Binali Yıldırım'dan sandık yorumu: Seçmene eksik pusula verildi

Binali Yıldırım'dan sandık yorumu: Seçmene eksik pusula verildi

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım Aksaray'da misafir olduğu evde seçimde usulsüzlük yapıldığını ileri sürdü. Yıldırım, "En büyük hile veya yolsuzluk üç pusuladan ikisini veriyor, birini vermiyor. Bakıyor seçmene AK Parti'nin adayına verecek gibi duruyor, büyükşehir pusulasını vermiyor. İki tane veriyor'' dedi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Binali Yıldırım İstanbul Aksaray'da bir eve misafir oldu. 

Yıldırım'ın Twitter hesabından paylaşılan videoda AK Parti adayı "Sandıkta nasıl usulsüzlük yapıldı" sorusunu yanıtladı.

Yıldırım, "En büyük hile veya yolsuzluk üç pusuladan ikisini veriyor, birini vermiyor. Bakıyor seçmene AK Parti'nin adayına verecek gibi duruyor, büyükşehir pusulasını vermiyor. İki tane veriyor. Bunu o gün gelen şikayetlerden biliyoruz. Sandıklar kapanıyor oylar sayılıyor. Diyelim ki o sandıkta 300 oy pusulası var. 250 oy kullanılmış, geriye 50 pusula kalması lazım. Sayıyorlar 60-65 çıkıyor. Gündüz vermedikleri pusulalar fazla çıkıyor" iddiasında bulundu. 

Yıldırım'a göre sandık görevlileri bu durumun oy sayımı çizelgelerine yansımaması için de başka bir hile yaptılar. Boş pusulalardan fazla olanları ayırıp iptal edilen oy pusulalarının içine koydular.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN