Balıkesir belediye başkanlığı oy oranları: Balıkesir seçim sonuçları 2019 partilerin oy oranları

Balıkesir belediye başkanlığı oy oranları: Balıkesir seçim sonuçları 2019 partilerin oy oranları

Balıkesir'de yerel seçim Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı'nın kritik yarışına sahne olacak. KARAR.COM diğer illerde olduğu gibi Balıkesir seçim sonuçları, partilerin oy oranları, Balıkesir seçimleri son durum ve diğer ayrıntıları anlık olarak aktarıyor. Cumhur İttifakı AK Partili Yücel Yılmaz, Millet İttifakı ise İyi Partili İsmail Ok'la yarışıyor. Balıkesir yerel seçim sonucu Cumhur İttifakı oy oranı, Millet İttifakı oy oranı ile olarak haberimizde...

Türkiye, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına kitlenmiş durumda. Balıkesir yerel seçim sonuçlarına göre Cumhur İttifakı mı (Yücel Yılmaz), Millet İttifakı mı (İsmail Ok) önde? Balıkesir seçim sonucunda son durum ne? İttifak mücadelesine sahne olacak büyükşehirlerden biri de Balıkesir. AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, İyi Partili İsmail Ok'un alacağı oy oranları seçim sonucunu belirleyecek. 2019 Balıkesir yerel seçim sonuçları anlık KARAR.COM SEÇİM 2019 sayfasında anlık olarak izlenebiliyor. "Balıkesir'de hangi parti/aday önde, CHP, MHP, Saadet Partisi'nin oy oranları ne?" anlık veriler ve son dakika gelişmeleriyle haberimizde... 

BALIKESİR OY ORANLARI, BALIKESİR YEREL SEÇİM SONUÇLARI

Aşağıdaki linke tıklayarak Cumhur İttifakı (AK Parti-MHP) ile Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) adayı arasında geçecek yarışta Balıkesir seçim sonuçlarında partilerin oy oranlarını, aldığı oy sayısını ilçe ilçe takip edebilirsiniz. Balıkesir seçimleri partilerin oy oranları, Balıkesir 31 Mart sonuçları, sandıklardan gelen sonuçlar ve diğer detaylar...  

19-03/21/balikesir.jpg

BALIKESİR'DE İKİ İTTİFAK DA İDDİALI

Balıkesir 31 Mart yerel seçim sonuçları iki ittifak arasındaki seçim yarışına önemli derecede etki edecek. Bu nedenle Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı oy oranları da merak ediliyor. Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ve MHP, Balıkesir'de AK Parti'nin çıkacaracağı adayı destekleyecekler konusunda anlaştı. Cumhur İttifakı'nın Balıkesir adayı AK Partili Yücel Yılmaz'ı MHP de destekleyecek. Millet İttifakı adayı İyi Partili İsmail Ok'u CHP ile beraber resmi olmasa da HDP tabanının da desteklemesi bekleniyor.

19-03/11/balikesir-24-haziran.png
24 Haziran Balıkesir Milletvekili seçim sonuçları

BALIKESİR SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?

31 Mart yerel seçimleri Balıkesir oy oranları ile ilgili tahmin yapabilmek için önceki seçimde partilerin oy dağılımına bakmak gerekiyor. Türkiye 24 Haziran 2018'de hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimleri için sandık başına gitmişti. 

19-03/11/ekran-resmi-2019-03-11-102314.png
24 Haziran Balıkesir Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları

Balıkesir 24 Haziran 2018 genel seçim sonuçları şu şekilde olmuştu; AK Parti % 41.09, CHP % 30.75, İYİ Parti % 15.04, MHP % 7.55, HDP % 3.85, SP % 1.19.

24 Haziran seçim sonuçlarına bakarak 31 Mart yerel seçim sonuçlarına dair analiz yapmak gerekirse; Cumhur İttifaki (AK Parti - MHP) oy oranını yüzde 48 oranında görmek mümkün. Diğer yandan Millet İttifakı (CHP İyi Parti) potansiyel olarak yüzde 46'lık oy oranına sahip.

Seçim sonuçlarına göre 31 Mart yerel seçimleri Balıkesir sonuçları tahmini yapıldığında Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı arasında kafa kafaya bir yarış olacağı görülüyor.

BALIKESİR ANKET SONUÇLARI

MHP 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'yi 5 puan geçerek Balıkesir Belediye Başkanlığı'nı kazanmıştı. 2014 seçimlerde ise yüzde 31,8 oy almış ve başkanlık yüzde 39,78'le AK Parti'ye geçmişti. MHP adına 2009-2014 yıllarında Balıkesir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan İsmail Ok, gelecek seçimlere kurucularından olduğu İYİ Parti adına katıldı. Balıkesir seçim sonucunu etkileyecek bu hamlenin karşılığı ne olacak? Balıkesir için kilit soru bu. ORC ve Gezici'nin Balıkesir anketlerine göre AK Parti adayı Yücel yılmaz önde. Ancak ORC'nin çalışmasına göre İsmail Ok ile Yücel Yılmaz arasında sadece yüzde 1,6.

19-03/18/balikesiranket.jpg

AK Parti'nin Balıkesir ilçe belediye başkan adaylar şunlar oldu:

Karesi'de Dinçer Orkan,

Altıeylül'de Hasan Avcı,

Dursunbey'de Ramazan Bahçevan,

Kepsut'ta İsmail Cankul,

Sındırgı'da Ekrem Yavaş,

Bigadiç'te İsmail Avcu,

Gönen'de Erdinç Odabaşı,

Bandırma'da Alp Bostancı,

Edremit'te Yunus Bozbey,

İvrindi'de Yusuf Cengiz,

Susurluk'ta Şükrü Gür,

Marmara'da Süleyman Aksoy,

Gömeç'te Kazım Aslan,

Manyas'ta İbrahim Koman,

Erdek'te Turan Gün,

Burhaniye'de Necdet Uysal belediye başkan adayı olarak belirlendi.

MHP Balıkesir Belediye Başkan adayları 

Balıkesir Balya Belediye Başkan Adayı: Osman Kılıç

Balıkesir Ayvalık Belediye Başkan Adayı: Nazmi Başaran

Balıkesir Edremit Belediye Başkan Adayı: Tuncay Kılıç

Kaynak: 2019 Balıkesir Belediye başkan adayları belli oldu – 2019 Balıkesir yerel seçim adayları

CHP Balıkesir ilçe başkan adayları;

Balıkesir Karesi Belediye Başkan adayı: Levent Tellioğlu

Balıkesir Sındırgı Belediye Başkan adayı: Tuncay Öztürk

Balıkesir Gömeç Belediye Başkan adayı: Mehmet İrem Himam

Balıkesir Gönen Belediye Başkan adayı: İbrahim Palaz

Saadet Partisi Balıkesir başkan adayı;

Balıkesir: Selim Sait Terzioğlu

MİLLET İTTİFAKI İLÇELERE DE YANSIDI

Millet İttifakı büyükşehir belediye başkanlığının yanısıra ilçelerde de uzlaşmıştı. CHP’nin 14, İYİ Parti’nin 6 ilçede adayı seçimde yarışacak. Buna göre Millet İttifakı adına Balıkesir'de Büyükşehir başta olmak üzere Bigadiç, Dursunbey, İvrindi, Kepsut, Savaştepe ve Susurluk'ta İYİ Parti, Altıeylül, Ayvalık, Balya, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, Havran, Karesi, Manyas, Marmara ve Sındırgı ilçelerinde de CHP'nin adayları seçime girecek.

19-03/11/yucel-yilmaz.jpg
Cumhur İttifaki Balıkesir adayı Yücel Yılmaz

BALIKESİR ADAYI YÜCEL YILMAZ KİMDİR?

Cumhur İttifaki Balıkesir adayı Yücel Yılmaz kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Evli ve biri kız, biri erkek, iki çocuk babası olan Yılmaz, 1975 senesinde Almanya'da dünyaya geldi. İlkokulu Balıkesir Mehmet Şeref Eğinlioğlu İlkokulu'nda, ortaokul ve lise eğitimini ise Balıkesir Özel Altuğ Yurdakuloğlu Koleji'nde bitirmesinden sonra Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nde lisans eğitimi aldı.

Üniversite senelerinde, üniversite öğrenci senatosu başkanlığını yapmasının yanı sıra, Düşünce Peteği topluluğunu kurarak lisans eğitimi sonuna kadar başkanlığını başarılı bir şekilde devam ettirdi.
Bir dönem İstanbul merkezli özel tekstil firmasının ithalat-ihracat sorumlusu olarak da görev üstlenen Yücel Yılmaz, 9 sene süresince Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı çeşitli okullarda İngilizce Öğretmenliği yaptı.

Askerliğini Bandırma 6. Ana Jet Üssü Lisan Okulu'nda Asteğmen olarak yaptı. Eğitim sektöründe Türkiye genelinde hizmet veren yabancı dil eğitiminde; kurs, yayıncılık ve yurtdışı eğitim alanlarında faaliyet veren Yabancı Dil Okulları'nın kurucu olan Yılmaz, ayrıca Kanada'da Dil Okulları Yönetimi Eğitimi ve İngiltere'de Oxford Üniversitesi'nde Öğretmen Gelişim Eğitimi almıştır.

Ticari hayatının bir döneminde çeşitli derneklerde faaliyet gösteren Yücel Yılmaz; Balıkesir Genç İşadamları Derneği (BAGİAD) yönetim kurulu üyesi, Balıkesir Sanayici İş Adamları Derneği (BASİAD) yönetim kurulu üyesi, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyeti üyesi, Balıkesir Sanayi Odası Meclis üyesi Balıkesir İlini Tanıtma ve Güçlendirme Vakfı (BALGÜÇ) Yönetim Kurulu Üyesi ve Saymanı gibi çeşitli görevlerde almıştır. 

Balıkesir Ticaret Odası'nda 2 dönem meclis üyeliği, bir dönem de Meclis Başkanlığı yapan Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı olmasından sonra Ticaret Odası Meclis Başkanlığı ve dernek üyeliklerini bırakmıştır. Yılmaz, Mart 2014 yerel seçimlerinden beri Balıkesir Karesi Kurucu Belediye Başkanlığı görevini devam ettirmektedir.

19-03/11/ismail-ok.jpg
İyi Partili İsmail Ok'u Balılkesir de CHP de destekleyecek.

MİLLET İTTİFAKI ADAYI İSMAİL OK KİMDİR?

İlk ve ortaokulu köyünde tamamlayan İsmail Ok, 1979 yılında Bursa Tarım Meslek Lisesi'nden 1982’de Ziraat Teknisyeni olarak mezun oldu. Aynı yıl üniversite sınavlarına giren Ok, Uludağ Üniversitesi Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesi Kimya-Fizik Bölümü’nü kazanarak, 1987’de mezun olduktan sonra, 1987-1989 yılları arasında Bursa-Yenişehir'de Sivil Savunma Memuru olarak göreve başladı.

1989-1991 yılları arasında İstanbul-Beyoğlu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi’nde, 1991-1994 yılları arasında Susurluk Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi' nde 1994-1999 yılları arasında, Balıkesir Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Kimya Öğretmeni olarak görev yapan İsmail Ok, 1999 yılında Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’ne atandı. 

Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'ndeki öğretmenlik görevinden, 01 Aralık 2008 tarihinde istifa etti. 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi'nde Milliyetçi Hareket Partisi adayı olarak katıldığı seçimi kazanan Ok, Balıkesir Belediye Başkanı oldu. 

1994-1999 yılları arasında Balıkesir Türk Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyesi, 1994-2004 yılları arasında ise, Balıkesir Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilciliği ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanlığı görevlerinde bulunan İsmail Ok, halen Türkiye Kamu Çalışanları ve Türk Ocakları üyesidir.  

Balıkesir'de yerel seçim Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı'nın kritik yarışına sahne olacak. KARAR.COM diğer illerde olduğu gibi Balıkesir seçim sonuçları, partilerin oy oranları, Balıkesir seçimleri son durum ve diğer ayrıntıları anlık olarak aktarıyor. Cumhur İttifakı AK Partili Yücel Yılmaz, Millet İttifakı ise İyi Partili İsmail Ok'la yarışıyor. Balıkesir yerel seçim sonucu Cumhur İttifakı oy oranı, Millet İttifakı oy oranı ile olarak haberimizde...


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN