Canlı yayında 'Valiye hakaret ettiniz mi?' sorusu

Canlı yayında 'Valiye hakaret ettiniz mi?' sorusu

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım'ın bir araya geldiği canlı yayında 'Ordu valisine hakaret' sorusu polemiğe yol açtı. İmamoğlu, "Ben 'Vali basitlik yaptı' dedim. Basitlik hakaret etmekse, evet hakaret ettim" derken; Binali Yıldırım, "Özür dilemek zorundadır" karşılığını verdi.

Ekrem İmamoğlu, İsmail Küçükkaya'nın 'Ordu Valisine hakaret ettiniz mi sorusuna yanıt verdi. İmamoğlu, "Ben 'Vali basitlik yaptı' dedim. Basitlik hakaret etmekse, evet hakaret ettim" dedi.

Yıldırım ise "Ekrem bey zamanında kabul etse özür dilese iş bitmişti. Fakat iki gün düşündükten sonra 'Basitlik dedim' diyerek işin içinden çıkmaya çalıştı. Validen ve İstanbul halkından, Türk milletinden özür dilemek zorundadır" dedi. 

O soru ve cevap şöyle: 

İsmail Küçükkaya: Karadeniz’de çok kalabalık mitingler yaptınız ama Ordu’da yaşanan olay çok konuşuldu. VIP’de ne oldu, neden oldu neden sinirlendiniz ve bir Vali’ye hakaret ettiniz mi?

VIP KRİZİ TARTIŞMASI: BASİTLEŞMİŞTİR LAFI HAKARETSE...

Ekrem İmamoğlu: Biz orada miting değil bayramlaşma çağrısı yaptık. Ama muazzam bir karşılamaya dönmüştür. Bu muazzam süreç bence bir tuzakla sona erdirilmek istenmiştir. Benim oradaki tavırlarım netti. Nasıl sükûnete çağırdığım belli. Benim VIP diye bir derdim yok. Benim öyle bir sıkıntım yok. VIP süreçlerinin çok daha netleşmesi gerekir bu ülkede. Ben söylediğimi anlattım. Ben ne söylediğimi biliyorum. Ama bu konu İstanbullunun konusu değil. Hakaret etmedim. 'Basitleşmiştir' demek hakaret etmekse… 'Basitleşmiştir' lafı bu kadar rahatsız ediyor ama bize 'Pontus' dediler 'terörist' dediler bu kimseyi rahatsız etmiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN