Aydın seçim sonuçları 2019! Aydın yerel seçim sonucu: Kim önde? İşte oy oranları

Aydın seçim sonuçları 2019! Aydın yerel seçim sonucu: Kim önde? İşte oy oranları

Aydın seçim sonuçları, Aydın Belediye Başkanlığı seçiminde partilerin oy oranları sürekli güncellenen sayfamızda. Cumhur İttifakı'nın Aydın adayı Mustafa Savaş, Millet İttifakı adayı Özlem Çerçioğlu'na karşı yarışıyor. Aydın MHP'nin aday çıkarmayıp AK Parti adayını desteklediği illerden. Anketlerin kritik sonuçlar verdiği Aydın yerel seçim sonucu Cumhur İttifakı oy oranı, Millet İttifakı oy oranı anlık olarak KARAR.COM'dan takip ediliyor. İşte anlık 31 Mart Aydın seçim sonuçları...

Türkiye 31 Mart yerel seçim sonuçlarına şimdiden odaklanmış durumda. Aydın yerel seçim sonuçlarında Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı önde? Aydın yerel seçim sonuçları, İttifakların ortak aday çıkardığı iller arasında en çok merak edilenlerin başında geliyor. Çünkü anket sonuçlarına göre, Aydın'da kimin kazancağı son anda netleşecek gibi... Cumhur İttifakı adayı AK Partili Mustafa Savaş, Millet İttfakı adayı CHP'li Özlem Çerçioğlu arasında geçecek Aydın seçim sonuçların, diğer iller gibi KARAR.COM SEÇİM ÖZEL SAYFASINDA anlık takip edebilirsiniz. Aydın 2019 yerel seçim sonuçları Ege bölgesi adına kritik bir rol oynayacak. 31 Mart 2019 Aydın yerel seçim sonuçları, parti ve ittifakların oy oranları, Aydın ilçelerinde kazanan parti ve oy oranı haberimizde.

AYDIN SEÇİM SONUÇLARI: CUMHUR İTTİFAKI MI MİLLET İTTİFAKI MI?

AK Partli Mustafa Savaş Cumhur İttifakı adına, CHP'li Özlem Çerçioğlu Millet İttifakı adına yarışacak. Millet ittifakının iki partisi İYİ Parti ve CHP'nin liderleri Aydın'da ortak miting gerçekleştirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, 2019 yerel seçimleri öncesi Aydın mitinginde kentsel dönüşüm müjdesini vererek seçim çalışmalarını sürdürmüştü. Peki Aydın seçim sonuçları ne olur? Hangi aday ipi göğüsler. 

19-03/21/aydin.jpg

AYDIN YEREL SEÇİMLERİNDE İTTİFAK RÜZGARI

Cumhur İttifakının Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş sosyal belediyecilik hizmetlerinde vites büyüteceklerinin müjdesini verirken, 31 Mart seçimlerinde Aydın'da zafere ulaşacaklarını dile getirdi. 

Millet İttifakı adayı ise Aydın Büyük Şehir Başkanlığını 2009 yılından beri sürdüren Aydın'ın ilk kadın belediye başkanı Özlem Çerçioğlu. 2009 yerel seçimlerinde partisinin ve Aydın’ın ilk kadın belediye başkanı seçilen Özlem Çerçioğlu'nu Millet İttifakı adına CHP ve İyi Parti tabanları destekleyecek.

19-03/10/ekran-resmi-2019-03-10-170317.png
24 Haziran Aydın milletvekili seçimi sonuçları

24 Haziran milletvekili seçimlerinde Aydın'da AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti, HDP'nin aldıkları oylara bakarsak, yarışın sonucu foto-finişe kalacak gibi. CHP yüzde 33.9, Ak Parti yüzde 32.5, İyi Parti yüzde 14.8, HDP yüzde 9.4, MHP ise yüzde 8.1.

24 Haziran sonuçlarına bakıldığında AK Parti ve MHP'nin potansiyel oy oranının yüzde 40'ın üzerinde olduğu görülüyor. CHP'nin adayı Özlem Çerçioğlu'nun temsil ettiği Millet İttifakı ise yaklaşık yüzde 50'lik bir potansiyele sahip.

AYDIN YEREL SEÇİM ANKET SONUÇLARI

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayları için yapılan anketlerde Gezici Araştırma Şirketine göre Cumhur İttifakı Adayı Mustafa Savaş önde çıkarken, Avrasya Araştırma Şirketi’ne göre Millet İttifakı Adayı Özlem Çerçioğlu önde.

19-03/18/1116_1.jpg
Orca Araştırma'nın Aydın seçim sonuçlarına ilişkin anketinde de CHP adayı yüzde 40,2 ile önde görünüyor. 

Gezici Araştırma firması son anketini 5 gün önce açıklamıştı. 4300 kişi ile yapılan anket sonucuna göre Aydın Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı’nın oluyordu. Gezici’nin sonucuna göre Savaş yüzde 52,3, Çerçioğlu 46,8 oy alıyor. Avrasya Araştırma Şirketi de yaptığı anketin sonucuna göre ise, Aydın Büyükşehir Belediyesi yüzde 57,1 oranla Millet İttifakı’nın. 

19-03/18/aydinanket.jpg
Avrasya Araştırma'nın Aydın sonuçlarında ise Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 57.1

19-03/10/mustafa-aydin.jpg

CUMHUR İTTİFAKI AYDIN ADAYI MUSTAFA SAVAŞ KİMDİR?

Cumhur İttifakı'nın Aydın adayı AK Partili Mustafa Savaş oldu. Mustafa Savaş, 1965 yılında Aydın'ın Çine ilçesinde doğdu. İzmir Atatürk Lisesi'ni bitirdikten sonra üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamladı. Mezuniyetinden sonra müfettiş yardımcılığı göreviyle başladığı Halk Bankası'nda ilerleyen yıllarda müfettişlik, şube müdürlüğü, daire başkanlığı gibi farklı kademelerde görevler üstlendi.

2001 Türkiye Ekonomik Krizi sonrasında Halk Bankası'nın yeniden yapılanması aşamasında Genel Müdür Yardımcısı görevine getirildi. Bankanın sigorta şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 2002'den 2009'a Risk Yönetimi ve İç Kontrol Genel Müdür Yardımcısı, 2009-2010 döneminde Risk Takip ve Tasfiye Genel Müdür Yardımcısı, 2010-2011 döneminde Bireysel Krediler Genel Müdür Yardımcısı, 2011'de Mevduat ve Nakit Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı ve 2011'den siyasete ağırlık verdiği 2014 yılına kadar da Finansal Yönetim ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

Halk Bankası'nda genel müdür yardımcısı olarak görev yapmakta olan Mustafa Savaş, 2011 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Aydın milletvekili adayı oldu. AK Parti'nin 3 milletvekili çıkarttığı bu seçimde, 4. sıradan adaylığı sebebiyle meclise giremedi. Siyaset yarışına Aydın'da devam eden Mustafa Savaş, 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti'nin adayı oldu. 

Haziran 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde daha üst sıralarda yer alması beklenen Savaş, 4. sıradan aday gösterildiği seçimde Ak Parti iki milletvekili çıkarabildi. Ancak Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde ise Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Aydın'da 3. sıradan adayı oldu.Partisinin Aydın'daki oy oranının %29.7'den %34.4'e çıktığı sonuçlar neticesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Aydın Milletvekili olarak girmeye hak kazandı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görev üstlendi. 

19-03/10/ozlem-cercioglu.jpg

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU KİMDİR?

Millet İttifakı (CHP İyi Parti) aydın adayı Özlem Çerçioğlu. Peki Özlem Çerçioğlu kimdir, nerelidir?

11 Ağustos 1968’de Aydın Nazilli’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Nazilli’de tamamladı. 1988’de Selçuk Üniversitesi Makine Resim Konstrüksiyon Bölümü'nden mezun oldu.

Üniversite öğreniminden sonra yurt dışında başarılı çalışmalara imza atarak adından söz ettirdi. New York’ta Müşteri İlişkileri Müdürü olarak görev yaptı. Özellikle kurduğu sosyal ilişkilerdeki başarısı Türk cemiyetlerinde etkin ve saygın görevlerde bulunmasına neden oldu.

Sanayici olarak da faaliyetlerde bulundu. Eğitime destek çalışmaları, uyuşturucuyla mücadele, sokak çocuklarını kazanma, Atatürkçü düşüncelere sahip çıkma, nüfus planlaması gibi toplumsal içerikli projelerde görev aldı.

3 Kasım 2002 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi 22. dönem CHP Aydın Milletvekili olarak parlamentoya seçildi.

Aynı zamanda parlamentoda İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda görev aldı. 22 Temmuz 2007’de 23. Dönem CHP Aydın Milletvekili olarak yeniden seçildi. TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu üyesi olarak görev yaptı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde partisinin ve Aydın’ın ilk kadın belediye başkanı seçildi.

Aydın’ın Büyükşehir olmasıyla Aydın’ın ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Özlem Çerçioğlu, evli ve 2 çocuk annesidir, İngilizce bilmektedir.

19-03/10/millet-ittifaki.jpg

MİLLET İTTİFAKI AYDIN'DA BULUŞTU

Millet ittifakının iki partisi İYİ Parti ve CHP'nin liderleri Aydın'da ortak miting gerçekleştirdi. Özlem Çercioğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra mitingde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'da yer aldı. Millet ittifakının liderleri ortak açıklamasında "Gerekli cevabı sandıkta vereceğiz." ifadeleri yer aldı. 

SEÇİM 2019 AYDIN ADAYLARI

AK Parti'nin ilçe belediye başkan adayları şöyle:

Aydın Büyükşehir : Mustafa Savaş (Cumhur İttifakı)

Bozdoğan: Ufuk Altıntaş (Cumhur İttifakı)

Buharkent: Mehmet Erol (Cumhur İttifakı)

Çine: Celal Özden (Cumhur İttifakı)

Didim: Mümin Kamacı (Cumhur İttifakı)

Kuşadası: Fuat Akdoğan (Cumhur İttifakı)

Koçarlı: Nedim Kaplan (Cumhur İttifakı)

Kuyucak: Metin Ertürk (Cumhur İttifakı)

Köşk: Nuri Güler (Cumhur İttifakı)

Sultanhisar: Ertegün Ünal (Cumhur İttifakı)

Yenipazar: Suat Menderes (Cumhur İttifakı)

Cumhuriyet Halk Partisi

Aydın Büyükşehir Belediyesi: Özlem Çerçioğlu (Millet İttifakı)

Efeler: Mehmet Fatih Atay (Millet İttifakı)

Didim: Deniz Atabay (Millet İttifakı)

Kuşadası: Ömer Günel (Millet İttifakı)

Söke: Levent Tuncel (Millet İttifakı)

Bozdoğan: Tümer Apaydın (Millet İttifakı)

Koçarlı: Mutlu Öztürk (Millet İttifakı)

Karacasu: Mustafa Büyükyapucu (Millet İttifakı)

Sultanhisar: Osman Yıldırımkaya (Millet İttifakı)

Karpuzlu: Tuğrul Ozan (Millet İttifakı)

Yenipazar: Mehmet Yüsran Erden (Millet İttifakı)

Çine: Enver Salih Dinçer (Millet İttifakı)

Germencik: Fuat Öndeş (Millet İttifakı)

İncirliova: Aytekin Kaya (Millet İttifakı)

Milliyetçi Hareket Partisi

Nazilli: Haluk Alıcık (Cumhur İttifakı)

Efeler: Ümmet Akın (Cumhur İttifakı)

Söke: Beliğ Azbazdar (Cumhur İttifakı)

İncirliova: Gürşat Kale (Cumhur İttifakı)

Germencik: İsmet Akın (Cumhur İttifakı)

Karacasu: Zeki İnal (Cumhur İttifakı)

Karpuzlu: Hilmi Dönmez (Cumhur İttifakı)

Halkların Demokratik Partisi

İncirliova: Fikret kaya

Köşk: Tayfun Suh

Nazilli: Eşref Tunç

İYİ Parti

Nazilli: Kürşat Engin Özçam (Millet İttifakı)

Buharkent: Yusuf Vural (Millet İttifakı)

Köşk: Veli Tuna (Millet İttifakı)

Kuyucak: Kemal Emir (Millet İttifakı)

Vatan Partisi:

Aydın Büyükşehir Belediyesi: Yalçın Büyükdağlı

Yenipazar: Mehmet Babacan

Kuyucak: İrfan Ülkü

Karacasu: Mehmet Ali Çiçek

Nazilli: Afet Gök Heuschele

Bozdoğan: Uğur Ayka

Buharkent : Can Karabalcı

Sultanhisar : Numan Terzioğlu

Köşk: Osman Terzi

Efeler : Gökhan Doğan

Karpuzlu: Tevfik Uslu

İncirliova: Zerrin Tosun

Koçarlı : Onur Altınkaynak

Germencik: Veli Gelir

Söke: Mehmet Baydoğan

Kuşadası: İbrahim Ergün

Didim: Deniz Pekşen

Çine: Bahti Akar

Saadet Partisi

Aydın Büyükşehir: Fatih Karahan

Bozdoğan: Talha Kayaoğulları

Buharkent: Nuri Kavas

Çine: Hakan Esgin

Didim: Kadir Uşar

Efeler: Nimet Güryeli

Germencik: Mustafa Yılmaz

İncirliova: Fahrettin Öztürk

Karacasu: Zeynel Alaca

Karpuzlu: Kadir Ali Yelken

Koçarlı: Erkan Kılınç

Köşk: Niyazi Arslan

Kuşadası Mahsum Bulan

Söke: Hakan Türkyılmaz

Kuyucak: Süleyman Dal

Nazilli: Vahap Kırca

Sultanhisar: Selma Yıldız

Yenipazar Ahmet Fethi Yıldız

Demokrat Parti:

Efeler: Mesut Özakcan

Söke: Süleyman Toyran

Demokratik Sol Parti

Aydın Büyükşehir: Süleyman Hışıroğlu

Kuyucak: Ali Demir

Köşk: Kamil Togil

Efeler: Can Karabulut

Nazilli: Osman Çağlayan

İncirliova: Ayhan Yener

Kuşadası: Hayrullah Susar

Didim: Reyhan Güner

Bağımsız Türkiye Partisi

Aydın Büyükşehir: Abdullah Bezci

Efeler: Eyüp Topçoğlu

Buharkent: İbrahim Demir

Çine: Adnan Sever

Didim: Hüseyin Güven

Germencik: Özer Özdemir

İncirliova: Mesut Kaya

Karpuzlu: Önder Başyiğiyit

Koçarlı: Mustafa Çamoğlu

Köşk: Sezai Çamoğlu

Karacasu: Derya Çoban

Kuşadası: İbrahim Sever

Nazilli: Aydın Akcan

Sultanhisar: Yılmaz Durdu

Yenipazar: Yusuf Bulgan

Kuyucak: Güven Duran

Türkiye Komünist Partisi

Aydın Büyükşehir: İrfan Ertel

Nazilli: Hasan Polat

İncirliova: Kutlu Gerçek Delikan Çoban

Bağımsız

Didim: Muhammed Candan

Germencik: İbrahim Ayaydın

İncirliova: Şerif Temelli

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN