Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu tartışmasında cevaplanmayan sorular

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu tartışmasında cevaplanmayan sorular

İstanbul adayları Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın dün katıldıkları tartışma programında, iki ismin de cevaplamadığı bazı sorular oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım ve Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu canlı yayında açık oturumda bir araya geldi.

Program sırasında İstanbul'un iki adayının birbirinin iddialarını yalanladığı dakikalar oldu. Ayrıca İmamoğlu ve Yıldırım'ın karşılıklı yönelttikleri bazı sorular cevapsız kaldı.

İŞTE YALANLANAN KONULAR VE CEVAPSIZ KALAN SORULAR:

-Binali Yıldırım, rakibi Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü ilçesinde 11 kreş sözü verip sadece birini açabildiğini söyledi. Ekrem İmamoğlu bu iddiaya yanıt vermedi.

-İmamoğlu ve Yıldırım İstanbul'un nüfusu konusunda anlaşamadı. İmamoğlu 16 milyon olduğunu söylerken Yıldırım bu sayının yanlış olduğunu, nüfusun 15 milyon olduğunu kaydetti.

OY FARKI CİDDİ ŞEKİLDE TARTIŞILDI

-İmamoğlu, 31 Mart seçimlerinde oyların yeniden sayımı başlamadan önce aradaki oy farkının 24 bin 57 olduğunu söylerken Yıldırım bu farkın 29 bin civarında olduğunu iddia etti.

-Moderatör İsmail Küçükkaya'nın İstanbul'un Marmaray toplu taşıma sisteminde kullanılan bazı vagonların depolarda çürümeye terk edildiği iddialarının araştırılması talebine Yıldırım'dan yanıt geldi. Yıldırım iddiaların halihazırda çürütüldüğünü söyledi.

-İmamoğlu, denetimden geçmiş Sayıştay raporuna göre 5 yıllık zararın 5 yılda 753 milyon TL olduğunu açıklarken Yıldırım'ın açıklamalarında veriler bu sayıdan farklıydı.

AA TARTIŞMASI DEVAM ETTİ

-Ekrem İmamoğlu 31 Mart gecesi oy sayımına dair veri akışını kesen Anadolu Ajansı (AA) ile AK Parti adayının görüştüğünü iddia etti. İmamoğlu "AA ile görüşmedik, açıklamasına inanmıyorum." derken Yıldırım, "Ben AA ile görüşmedim. Görüşsem, görüştüm derim." şeklinde konuştu.

-İmamoğlu'nun bazı vakıflara ve derneklere nakdi yardım yapıldığını söylemesine karşın Yıldırım "Hiçbir şekilde belediyeler bu kuruluşlara nakdi destek olamaz." dedi.

ORDU VALİSİ'NE HAKARET KONUSU

-Ordu valisine hakaret edip etmediği sorusuna cevap veren İmamoğlu, "Hakaret etmedim. 'Basitleşmiştir' dedim. Valinin 1 ay öncesinden bize hakaretleri var. Bakacağız. Bize Pontuslu dediler buna da cevap verilsin." diye konuştu. Yıldırım ise buna "Aslında şimdi validen özür dilemesi gerekir demiştim. Şimdi başka bir şey diyorum, İstanbullulardan, milletten özür dilemesi gerekir. Çünkü millete yalan söylemiştir İsmail Bey." karşılığı verdi.

KAYNAK: EURONEWS

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN