisi

Göle: Nizamettin Öztürk

İYİ Parti

Ardahan merkez: Mete Özdemir

Hanak: Hüseyin Çağ

Saadet Partisi

Ardahan merkez: Mustafa Çapan

Göle: Mehmet Şimşek

Damal: Muhammet Emin Önder

Hanak: Serhat Balcı

Çıldır: Muhammed Burak Karaçelik

Posof: Hakan Yıldırım

Türkiye Kominist Partisi

Ardahan merkez: Murat Özdemir

Bağımsız Türkiye Partisi

Ardahan merkez: Erhan Kaya

Göle: Fatma Betül Balcı

Çıldır: Burak Akdeniz

Posof: Gullu Nuroğlu

Demokrat Parti

Göle: Akın İsmailoğlu

Damal: Ahmet Haydar Cenk

Hanak: Pakize Doğan

Demokratik Sol Parti

Ardahan merkez: İmkan Balcı

Hanak: Necat Tuna

Damal: Mehmet Ali Akkuş

Çıldır: Mutlu Göksu

Vatan Partisi

Ardahan merkez: Özcan Güven

Bağımsız aday

Damal: Tolga Erezer

31 Mart Ardahan seçim sonuçları ve oy oranları Karar.com seçim 21019 sayfasında. Tüm illerde olduğu gibi Ardahan seçim sonucu için de gözler sandıklara kilitlendi. Kentte AK Parti Yunus Baydar (Cumhur ittifakı), İYİ Parti Mete Özdemir, CHP Faruk Demir ile seçime girdi. Bölgede oy potansiyeli yüksek olan HDP ise aday çıkarmadı. İşte 31 Mart Ardahan seçim sonuçları...


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN